Adio, engleza! Uniunea Europeană vorbește limba germană

1 365

Ipocrizia Bruxellului nu mai are limite. Britanicii au votat într-un referendum democratic ieșirea din cadrul UE sătui de minciunile Comisiei Europene și speriați de invazia refugiaților musulmani și imigranților.

Să nu uităm că de vreo doi ani de zile în ”jungla” de la Calais, zeci de mii de imigranți doreau să ia cu asalt Eurotunelul pentru a ajunge la Londra. Franța a stat cu mâinile în sân, iar Germania oferea lecții de morală ipocrită, fără să oprească asaltul asupra Marii Britanii. Toată polologhia mincinoasă cu consecințele catastrofale ale Brexitului pentru englezi este mincinoasă. Oricum UK nu avea adoptată moneda euro, iar relația Londrei cu Bruxellul era diferită față de alte țări din cadrul federației europene având o mai mare autonomie. Nici Norvegia, Elveția sau Islanda nu sunt în UE și au economii prospere și sunt societăți civilizate. Că UK nu se va descurca fără UE e doar propagandă plătită din banii noștri trimiși la Bruxelles. UK e un imperiu care are propria uniune Commonwealth-ul, deci Londra poate trăi bine mersi fără ifosele UE, ca Elveția și Norvegia. Și ca să fie ipocrizia europeană dusă la maxim, oficialii bruxelezi vor să se răzbune și să elimine limba engleză din limbile oficiale ale UE, deși majoritatea intelectualilor și cetățenilor europeni vorbesc limba lui Shakespeare. Engleza, a doua limbă din lume ca număr de vorbitori și principala limbă de lucru a instituțiilor UE, ar putea fi eliminată de pe lista limbilor oficiale ale Uniunii Europene dacă Marea Britanie părăsește blocul european, a afirmat, președinta Comisiei pentru afaceri constituționale a Parlamentului European, Danuta Hubner, citată de Reuters. Simbolica mișcare, chiar dacă imposibilă, ar reduce și mai mult influența Londrei pe continent și i-ar înfuria pe irlandezi.

Mai mult, Jean Claude Junckers în loc să demisioneze pentru votul Brexit plusează vorbind în fața parlamentarilor europeni în limba franceză și jignindu-l pe liderul britanic Nigel Farage cu un – „De ce ai mai venit aici?” Ca un pudel președintele francez Hollande se bucură că va impune limba franceză în Europa, uitând de fapt că o UE fără UK este o Europă germană. Nu vi se pare curioasă bucuria greu mascată a cancelarului german Angela Merkel de zilele acestea. Cancelarul german vrea să găbească Brexitul. Plecarea britanicilor din UE lasă liberă calea Germaniei pentru a conduce de una singură Uniunea Europeană. Francezii se bucură degeaba ca niște cățeluși pe lângă panzerul german, Uniunea Europeană va fi o dictatură teutonică cu capitala la Berlin. Funcționarii corupți și impotenți de la Bruxelles vor fi doar masca pe sub care va rânji voința Germaniei asupra continentului european. Franța slăbită de o stângă atee impotentă va fi redusă repede la tăcere, iar Berlinul va conduce Europa ca în vremurile brune. Iar când conduce Germania Europa întotdeauna dă târcoale ursul rusesc la momeală. Deci să nu ne bucurăm pentru că limba engleză va fi izgonită simbolic din Europa, pentru că nu se va vorbi franceza cum vrea Claude Junckers care nu și-a dat demisia pentru rezultatul referendumului din Marea Britanie ca să deconteze incapacitatea Comisiei Europene de a gestiona și guverna continentul, ci se va vorbi limba germană, nu numai lingvistic, ci și economic sau politic, alături de un google translate în limba rusă. Trebuie să înțelegem că englezii nu au ieșit din UE de nebuni, ci pentru că nu mai puteau rămâne într-o federație incompetentă, care sufoca libertățile și greva interesele naționale, de către o junta eurocrată de numiți rupți de realitățile vieții și ale popoarelor europene. Bruxelles sufoca economia britanică prin exagerarea reglementărilor, la fel cum o face și cu economia românească. Bruxelles vrea doar resursele naturale și umane pentru interesele unei clici politice supra-puse, care conduce continentul pe limba germană într-o manieră sud-americană. UE e doar în interesul Berlinului acum după Brexit, la un moment dat se va trezi și poporul francez din euforia bahică a lui Hollande. Ultimii mohicani din UE vor fi românii conduși de o marionetă cu limba maternă germană. ”Sie sprechen Deutsch!” ”Da i russkiy yazyk!”

de Ionuț Țene NapocaNews

1 Comment
  1. DACUL LIBER says

    Perfect adevarat ! Excelent articol.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php