IPS Andrei explică la Nicula cauzele și pericolele atentatelor teroriste: Pierderea credinței și identității spirituale a Europei

0 427

Atentatele teroriste si razboaiele pun in pericol identitatea spirituala a oamenilor, salvarea presupunand apropierea de Dumnezeu si o viata spirituala normala, sustine mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut.

Ips-Andrei-364x245

Acesta pune valul de atentate din Europa pe seama unei pierderi a radacinilor spirituale pe Batranul Continent.

IPS Andrei a afirmat, luni, in cadrul predicii rostite la Manastirea Nicula, ca un alt pericol pentru oameni este pierderea credintei, spunand ca “neamurile pier nu atunci cand isi pierd fiinta statala, ci atunci cand isi pierd identitatea culturala, sufletul lor”.

“Atentatele teroriste si razboaiele sunt prezente, din nefericire, in zilele noastre. Chiar daca, noi, romanii, avem, din harul lui Dumnezeu, pace, in batrana noastra Europa sunt atentate teroriste si in lume razboaie. Cu predilectie in Orientul Mijlociu si in Asia, crestinii sunt tinta agresiunilor expulzarilor si masacrelor, bisericile si manastirile sut distruse, disparand odata cu ele o cultura bimilenara. (…)

Un alt pericol este pierderea credintei, neamurile pier nu atunci cand isi pierd fiinta statala, ci atunci cand isi pierd identitatea culturala, sufletul lor. Atentatele teroriste, razboaiele pun in pericol identitatea spirituala a oamenilor. Din nefericire, aceste necazuri sunt prezente in lume de cand omul a cazut in pacat, la obarsie sta pacatul. Cortegiul de suferinte ce ne agreseaza au obarsia in pacat, iar salvarea presupune apropierea de Dumnezeu si o viata spirituala normala”, a spus mitropolitul Clujului.

Acesta a criticat slaba reactie a comunitatii internationale cand sunt ucisi mii de crestini, sunt daramate biserici si manastiri, iar multi oameni sunt obligati sa plece in pribegie, parasindu-si locuintele.

 

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php