Eveniment: OGORANU – 10 ANI DE LA MOARTE. Expoziţie în Piaţa Universităţii.

7 739

ogoranu expozitie 10 ani - CopyLa 10 ani de la trecerea sa în veşnicie, Ion Gavrilă Ogoranu este tot mai prezent în viaţa şi frământările societăţii româneşti. Iubit de românii care nu încetează să-i descopere epopeea, prigonit în continuare de detractorii şi duşmanii săi, subiect de dezbateri TV şi obiectiv incriminat de o lege nedreaptă, Ion Gavrilă Ogoranu coboară, la 10 ani de la moarte, în stradă, în tumultul din centrul Capitalei României.

Fotografii – unele din ele inedite – din arhivele Securităţii, instantanee din prezenţele publice ale eroului după 1990, precum şi unele din atitudinile sale din ultimii 15 ani de viaţă, vor putea fi privite de public într-o expoziţie memorială fără precedent.

Cei cărora le este dor de Ion Gavrilă Ogoranu, sunt invitaţi JOI 12 MAI 2016, ORA 18, la vernisajul EXPOZIŢIEI MEMORIALE „ION GAVRILĂ OGORANU – PREZENT!”, în Piaţa Universităţii (Parcul Colţea).

Participă: Dan Puric, Lucia Hossu Longin, Zoe Rădulescu şi Octav Bjoza.

Eveniment organizat de Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu, Asociaţia Gogu Puiu şi Haiducii Dobrogei şi Fundaţia Luptătorii din Rezistenţa Armată Anticomunistă.

7 Comments
 1. Partidul Tudor Vladimirescu says

  foarte interesanta chestiunea,

  as dori sa adaug sa nu uitati fratii mei aspectele
  -Gavrila a luptat contra fascismului si hitlerismului, iar dupa 23 august 1944 cu aliatii a eliberat Ardealul de nord de sub jugul fascist.
  -Gavrila a fost inchis de ocupatia fascista si de regimul Antonescu in lagare si puscarii inainte de 23 august 1944, ca prisonier de razboi si politic.

  Deci Gavrila trebuie reabilitat nu doar in randul publicului ci trebuie promovat ca model in lupta politica, diplomatica. Faptul ca a fost abandonat de americani nu inseamna nimic, si ca dupa 2002 de cand suntem in NATO a fost sabotat si ocultat de americani. Nu americanii sunt totul pe lumea asta.

  https://stopnorway.wordpress.com/

  Voi dori sa va invit la Londra pentru o Coferinta Ogoranu si sa o organizam din timp, la comunitatea romaneasca de Diaspora.

 2. IO../gerules says

  Ion Gavrila Ogonaru nu e prigonit in continuare de dusmanii sai ci de dusmanii poporului roman,fratilor,nu minimalzati grandioasa creatie si truda a martirilor neamului nostru;ei n-au avut dusmani personali ci dusmani ai romanilor,dusmani care si astazi stau pe meterezele geto-dacilor si dau in ei in istoria lor si in urmasii lor de sange.Cred ca unele articole cu iz national si patriotic ascund mereu cate o soparla care ameteste mintea cititorului roman si mai ales strain;legionarii l-au omorat pe Iorga si Magiaru,legionarii si-au facut dreptatea cu pistolul,armata romana a atacat URSS in iulie ,42…si inca multe ,multe comfuzii strecurate cu intentie sau din imbecilitate.

 3. Partidul Tudor Vladimirescu says

  cea mai mare greseala fundamentala politic, confuzie generala politica, haotica, sa abordezi problema legionara, pentru a face politica.

  Nimeni nu te opreste sa scri o carte de istorie in care sa vorbesti despre cine a fost Codreanu sau idealurile sale.

  Asta nu inseamna ca automat gata faci politica!

  In politica iti trebuie diplomatie, de ce trebuie abordate problemele legate de Iorga, Madgearu la conferintele noastre?

  sau pe romaneste : Ce castigam din treaba asta, ca neam, ca tara? Absolut nimic, ne dam cu stangul in dreptul!

  Gavrila Ogoranu nu a fost pe front impotriva Uniunii Sovietice in 1942, sau impotriva aliatilor, pentru ca era inchis in LAGARELE FASCSITE, la Aiud si altele, de regimul Antonescu, dictatura fascist-militara.

  Iar dupa 23 august 1944 a luptat cu aliatii, cu Regele Mihai la Oarba de mures pentru eliberarea Ardealului de nord contra ocupatiei fascist-maghiare.

  De ce Ogoranu trebuie pus in aceeasi categorie cu ,,legionarii,,? Ca si-a expus el parerile sale in anumite carti e alta poveste, insa el ca luptator a fost pentru libertate si democratie, si asta s-a demonstrat concret:

  -dupa 1990 nu a folosit armament sau atacuri armate, sau bombe, asa cum au facut nazistii dupa plecarea din Germania, dupa 1945. Asa cum a facut germnul Otto Skorzeny de exemplu, inarmand IRA catolica la Belfast, sa puna bombe guvernului britanic.

  -a folosit un Partid democratic politic pentru batalia electorala, in mod pasnic ca oricare alt roman.

  Deci avem toate argumentele de partea noastra, insa trebuie sa le folosim inteligent, rational.

  Ca tradatori de neam, tara, alogeni si criminali dupa 1990 au fost mai numerosi decat pe timpul lui Ceausescu, sau poate chiar decat in anii ocupatiei sovietice.

  -Gavrila Ogoranu a murit sarac, foarte sarac economic, din cinste si onoare. Abia ca a avut bani de inmormantare cand a murit.

  Trebuie sa ne reabilitam luptatorii, deoarece alte neamuri isi promoveaza luptatorii si patriotii chiar si atunci cand vorbim de organizatii naziste -naziste, cum fac croatii , slovenii, lituanienii si alte natii.

  Noi nu avem ce nazisti sa reabilitam, ca am avut unul singur, pe maresalul Ion Antonescu, insa trebuie concret sa reabilitam patriotii nostri si eroii nostri , ca avem toate argumentele de partea noastra.

 4. Partidul Tudor Vladimirescu says

  Am nevoie de voi fratii mei pentru a-mi inregistra Partidul la Londra.

  http://www.electoralcommission.org.uk/__data/assets/pdf_file/0004/107680/intro-registration-rp.pdf

  Din Anglia mult mai simplu putem sa-l reabilitam pe Gavrila Ogoranu!

  -Ogoranu a luptat cu regalistii si cu Regele Mihai dupa 23 august 1944, iar inainte de acest termen a stat in lagare ca si prisonierii britanici

  -Ogoranu a luptat pentru libertate in munti, ca partizani contra ocupatiei sovietice militare, pentru a stopa avansarea acestora in Austria si Occident, deci ferind si Anglia inclusiv de trupele sovietice.

  Cu ambasada Romaniei nu ai ce sa discuti, ambasadorii Romaniei din occident sunt niste tradatori de neam si tara,

  li se rapesc copiii romanilor imigranti in Norvegia, in Anglia Suedia Finlanda, sunt zeci- sute de cazuri, si ambasadorii tradatori stau la cumparaturi prin Mall-urile din Occident! Acestia nu reprezinta Romania!

  Trebuie noi sa ne organizam si sa facem treaba. Din Anglia putem sa cautam Charity shops si Company Tax deductions pentru a ne gasi sponsori, ca ulterior sa ne deschidem propriul Radio de unde sa emitem pentru cei 200.000 de romani britanici pentru inceput, apoi pentru toti imigrantii.

  Inregistrarea de partide in Anglia este foarte simpla, mult mai simpla decat in Romania.

  In acelasi timp putem sa colaboram si cu ONG-urile de peste Prut, din Anglia, pentru a-i contacta pe fratii romani din Basarabia.

  -In Anglia oricine isi poate face Firma, ONG , Partid, Radio si presa.
  -In Anglia sunt foarte multe ,,Charity Shops,, de unde se pot obtine bani pentru cauza nobile.
  -in Anglia sunt foarte multi romani de succes(Spre deosebire de Italia Spania, unde sunt grosul romanilor imigranti, unde salariile sunt mici si locurile de munca inexistente.Italienii si spaniolii sunt cu sutele de mii in Londra si Anglia! iar romanii pleaca in Italia sa le ia locul)

 5. Ionut Moraru says

  Maresalul Antonescu nu a fost nazist. Ca a omorat tineretul tarii e alta treaba dar terminati cu etichetele astea aberante. Antonescvu era un filoenglez care a facut pact cu cine a vrut sa-l ajute in acea perioada, recte Germania.
  doi. Sa nu-l mai facem legionar pe Ogoranu? Pai frate Tudor Vladimirescu, legionarii au fost singurii care au luptat pentru democratie in epoca. ca si acum. Ti se pare ca e o eticheta proasta sau un titlu de mandrie? Sau ne e putin frica de stalinistul Florian?

 6. Partidul Tudor Vladimirescu says

  daca maresalul Antonescu nu era nazist facea de mult pact cu aliatii, inca de cand Germania era puternica, si nu in august 1944, asta ca sa fie clar. Probabil visa si el la bomba atomica promisa de Hitler.

  Conditiile de armistitiu oferite de aliati erau cele mai favorabila in mai 1944, deoarece aliatii pregateau bombardarea si debarcarea Normandiei, si aveau nevoie de ocuparea nazista *(germana) a Romaniei pentru ca Hitler sa-si mute acolo toate blindatele,si ca ei americanii sa poata debarca in liniste in Franta(Normandia).

  Atunci Antonescu obtinuse de la aliati o zona libera fara ocupatie sovietica in Banat, toti detinutii si prisonierii romani din Gulag eliberati, si altele, nu doar Transilvania de nord, precum a obtinut Regele Mihai.

  Deci treaba cu Antonescu am lamurit-o, ca sa fie clara, cititi documentele de arhiva reale, pe surse si va lamuriti singuri care a fost treaba.

  In privinta lui florian sa-l ia dracul , nu-mi pasa de el, la fel cum nu-mi pasa de legionari in general. Avem treburi mai importante de rezolvat.

  Legionarii au fost foarte scindati, in grupulete, nu doar dupa 1990 ci si inainte, si in timpul razboiului chiar. Legionarii din ardeal nu-i suportau pe nemti din cauza cedarii Ardealului, in timp ce legionarii din Moldova si Basarabia erau pro-germani si pro-nazisti infocati, si cu Ion Antonescu pana la capat……

  Legionarii din Ip Trasnea si ardealul cedat isi pierduse rudele ucise de fascisti, si il injurau pe front la Stalingrad pe Hitler de mama focului, au si tras in germani pe front nu doar in rusi la Stalingrad si in dreptul localitatii Potymsakya, precum si la Cotul donului.

  Deci abordarea simplista pe aceasta tema nu este solutia, chestiunea e atat de complexa incat sa o lasam pe treaba istoriei, nu sa o luam azi ca model in politica, ca deocamdata legionarii au gafat-o rau dupa 1990,de fapt dupa 1945…… americanii zbierau la radio din toti bojocii ,, vin americanii intr-o saptamana debarcam in Dobrogea,, ca sa ii starneasca pe romani la sate sa ia arma in mana in munti, ca sa opreasca inaintarea sovietica din Austria, negociind in secret dupa moartea lui Stalin cu Hrusciov sa-si retraga hoardele din Austria ,,ca in Romania sunt musuroi de partizani si rusii risca sa si-o ia in freza,,

  V-au folosit americanii ca si pe talibanii din jugla afganistanului in anii 80, sa cada URSS ca apoi aceiasi americani sa-i vaneze pe talibani ca pe iepuri in padure. Asa se folosesc azi de neo-nazistii ucraineni, dupa ce Partidul Svoboda a ajuns la putere, liderul lor a fost impuscat, dupa ce s-au folosit de el sa faca Euro-Maidanul sa cada Vladimir Putin in rusia.

  Fiti mai intelepti si vedeti ce urmaresc dusmanii romanilor,si faceti politica inteleapta.

 7. Partidul Tudor Vladimirescu says

  chiar maresalul Antonescu a declarat generalilor si lui Hitler personal clar : ,, daca rusii ocupa Iasi-ul am pierdut razboiul,,

  Si uite ca la 20 august 1944 rusii au ocupat Iasi-ul si exact asa s-a intamplat, Antonescu a fost impuscat.

  Maresalul Antonescu avea toate informatiile si datele, incat sa stie ce face. A preferat sa ramana alaturi de nazisti, si daca nu era arestat nu exista nici un dubiu ca Antonescu ar fi ramas de partea nazistilor pana la capat, nu pana in munti, in Carpati Ardeal si Oradea, ci pana la Berlin sau Vienna asteptand bomba atomica.

  Intradevar nazistii au dezvoltat bomba atomica primii, dar la un nivel mult mai mic decat au facut-o aliatii aruncandu-o in Japonia. Insa din mai multe motive, ca sa nu ne lungim nu a fost aruncata de catre Germania. Lipsa aviatiei Luft waffe si alte motive pot fi spuse.

  Noi trebuie sa avem spionajul extern ca pe vremea lui Nicolae Plesita in exterior, si sa se teama de noi poponarii si pedofilii din Norvegia pentru a ne elibera copiii romani rapiti de statul norvegian.

  In politica nu poti avea succes pe o politica ,,capul plecat sabia nu-l taie,, precum face Klaus iohanis azi, o politica falimentara, pro-americani dar fara fonduri europene fara investitii fara un cent la buget.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php