Teoria conspirației în SUA: Soros ar pune la cale fraudarea alegerilor în favoarea lui Hillary Clinton. Legătura dintre magnatul american și compania care asigură mașinile de vot din 16 state

0 531
Miliardarul George Soros, păpușarul „revoluțiilor portocalii” din Europa și al unor malversațiuni financiare, se află în centrul unei noi teorii a conspirației înaintea scrutinului de marți din SUA. Numele lui este legat acum de o posibilă implicare în falsificarea alegerilor, astfel încât Hillary Clinton să iasă învingătoare.
Teoria conspirației în SUA: Soros ar pune la cale fraudarea alegerilor în favoarea lui Hillary Clinton. Legătura dintre magnatul american și compania care asigură mașinile de vot din 16 state
Teoria a apărut pe mai multe site-uri americane, care au dezvăluit că în mai multe state din SUA se pot folosi mașini de vor care aparțin unei companii care are legături cu Soros. Supranumit și „omul care a spart Banca Angliei”, după episodul din 1992, când miliardarul american a pariat împotriva lirei sterline, vânzând echivalentul a zece miliarde de dolari într-o singură zi, iar în doar câteva zile lira sterlină s-a depreciat puternic, aducându-i lui Soros un profit de peste un miliard de dolari, acesta ar pregăti acum o nouă lovitură. Politică.
Potrivit tabloidului The Sun, care preia teoria conspirației de pe site-urile americane, Soros ar fi purtat discuții, în secret, cu oamenii din echipa de campanie a lui Hillary Clinton, pentru a „aranja” mașinile de vot astfel încât rezultatul final al alegerilor să fie în favoarea candidatei democrate.
Această teorie a apărut în momentul în care pe rețelele de socializare a  fost publicat un email Wikileaks, care însă s-a dovedit a fi un fals, în care apărea o conversație între echipa lui Hillary și compania britanică Smartmatic. Compania Smartmatic, despre care se spune că a furnizat mașini de vot pentru 16 state, inclusiv pentru state importante precum Florida și Arizona, îl are ca președinte pe Mark Malloch-Brown, fost director al Open Society Foundations, celebra organizație fondată de Soros, ale cărei tentacule au ajuns și în România. În anii 90, Malloch-Brown a făcut parte din Comitetul consultativ Soros privind Bosnia.
Prietenia dintre Soros și Malloch-Brown, de altfel de notorietate, a amplificat temerile taberei republicane, mai ales în condițiile în care magnatul american de origine evreiască a cheltuit, după cum a scris site-ul Politico, 25 de milioane de dolari pentru a o sprijini pe Hillary Clinton.
Deși rămâne pentru moment doar o teorie conspiraționistă înaintea alegerilor de peste Ocean, care, în acest an, au o miză mai mare decât oricând, în America s-a lansat deja o petiție, semnată de peste 120.000 de oameni, în care se cere ca mașinile de vot „deținute de George Soros” să fie înlocuite.
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php