NU RATAŢI! Filmul cutremurătoarei poveşti a lui Gogu Puiu, liderul REZISTENŢEI ARMATE din Dobrogea. MEMORIALUL DURERII PE TVR2.

0 507

Sâmbătă 7 mai 2016, ora 16, pe TVR2!

memorialul gp

Poveşti de iubire în infern: Olimpia şi Gogu Puiu

În anul 1968, la împlinirea a 20 de ani de la crearea Securităţii, ministrul de atunci, Ion Stănescu, a primit de la subalterni un album aniversar ale cărui prime file erau imagini „triumfaliste“ cu prinderea şi uciderea luptătorilor dobrogeni. De ce Dobrogea? Pentru că aici, între 1945 şi 1960, a avut loc o adevărată vânătoare de oameni, un masacru al căror victime au fost ţăranii care refuzau colectivizarea.
Episodul de sâmbătă vorbeşte despre unul dintre liderii mişcării de rezistenţă, Gogu Puiu, aromân născut în Macedonia, fiul preotului paroh din comuna Kogălniceanu, care va organiza grupul din pădurea Babadag, alături de alte 30 de grupuri de luptători anticomunişti. La 18 iulie 1949 vine cu soţia lui, Olimpia, la Cobadin. Urmărit de Securitate, casa îi este înconjurată, Gogu Puiu sfârşeşte în acea zi, aruncându-se pe o grenadă spre a nu cădea viu. Soţia este întemniţată şi în închisoare dă naştere unei fetiţe. Astăzi, fiica lor, profesor Zoe Rădulescu vorbeşte despre destinul nefericit al părinţilor ei, ca şi al miilor de luptători aruncaţi în închisori şi executaţi, fără ordine.
Ne vedem sâmbătă pe TVR 2.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php