Dan Puric, discurs incendiar: Să-ți fie rușine că ești român sau creștin, să te aducă până la limita asta? Uitați-vă ce dezastru e-n Europa acum. Valorile tradiționale sunt distruse și e un paradox. În țara asta mică, amărâtă, valorile se păstrează

4 604

Dan Puric a susținut o conferință la Cluj-Napoca joi seară, cu titlul „Glăsuind în neguri”,. Evenimentul a avut loc la Berăria Culturală.

Au participat aproape 1000 de oameni, printre spectatori aflându-se ÎPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului sau fostul primar al orașului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar.

Iată câteva fragmente din cuvântarea sa, pe care o puteți asculta integral în player-ul video:

„Pe la 1906, Majestatea Sa Carol I a vorbit că esențiale într-un popor sunt caracterele. Când a inaugurat Universitatea, profesorii, rectorii au zis: «Majestate, vă vom pregăti specialiști». À propos de tehnocrați. Și el a zis – «Nu am nevoie de specialiști, am nevoie de caractere». Caracterele prezintă puterea sufletească a unui neam, iar puterea sufletească a unui neam este arma invincibilă.”
„Cineva, superficial, ar fi spus că băiatul ăsta invitat în fața dumneavoastră are un discurs anti-european. Noi, în 1989, am ieșit din grădina zoologică și am fugit înnebuniți încolo. Eram sătui de retardare istorică. Dar, dintr-odată, după 20 de ani, găsești o Europă care vrea să se sinucidă, reflexe suicidale. Care-și distruge tradițiile, credința, valorile culturale.
Uitați-vă ce dezastru e-n Europa acum cu germanii, francezii, care ies la demonstrații de mii, zeci de mii și sute de mii. Nu-și mai găsesc propriile lor valori. Vi se pare normal să iasă mii, zeci de mii de germani pe stradă să zică «Încetați cu educația de tip… cu transexualii, că ne nenorociți copiii!»?
Vi se pare normal ca tineretul Partidului Liberal din Suedia să ceară legiferarea pedofiliei? Valorile tradiționale sunt distruse și e un paradox. În țara asta mică, amărâtă, valorile se păstrează.”

„Nu zice nimeni să-ți pui tricolorul pe piept. Dar igiena sufletească a oricărui popor este să-și apere identitatea. Un președinte de stat african le-a zis ălora de la ONU în față: «în numele civilizației, ne-ați luat aurul, diamentele, pădurile, dar mai sunt niște granițe pe care nu le puteți trece, granițele invizibile». România trebuie să-și apere granițele invizibile, felul ei de a fi.
Să-ți fie rușine că ești român sau creștin, să te aducă până la limita asta? Rostul meu, pe ceața asta și pe negura asta, a fost să vă mărturisesc o stare în care se află omenirea în general, și România în special. Cât am putut eu… Să știți că lupta cea mai mare se duce aici, pentru că aici e credința firească, bine plasată.”
”În cinci ani de zile, teatrul românesc a căzut fantastic, numai patologii, numai lucruri îngrozitoare. Literatura e la pământ, cinematografia românească premiată dincolo vorbește numai despre avorturi și curve, tare patologice.
Dom’le, da nu găsești lucruri de sensibilitate, de vocație, care pot aduna în jurul tău acea afinitate cu celălalt? Tu, ca tânăr creator, n-ai văzut în poporul tău decât asta? E o amenințare, cum ar spune părintele Stăniloae, a arhitecturii noastre sufletești, a structurii noastre sufletești.”
sursa: ActiveNews
4 Comments
 1. Grad, Retrograd says

  dovada ca e mai bine cateodata sa mai ramai in urma cu conditia sa iei aminte la ce se intampla in fata ta nu sa te repezi cu viteza maxima in norul de ceata

 2. iulian says

  Azi dimineata la Sfanta Liturghie a fost aglomeratie mare. Duminica de duminica vine tot mai multa lume. Cred ca romanii se reaseaza in traditie tot mai sanatos. Bunul isi face Lucrarea, fara sa ceara voie celor rataciti si galagiosi…
  Stiti ce se vinde foarte bine zilele astea in supermarketuri? Tricolorul romanesc, ca vine ziua nationala. :o)

  1. Liliana says

   În toți acești ani domnul Dan Puric a ținut aprinsă flacăra sufletului românesc. Da și eu cred în profunzimea și în frumusețea acestui popor.

 3. Istoria says

  da se pastreaza dar aplicarea lor este impiedicata pentru ca suntem cuceriti de facto altfel spus degeaba sarbatorim noi ziua unirii petru ca noi acum nu mai avem independenta Sa ma explic – structura suprastatala numita uniunea europena prin organsimlele ei de control si forta in speta comisia europeana pe care putem sa o numim pur si simplu sovietul vine is zice – acum voi cei ce constituiti statul roman sunteti ai mei ca atare aderati vreti nu vreti si IMPLEMENTATI principiile mele unul dintre ele bulangeala stiintific numita si homosexualitate daca te opui in speta introduci o lege impotriva bulangelii indiferent in urma carui demers si indiferent de argumente – ca populatia a initiat prin vot democratic o lege , ca au venit haiducii cu mitralierele, ca zis patriarhul, ca a trimis Dumnezeu Duhul Sau Sfant – ei vin si te sanctioneaza adica infringement deci nu te exclud dar te toaca marunt. si cum fac asta ? simplu – iti taie finanantarea – ptr ca tu stat membru esti obligat sa cotizezi niste sume care se reintorc la tine printr-o redistribuire celebrele fonduri europene – si ei iti zic baga bulangeala la loc ca daca nu fonduri la cioc. Si aici e marsavia – tu stat roman nu poti sa refuzi sa cotizezi – pe de-o parte ptr ca oricum nu se opune nimeni acestui tribut intrucat toate organismele de conducere a statului au fost deturnate prin impunerea de tradatori , pe de alta parte ptr ca in secunda doi te vei trezi cu un razboi ptr democratie a la serbia plus obligativitatea la plata de daune de razboi vezi momentul istoric 1945 cand desi am luptat ca prostii de partea bestiilor bolsevice care ne-au masacrat fratii am iesit invinsi previzibil dealtfel si care moment a fost cauzat de al doilea cel mai negru moment din istoria noastra – august 1944 ( primul fiind pierderile teritoriale si mai ales de vieti omenesti in special copii in pantecele mamelor din 1940) cand romanii efectiv s-au intrecut care sa tradeze mai intai antingand culmea depravarii si a curvasariei morale de fapt ce curvasarie au dat-o direct in bulangeala caci daca rezistau rusii nu treceau fortareata naturala numita carpati cum de fapt nu au trecut nici nemtii in prima ciomageala mondiala si foarte important nu ar mai fi facut jonctiunea cu trupele aliate si atunci nu numai ca razboiul se prelungea dar aliatii ar fi fost respinsi peste canalul manecii iar pierderile cauzate de debarcare nu ar mai f putut fi suplinite, japonia avand timp suficient sa-si consolideze pozitii din Pacific. Daca noi nu tradam lumea arata aaltfel astazi. Dar viziunea si spiritul de sacrificiu lipseste cu desavarsire majoritatii si in totalitate conducatorilor!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php