Donald Trump, noul președinte al SUA: Este momentul să fim uniți. Discursul INTEGRAL al noului lider american

1 373

Noul președinte al SUA a oferit primul discurs în fața susținătorilor săi.

„Vă mulțumesc foarte mult tuturor. Îmi cer scuze că v-am făcut să așteptați, dar este o afacere complicată”, a spus amuzat Trump în fața mulțimii.

 

 

Candidatul republican, Donald Trump, promite unificarea națiunii americane după campania electorală care a creat clivaje, mulțumindu-i adversarei democrate Hillary Clinton pentru serviciile în folosul Statelor Unite.

„Hillary a muncit foarte mult și într-o perioadă lungă de timp și îi suntem recunoscători pentru serviciile aduse acestei țări. Acum este timpul ca America să se reunească”, a mai spus Trump.

„Am primit un telefon de la Hillary Clinton în care am fost felicitat. Este momentul acum ca americanii să vindece rănile diviziunii, republicanii, democrații vă spun că este momentul să ne unim. Eu mă angajez că voi fi președintele tuturor americanilor”, a mai precizat Trump.
Rezultatele finale, conform New York Times:  Donald Trump a strâns 279 voturi ale electorilor, în timp ce Hillary Clinton doar 218. În număr de voturi populare, pentru Trump au votat 59,044,562 de persoane, iar Clinton a strâns 59,182,281 de sufragii.
In istoria electorală s-a mai întâmplat de patru ori ca cel care câștigă să piardă votul popular.
Potrivit sistemului colegiilor electorale, fiecare stat primește un număr de electori, calculat pe baza reprezentanților în Congres.
Practic, atunci când votează, cetățenii americani aleg un elector care susține un anumit candidat la prezidențiale.
Fiind numiți de partide, electorii își declară, de cele mai multe ori, susținerea pentru un anumit candidat, însă au existat și situații în care aceștia și-au schimbat votul.
Aproape toate statele își alocă toți electorii celui care iese pe primul loc în tot statul, indiferent de marja cu care a câștigat. Cine obține 270 de voturi electorale câștigă alegerile.
Trump și-a asigurat cele 270 de voturi în Colegiul Electoral necesare pentru a câștiga președinția, învingând-o pe democrata Hillary Clinton, care era considerată favorită înaintea votului de marți.Cursa electorală a fost mult mai strânsă decât au anticipat analiștii. Trump a câștigat majoritatea statelor-cheie, inclusiv Ohio, Florida și Carolina de Nord.

1 Comment
  1. calin eugen says

    Hai sa fim sinceri : mult hulita democratie,in special din cauza masoneriei(pe drept cuvant),poate aduce modificari majore,fara varsari de sange.Intre democratie si comunism aleg democratia.Pentru aceasta schimbare am dat tarii tot ce-am avut si nu regret(democratia ne-a scapat de Iliescu,e drept ,cu pierderi enorme la toate capitolele).CZC s-a supus regulilor democratiei,ba chiar dictaturii regale.Miscarea legionara nu are asemanare cu nici-un sistem politic,ea fiind superioara tuturor(de aceea a fost si cea mai persecutata). Sa fim mandri ca suntem ROMANI!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php