Exemplu pentru toată România! Cum luptă fermierii din Alba cu marile rețele de hipermarketuri

3 335

Sătui de problemele pe care le fac marile rețele de magazine din România producătorilor români, mai mulți fermieri din județul Alba au decis să pună bazele unui magazin cu produse tradiționale românești.
Imagini pentru Cooperativa Agricola  Alba

„Am lucrat ceva timp cu magazinele mari și am ajuns din păcate să fim condiționați de anumite prețuri, care nu ne avantajau și nu ne încântau producătorul nostru. Astfel, am luat atitudine și am realizat acest magazin cu ajutorul membrilor cooperativei. Nu am accesat fonduri și nici credite pentru el”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Tudor Man, președintele Cooperativei Agricole Horticole Albă.

Un alt motiv pentru care producătorii agricoli au considerat necesară o astfel de investiție a fost și promovarea produselor tradiționale românești, mai ales că acestea, în pofida unui preț mai mare, sunt de calitate.

„Produsul nostru autentic are alt gust, altă calitate. Românul trebuie să înțeleagă că susținând producătorul român susține economia țării. De aceea am ales și această denumire a magazinului -Bunătățuri Românești- tocmai pentru a ne detașa de tot ce înseamnă importuri”, a mai spus Tudor Mân.

În magazin se găsesc produse de carmangerie de casă, brânzeturi, ouă, dulcețuri, siropuri, sucuri naturale, zacuscă și alte conserve din legume, murături, uleiuri de casă presate la rece, tăieței de casă, fursecuri și turtă dulce, pâine tradițională, vin, palincă de casă, bere de casă nefiltrată, păstrăv viu, legume și fructe, precum și altele.

Pentru viitor, conducerea Cooperativei Agricole Horticole Alba și-a propus să înființeze și un depozit de colectare local, precum și să extindă lanțul de magazine.

sursa: ActiveNews

3 Comments
  1. iulian says

    Oameni gospodari, le-a dat Bunul minte sa se infrateasca si sa vanda impreuna. Pronia lui Dumnezeu lucreaza intr-un singur sens, facerea binelui.

  2. Vali says

    romanul de rand il sustine, in schimb tradatorii din comisaritate comitii si comittete nu

  3. calin eugen says

    Mult succes!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php