The Intercept: Hillary Clinton a ținut discursuri plătite în care promova exportul tehnicilor de fracturare pentru exploatarea gazelor de șist, deși public pleda pentru descurajarea metodei. România, una dintre țările vizate

1 363

Candidata democrată la președinția SUA, Hillary Clinton, ar fi afirmat în cadrul unor discursuri plătite, susținute în spatele ușilor închise, că a promovat, din calitatea de secretar de stat, campania de folosire în mai multe state din lume, inclusiv în România, a tehnicilor americane de fracturare pentru exploatarea gazelor de șist, informează theintercept.com.
Imagini pentru hillary clinton

Asta în condițiile în care Departamentul de stat american, în fruntea căruia se afla actuala candidată, a negat la vremea respectivă susținerea acestei campanii.

„Am promovat fracturarea hidraulică în alte locuri din întreaga lume”, a declarat Hillary Clinton, în 2013, în timpul unui discurs plătit susținut la Deutsche Bank, anunțând totodată că a creat un grup în cadrul Departamentului de stat care să se ocupe de această inițiativă.

De asemenea, într-un discurs pe care l-a ținut în Canada, un an mai târziu, Clinton a subliniat rolul pe care l-a avut în ”accelerarea” dezvoltării exploatării gazelor în Europa, apreciind drept un pas important faptul că Polonia a adoptat tehnicile de fracturare.

Jurnaliștii de la The Intercept subliniază, în acest context, faptul că diferența dintre aceste afirmații și retorica folosită de Clinton cu privire la campanie este una izbitoare.

Democrata a vorbit rareori în public despre rolul pe care l-a avut în promovarea tehnicilor de fracturare în alte state, ba chiar s-a declarat sceptică în ceea ce privește această metodă controversată. De altfel, în campania pentru alegerile primare, echipa sa a lansat un clip promoțional în care se crea impresia că fostul secretar de stat a încercat să descurajeze tehnicile de fracturare.

Jurnaliștii americani au obținut însă mai multe e-mail-uri ale Departamentului de Stat american care arată eforturile depuse de Clinton și echipa sa, în spatele ușilor închise, pentru a exporta tehnicile americane de exploatarea a gazelor.

România este doar una dintre țările în care se dorea ca astfel de tehnici de foraj să fie utilizate. Lista este completată de state ca Africa de Sud, China, Maroc, Bulgaria, Chile, India, Pakistan, Argentina, Indonezia și Ucraina.

sursa: ActiveNews

1 Comment
  1. calin eugen says

    Ce prapastie intre aceasta stire si cea referitoare la hartuielile sexuale ale contracandidatului ei…Daca vreti,tara arde si baba se piaptana…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php