Mircea Cărtărescu, nemulțumit de luările de poziție ale academicienilor, CRITICĂ Academia Română:ar fi formată din „naționaliști”

1 355

Scriitorul Mircea Cărtărescu este nemulțumit de componența Academiei Române. Într-un mesaj postat pe facebook, autorul Solenoidului afirmă că cea mai respectabilă instituție de cultură a țării este formată din „intelighenția psd-istă, naționalistă și anti-occidentală”.

Imagini pentru Mircea Cărtărescu

„Aflu că patriarhii României culturale, Neagu Djuvara și Mihai Șora, nu sunt academicieni. Cum nu sunt nici Gabriel Liiceanu și Andrei Pleșu. Atunci cine, Doamne iartă-mă, e în Academie? Cine-a făcut primirile în ultimii 25 de ani, și pe ce criterii? Nu cumva cineva a lăsat să intre în acest for toată intelighenția pesedistă, naționalistă și anti-occidentală? Mă-ntreb și eu așa. Până la urmă, cine controlează Academia română?”, a scris Cărtărescu pe facebook.

Reacția lui Mircea Cărtărescu vine după ce doi academicieni de frunte, prof. Ioan Aurel Pop și prof.dr. Sorin Dumitrescu, au luat atitudine în privința valului de superficialitate și violență promovat în societatea românească, respectiv colonizarea României prin oamenii magnatului George Soroș.

Discursul despre istorie, superficialitate și generația facebook al prof. Ioan Aurel Pop este disponibil aici.

Discursul citit în aula Academiei de către maestrul Sorin Dumitrescu este accesibil aici.

 

sursa: ActiveNews

1 Comment
  1. calin eugen says

    Va rog sa ma iertati,dar am o parere f.proasta fata de Academie.Dupa scoaterea in afara legii a legionarilor ar fi trebuit ca toti academicienii nostril sa isi dea demisia.Au preferat o lasa tacere.Pacat,mare pacat…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php