Decizie CNSAS: Marian Munteanu NU a colaborat cu Securitatea. „De 26 de ani repet că nu am semnat nimic. Împreună cu colegii mei de generație, mi-am pus libertatea în pericol pentru ca România să fie o țară democratică”

4 437

Astăzi, colegiul CNSAS a votat în unanimitate, la capătul unei îndelungate investigații, verdictul de necolaborare cu poliția politică pentru Marian Munteanu.

Imagini pentru cnsas

La scurt timp după votul dat de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securități, Marian Munteanu a postat următorul mesaj pe pagina sa de Facebook: „Am aflat din presă că membrii CNSAS au votat în unanimitate cu privire la NECOLABORAREA mea cu securitatea. Salut această decizie corectă și mă bucur că nu au cedat presiunilor grupurilor așa-zisei societăți civile și politicienilor care propagă minciuni despre mine de 26 de ani”.

Verdictul dat de CNSAS se conturează ca o adevărată răsturnare de situație pentru cei care au contestat candidatura acestuia la Primăria Capitalei din acest motiv prezumtiv. Mai mult, decizia CNSAS pune într-o situație reprobabilă campania desfășurată împotriva acestuia în această vară, care a culminat cu apariția în ziarul Adevărul a unui articol care îl dădea pe Marian Munteanu drept colaborator incontestabil al Securității sub numele conspirativ de „Ioan”,

Contactat de ActiveNews, Marian Munteanu a oferit la cald, în exclusivitate, primele impresii după aflarea deciziei de necolaborare cu poliția politică.

Munteanu a spus că a aflat din presă verdictul și a ținut să le transmită românilor care au fost asaltați în ultimele luni de mesajele și articolele de presă care îl dădeau ca sigur informator al Securității, chiar și celor care s-au lăsat ispitiți de acest scenariu, că „înainte de toate, trebuie să nu ne uităm la ce se spune, e mai bine să ne uităm la fapte. Împreună cu colegii mei de generație, mi-am pus viața și libertatea în pericol pentru ca România să fie o țară democratică, în care Securitatea și aparatul politic comunist să nu ne mai controleze viața. De 26 de ani repet că nu am semnat nimic”.

Referitor la solicitarea de a se face o expertiză grafologică pentru dosarul său, Marian Munteanu a spus că este o temă veche, „inițiată în mai 1990 de către FSN și Ion Iliescu, temă ce este reluată în prezent de oameni de aceeași factură”.

În încheiere, Munteanu a îndepărtat posibilitatea de a se concentra pe acțiuni în instanță contra celor care l-au defăimat și i-au afectat imaginea, anunțând că prioritatea lui este proiectul Alianța Noastră România. „Acum am un partid de condus și de rezolvat problemele românilor, vreau să intrăm în Parlament și acolo să influențăm procesul legislativ cu măsuri pe care le așteaptă foarte mulți dintre compatrioții noștri”, a adăugat el.

sursa: ActiveNews

4 Comments
 1. calin eugen says

  Cei care am participat la evenimentul P-ta Universitatii nu vom uita niciodata atmosfera de acolo,libera de neocomunism.Tanjim dupa ea…

 2. leon says

  unde sunt postacii, detractorii si cei care pun botul de 25 de ani la manipularile feseniste?

 3. buciumul cam pute a ..comunism si securism says

  nu suferiti critica intemeiata? sau cenzura e la voi gest reflex ca la bolsevici?

 4. Liliana says

  Cu deosebit respect pentru cei implicați în publicația Buciumul. aici găsesc articole redate cu bună credință și profesionalism.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php