VEŞTI BUNE! OSCE cere Rusiei să îşi retragă armata din Transnistria

0 385

Adunarea Parlamentară a OSCE a lansat un îndemn la respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

trans-army

În rezoluția finală a reuniunii de la Tbilisi, adoptată marţi, 5 iulie, se arată că Adunarea Parlamentară a OSCE cere retragerea trupelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și transformarea mecanismului actual de menținere a păcii în stânga Nistrului într-o misiune civilă sub egida OSCE.

OSCE caracterizează conflictul transnistrean drept unul care continuă să „creeze un pericol serios pentru securitatea și stabilitatea din Europa”.

În discursul său de Tbilisi, şeful diplomaţiei germane şi preşedintele în exerciţiu al OSCE, Frank-Walter Steinmeier, a afirmat că în timp ce acest conflict, „din fericire, nu mai este unul violent, legăturile personale și economice cu Moldova sunt rupte și dezvoltarea unei întregi regiuni este blocată”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php