VIDEO. Antonie Popescu, semnal de alarmă: „Justiţia continuă să nu respecte hotărârile CEDO”

0 370

antonie popescuRomânia a fost condamnată de CEDO pentru a doua oară consecutiv de la închiderea dosarului Revoluţiei. Hotărârea a fost pronunţată în favoarea a 70 de urmaşi ai eroilor martiri din decembrie 89 care îşi doresc să afle adevărul despre moartea celor dragi.

„Decizia se referă la evenimentele din decembrie şi spune a câta oară că trebuie să instrumenteze în mod just şi să pronunţe hotărâri juste ţinând cont de prejudiciul şi de toată zbaterea victimelor din ultimii 26 de ani”, a explicat avocatul Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Antonie Popescu.

„Justiţia continuă să nu respecte hotărârile CEDO din dosarele Revoluţiei şi Mineriadei din 1990. Cu mici excepţii, marea masă a magistraţilor care se întâlnesc cu acest dosar continuă dacă nu să sfideze atunci să nu le respecte sau să le ignore”, a mai precizat avocatul.

Mai mult, Inspecţia Judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii „se complac într-o pasivitate condamnabilă, o pasivitate data fie de complicitate, fie de presiuni, fie din ignoranţă sau oportunism.”

SURSA: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php