Institutul Wiesel contra Ogoranu. Alexandru Florian cere Primăriei Capitalei să interzică expoziţia jubiliară dedicată eroului anticomunist. NE VEDEM AZI LA 16 ÎN PIAŢA UNIVERSITĂŢII!

16 1.839

Alexandru-Florian-si-Ion-Gavrila-Ogoranu-400x300UPDATE 13,56. PRIMĂRIA CAPITALEI DECLARĂ CĂ EXPOZIŢIA DEDICATĂ LUI OGORANU ESTE LEGALĂ. Ca urmare a dovezii avizării Primăriei Sectorului 3 de către Fundaţia Ogoranu, reprezentanţii Primăriei Capitalei au declarat că expoziţia jubiliară Ion Gavrilă Ogoranu întruneşte condiţiile de legalitate.

VĂ AŞTEPTĂM ASTĂZI LA ORA 18 ÎN PIAŢA UNIVERSITĂŢII SĂ NE AMINTIM DE EROUL NOSTRU!

___________________

Suntem informaţi că Institutul Naţional pentru Studiul Holocaustului în România „Elie Wiesel” a cerut Primăriei Bucureşti să retragă autorizaţia acordată Fundaţiei „Ion Gavrilă Ogoranu” pentru desfăşurarea în aer liber a unei expoziţii dedicată împlinirii a 10 ani de la moartea celui ce a condus rezistenţa armată din munţii Făgăraşului până în 1955.

Secretarul Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu, dl Florin Dobrescu, ne-a declarat că în cursulacestei dimineţi a fost contactat de un reprezentant al Primăriei Bucureşti, care i-a făcut cunoscut faptul că, în data de 10 mai a.c., Institutul Elie Wiesel a depus o adresă prin care solicită retragerea autorizaţiei pentru expoziţia jubiliară.

Vernisajul acestei expoziţii este programat astăzi, joi 12 mai, în scuarul Colţea din Piaţa Universităţii, fiind anunţată participarea unor personalităţi de marcă precum Dan Puric, Lucia Hossu Longin ori Marius Oprea.

Reprezentantul Primăriei a făcut cunoscut conducerii Fundaţiei faptul că directorul Alexandru Florian al Institutului Wiesel şi-a întemeiat cererea pe faptul că Ion Gavrilă Ogoranu ar fi fost legionar şi fascist, invocând Legea 217/2015. De asemenea, preşedintele Institutului Wiesel a invocat faptul că Primăria Sectorului 3 nu ar fi fost avizată în legătură cu acest eveniment.

Florin Dobrescu a declarat că Primăria Capitalei a autorizat această manifestare şi că există un protocol semnat în acest sens. De asemenea, el a arătat că Fundaţia Ogoranu a avizat în urmă cu două săptămâni şi Primăria Sectorului 3. Acestea cu toate că Legea 60/1991 a manifestărilor publice exceptează de la obligativitatea obţinerii autorizării acele manifestări cu caracter cultural, istoric, memorial şi religios. Cu toate acestea, reprezentanţii Fundaţiei Ogoranu au obţinut autorizarea, din dorinţa deplinei încadrări în legalitate.

Secretarul Fundaţiei Ogoranu a decalarat că vernisajul de la ora 18 se va ţine în condiţii normale şi invită pe toţi prietenii eroului anticomunist să participe la acest moment de reamintire a luptei şi idealurilor acestuia.

 

16 Comments
 1. Dragos Carbuneanu says

  Institutul elie wiesel, prin persoana acestui impostor frustrat, nesplăt şi grobian de alexandru florian, este cea mai abjectă expresie a antiromânismului. Aceşti diletanţi manipulatori şi plângăcioşi colcăie în propriile dejecţii urlând plini de rahat la gură împotriva câtorva monumente de omenie ale Poporului Român. Îmi pare rău că folosesc asemenea cuvinte, însă pigmeii ăştia chiar nu au linişte şi un elementar bun-simţ? Ce rău a făcut Poporului Român şi umanităţii în general Ion Gavrilă Ogoranu? Cum poate un pretins intelectual ca florian ăsta (deşi s-a văzut ce fel de intelectual e…) să aibă o gândire atât de strâmbă, limitată, mizerabilă?

  1. Petru says

   Acest Alexandru Florian trebuie sa-si justifice finantarea acestui Institut…E greu sa faci un studiu, in general, ce sa mai vorbim despre studiul holocaustului din România?…Individul ori e prea incompetent pentru asta, ori e prea lenes, ori amandoua, ori nu mai are subiecte pe tema holocaustului!…Se leaga ba de Țuțea, ba de Ogăranu…Mă astept în scurt timp sa zica si de Eminescu!…sa-l interzica! Nu are dreptul si nu trebuie sa i se permita acestuia sa-si bata joc de valorile si eroii acestei natii, cautand nod in papura sau pe presupuneri. Păstrând ideile lui Florian, ar fi trebuit ca după cel de-al Doilea Razboi Mondial, poporul german să fie exterminat, nu? Raspunzatori de holocaust sau alte crime sunt doar cei care au participat direct la ele sau au avut rol de planificare, sau de decizie in infaptuirea lor. Idei antisemite au avut si alti scriitori sau personaje importante ale istoriei din lumea intreaga, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le ardem opera sau sa-i scoatem din istorie!

   1. Mihai says

    De 300 de ani, aceasta boala numită ________ otraveste sangele acestui neam.

    Vorbiti de Eminescu? Pai cel de un sange cu _______ asta, pe nume Patapievici, a spus ca ”Eminescu este cadavrul din debara de care trebuie sa scapam”. Sau ca ”poporul roman are radiografia fecalei”. Sau ca ”Limba Română trebuie folosită numai pentru injuraturi”.
    Trebuie sa stiti ca a fost (vi se pare curios?) Presedintele ICR, adică ”spuma intelectualitatii” cică. Si la New York, pentru a promova cultura romanească, a dus afise cu Iisus in erectie

    Daca facem legatura ca pe Brucan il chema Brucker, pe Petre Roman din tata Neulander (curios, nu?), ca avem un Ponta cu o mama Naum si cu un bunic Naumovici, ca avem un Stolojan, fost stoljinski, ca Iliescu este jumatate ––, ca si basescu, ca Constantinescu este _____ get-beget, atunci o sa faceti legatura cu toate aceste evenimente si cu cauza situatiei Romaniei

    Oare ce neam bineintentionat isi schimba numele? Oare ce neam da legi forteaza legi antilegionare cand de fapt vorbesc de Libertatea Cuvantului? Dar ce neam cere lege pentru a pedepsi pe cei care neaga holocaustul? Nu mai e libertatea cuvantului? Curios, cand se fac desene porno cu Dumnezeu, Iisus si Maica Domnului asta se striga.

    Si nu in ultimul rand, trebuie sa ne intrebam de ce toate tarile Europei i au expulzat pe ______ de a lungul timpului.
    Ca si faptulpentru care un Iorga, Eliade, Cioran, Eminescu, Creanga si alti Giganți au fost ”antisemiti”. Cu alte cuvinte au evaluat bine otrava si mizeria sangelui lor. De aceea Eminescu a scris Chestiunea Evreiască si tot de asta, a fost si ucis

 2. NERO says

  Uite ca poate. Cu larga majoritate de complicitate

 3. Bucur Dinu says

  ” Ba „‘ alexandru florian, tu esti un netrebnic facut de rusii si crescut de comunistii anilor 5o . In timp ce Ogoranu lupta in munti cu securitatea ta pentru ca rusii sa nu comunizeze Romania tu si parintii tai care te-au crescut in doctrina stalinista huzureai si te imbuibai cu bunatatile pe care ti le ofereau comunistii . Ce fascist era Ogoranu daca in anii razboiului abia termina liceul ? Nu te mai ntreb daca est sanatos la dovleac pantru ca stiu raspunsul .

 4. Partidul Tudor Vladimirescu says

  florian sa-si ia medicamentele, ca Ogoranu a fost asa ,,fascist,, incat a fost inchis in lagarele de exterminare de catre regimul fascist al lui Ion Antonescu, iar dupa 23 august 1944 a luptat alaturi de Aliati la eliberarea Ardealului de sub jugul fascist maghiar.

 5. Partidul Tudor Vladimirescu says

  lumea condusa de bolnavi mintali:

  RADU IOANID: ,, la Iasi au fost ucisi 15000 de evrei in doar 48 de ore, iar 3000 se afla si azi intr-o canalizare din oras,,

  premierul STOLTENBERG e la putere in Norvegia. Un cretin BREIVIK pune bomba si e facut erou national in Norvegia, primind detentie de lux si doar 20 ani puscarie pentru 77 crime.

  STOLTENBERG ajunge secretar general NATO …. in Norvegia e teroare si dictatura acum. Chiar AZI Barnevernet a luat copilul unei mame direct din maternitate, din sala de nastere.

 6. Costel Drejoi says

  Pe fața acestui om (Al. Florian/ Feinstein) se citește o ură patologică împotriva a tot ceea ce e românesc. Dar, până la urmă, nu el e de vină și nici alții de teapa lui, ci aceia care-i finanțează și le cântă-n strună, adică trădătorii care conduc destinele acestui neam.

 7. Partidul Tudor Vladimirescu says

  astia nu -si permit luxul in spionaj sa aiba sentimente de ,,ura,, sau de iubire, ci au doar de respectat calculul cu holocaustul vrajeala, sa ajunga la cifra de 6 milioane cumva, si sa ceara despagubirile in bani de la statul romanesc!!

  noi trebuie sa cerem banii de la Merkel entru romanii nostri!! si nu ar strica sa facem front comun si cu Orban si cu Grecia si cu polonezii si cu Republica Moldova( minoritatea rusa masacrata de nemti)

  https://stopnorway.wordpress.com/

 8. Gruia Novacu says

  Progeniturile ––– de ––––, au adus comunismul și securitatea bolsevică în România și mi se pare normal să se apere în cazul în care ei dețin puterea de influență în toate autoritățile statului!

 9. Partidul Tudor Vladimirescu says

  LUCIA HOSSU LONGIN este bolnava mintal: ,,Dan Voiculescu este o victima a unui tribunal comunist,,

  acest agent ieftin ,,hossu longin,, este o cartita, care i-a tras de limba pe partizani sa spuna ca sunt legionari pentru a-i COMPORMITE si a nu se afirma politica imediat dupa 1990 pana astazi!!!

  adica asta a fost si versiunea Securitatii : ,,noi luptam cu fascistii si cu legionarii,,

  iar americanii exact versiunea securitatii au dat-o dupa 1990, si asta arata clar cu cine avem de-a face!

  https://stopnorway.wordpress.com/2016/05/13/lucia-hossu-longin-este-bolnava-mintal-dan-voiculescu-este-o-victima-a-unui-tribunal-comunist/

 10. Partidul Tudor Vladimirescu says

  nu de dusmani sa ne fie frica, ci de tradatorii de neam care ne impusca pe la spate!!

  si asa exact si este astazi!

  Nu poti face nimic atata vreme cat esti infiltrat si sabotat din interior.

  S-au afirmat TICU DUMITRESCU, Coposu dupa 1990, Ionescu Galbeni devenit senator, si informatorul nr 1 al lui Magureanu la SRI, asupra tuturor intrevederilor ale lui Coposu cu diaspora si ambasade,

  s-au afirmat oameni de destul de proasta calitate, in timp ce relicvele istorice, partizanii si eroii adevarati au cazut in capcana la acest agent marunt CIA hossu longin, care le-a promis ca daca se dezgolesc ca legionari gata or sa devina eroi si ajung la putere cand vin americanii si cade Iliescu.

  …..si am vazut noi, ca tocmai Iliescu KGB a bagat Romania in NATO in 2002 dand mana cu Bush,

  tocmai Brucan e pretinul lui Soros in America, care in anii 50 dadea de pereti cu studentii romani si cu eroii neamului nostru! ……

  iar PNTCD a devenit o cloaca de comunisti intre 1996- 2000, infiltrat pana la maxim de oligofreni ca radu vasile si altii de teapa sa….. in timp ce patriotii erau dusi de nas de hossu longin !! Gavrila Ogoranu, Nistor Chioreanu si altii au ajuns la marginea societatii. Asta ati vrut sa se intample?

 11. Ionut Moraru says

  Esti obraznic alogene Florian, esti chutzpah ca stalinistul de tac-tu! Si uite asa nasteti voi antisemitism in intreaga lume, cea ce e un lucru foarte bun pntru umanitate.

 12. Partidul Tudor Vladimirescu says

  frate pui prea multa pasiune, iti spun sincer ca pe cretinul asta il doare -n cur, ce ii pasa lui nu sunt sentimentele de ura si iubire in spionaj ci doar sa-si faca cifrele de holocaust sa ceara despagubirile de la statul roman.

  Romania e umilita pentru ca se lasa umilita. In Anglia daca si-ar fi luat asa nasul la purtare ar fi pusi imediat la respect aceti israelieni…. dar in Romania isi fac de cap ca nimeni nu le pune batista pe gura spurcata.

  Cum>?

  pai in mod diplomatic, cu niste expulzari, taieri de pasapoarte, ca prea multe au fost date pe spaga la acesti israelieni, care nu au fost loiali niciodata Romaniei, nici in razboi, nici sub razboi…. nici in pace.

  Iar noi trebuie sa le dam peste bot cu argumentele lor!! Fascista a fost ma-sa din sicriu nu Gavrila care a fost inchis de fascisti la Aiud intre 1942 si 1944, iar apoi dupa 23 august a luptat alaturi de aliati pentru eliberarea ardealului

 13. Partidul Tudor Vladimirescu says

  el naste antisemitism in lume pentru ca voi puneti botul si cadeti in capcana lui. Asta trebuie luat in hohote de ras, iar apoi cand discutam serios, aduse documentele sub nasul sau: Gavrila a fost inchis de fascisti la Aiud intre 1942 1944 !!

  Si nu doar Gavrila, ci multi altii, inclusiv romani inchisi la Dachau in lagarele germane naziste!

  https://stopnorway.wordpress.com/2016/05/03/prizonier-roman-in-lagarele-naziste-la-dachau-germania-in-1945/

 14. Partidul Tudor Vladimirescu says

  Merkel si-a asumat crimele razboiului mondial, Merkel sa plateasca!!

  iar israelineii nu suporta concurenta, doar ei vor sa stoarca statul german de despagubiri, inventand victime fictive si multe zero-uri la morti.

  Au ajuns sa inventeze gropi comune, ca cele de la Popricani si in alte locuri, doar ca sa-si justifice inventiile: la Popricani au fost gasite 16 cadavre( Nu se stie ale cui?!?!?ale nemtilor, romanilor,tiganilor?!?) concluzie: Antonescu a ucis 15.000 de evrei la Iasi in 48 de ore.

  Cat de bolnavi mintali ar trebui sa fie cei care sa creada asa ceva?

  iar Mircea Nicolau fie-i tarana usoara, a facut bine ca nu a cerut despagubiri pentru ca a fost inchis de ocupatia fascista si de Antonescu, pentru ca risca sa fie popularizat in presa, iar astia de la wiesel si wiesenthall ar fi sarit in sus imediat si l-ar fi acuzat de crime la rebeliunea legionara si l-ar fi condamnat la procese pe viata, inventand cata zeci de mii de evrei ar fi ucis el in gropi comune in Romania, probabil si ca Nicolau ar fi gazat 150.000 de evrei in Transnistria!! iar cadavrele le-ar fi mancat cainii in trei ore!

  asta sustin acesti israelieni, daca nu te apuca rasul./plansul ce sa mai spui? asta e politica care o duc ei, si care da roade…..

  noi trebuie sa ne vedem interesele noastre, ne luam pensionarii si cerem despagubirile la Merkel, Merkel si-a asumat, Merkel sa plateasca romanilor!! si nu 100 euro lunar pensionarilor refugiati din Ardealul de nord, ci sume consistente, de minim 1000 euro lunar la pensie! sau o singura despagubire directa, avand in vedere ca pensionarii nu mai traiesc mult: peste 1 milion de euro minim, de caciula la fiecare victima romaneasca, Ip Trasnea, Huedin, Moisei, crimele fasciste din 23 24 august 1944 ale germanilor, romanii deportati-gazati in lagarele naziste in Germania si altii:

  https://stopnorway.wordpress.com/2016/05/03/prizonier-roman-in-lagarele-naziste-la-dachau-germania-in-1945/

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php