Marian Munteanu: Conducerea PRU a ales să devină PSD. Cu PSD nu avem ce face. Să fie sănătoși. Alianța Noastră România are drumul ei.

0 335

Ziarul Cotidianul, ediția de ieri, publică un material de Ion Spânu în care este demonstrat punct cu punct faptul că programul partidului România Unită (PRU) este plagiat masiv din cel al partidului efemer Mișcarea pentru România (MpR), dispărut în urmă cu peste 20 de ani.

29fd707518542c3e365771301de086fa6da4a6a1

MpR a fost un partid naționalist, înființat și condus de Marian Munteanu, care a obținut 3000 voturi la alegerile din 1992.

Anu acesta Marian Munteanu a înființat Alianța Noastră – România, partid naționalist care își propune să obțină peste 10% la alegerile parlamentare din decembrie.

Reluăm două imagini din ziarul Cotidianul, în care ziaristul Ion Spânu a subliniat doar cuvintele care diferă în programul PRU față de cele folosite în programul MpR.

program_mpr_1

program_mpr_2

Documentele plagiate de fondatorii PRU au fost depuse de „Mişcarea pentru România” în Dosarul nr. 31/1991 de la Tribunalul Bucureşti, care a şi pronunţatDecizia Civilă nr. 33.

Legea partidelor nu precizează nimic despre programe/statute plagiate după cele ale altor formațiuni politice, iar ceea ce nu este interzis este permis – dar doar din punct de vedere legal.

MpR nu mai există și dacă PRU a dorit sau dorește să încerce să realizeze în politică ceea ce n-a reușit MpR, partidul lui Bogdan Diaconu se dovedește compromis din punct de vedere moral. Nu poți să te afișezi cu efigia cu Țepeș când documentele fundamentale ale Partidului se dovedesc un furt ordinar.

PRU își poate rezolva problema de etică (și de imagine) cu o conducere complet nouă care să își asume faptul că partidul se dorește a fi un continuator al Mișcării pentru România. Acest lucru se va întâmpla când vom trăi într-o lume perfectă. Până atunci, înlocuirea lui Bogdan Diaconu cu un lider (plagiator ca tot românul), fermecător și priceput la vorbă, care să arunce problema în derizoriu, va fi suficientă. Pe de altă parte se pune întrebarea dacă există diferențe semnificative, pentru alegători, între programul PRU și cel al ANR.

I-am contactat pe domnii Bogdan Diaconu, liderul PRU, Mirel Palada, purtător de cuvânt al PRU și Marian Munteanu, liderul ANR, pentru o declarație referitoare la plagiatul programului și statutului PRU. Până la acest moment, nu am obținut un răspuns.

Am găsit pe facebook un comentariu al lui Marian Munteanu, pe pagina sa oficială. Îl citez integral:

”Conducerea PRU a ales să devină PSD. Cu PSD nu avem ce face. Să fie sănătoși. Alianța Noastră România are drumul ei.”

 

de Alina Ioana Dida RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php