Zeci de mii de oameni au participat la MARȘUL UNIRII de la Chișinău

1 642
Zeci de mii de oameni au fost așteptați la Chișinău, la marșul care marchează împlinirea a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Zeci de mii de oameni au participat la MARȘUL UNIRII de la Chișinău
Cei prezenți la eveniment s-au adunat inițial la un miting în fața Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, unde au cerut unirea celor două state.
Idealul unirii cu România i-a scos în stradă mai ales pe tinerii din Republica Moldova. Convinși că vor trăi mai bine sub tricolor, se gândesc deja la beneficii.Platformele unioniste din Republica Moldova și România s-au unit sub un singur organism denumit Sfatul Țării 2, un for creat la Chișinău pentru a lucra la strategii care să apropie cele două țări cu scopul final al reunirii în 2018.
„Unirea este inevitabilă pentru că așa vrea Dumnezeu, însă de noi depinde cât de repede se va produce aceasta. Țara întregită este cea mai mare avere pe care o putem lăsa copiilor noștri, iar Prutul niciodată nu a fost o graniță și nu trebuie să fie frontieră între românii de aici și românii de acolo”, a declarat, citat de Moldpres, Nicolae Dabija, reprezentant al așa-numitului grup de inițiativă al Sfatului Țării 2.
Potrivit Platformei Unioniste Acțiunea 2012, 50.000 de persoane au participat duminică la cel mai amplu marș unionist de la Chișinău.
Participanții la marș au salutat constituirea Sfatului Țării 2, forul reprezentantiv al unioniștilor din Republica Moldova, care a adoptat Foaia de parcurs a Reunificării până în 2018.
„Suntem din ce în ce mai mulți, iar vocea noastră se aude tot mai puternic. În această zi de sărbătoare, la împlinirea a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, avem de transmis un mesaj: vom spori eforturile pentru ca centenarul Unirii să ne găsească întregi ca neam”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.
Obținerea consensului politic prin care partidele politice parlamentare convin asupra ideii de îndeplinire a Reunificării, informarea partenerilor euroatlantici privind opțiunea națiunii române și explicarea avantajelor pe care Reîntregirea României ar aduce-o lumii transatlantice, aprobarea de către Parlamentul de la București a principiilor Reunificării sunt câteva etape ale Foii de parcurs pe care unioniștii le vor realiza până în 2018.
sursa: ActiveNews
1 Comment
  1. Ionut Moraru says

    Unire! Unire! Dar nu unire in masonerie si doar ptr ca lojile de influenta occidentala mai vor sa scoata ceea ce reprezinta ptr ei doar o bucata de teren (Moldova) de sub influenta lojilor rusesti, (motiv ptr care ne si ajuta „sa ne unim”).
    Ca imi aduc aminte cu scarba cand faceam demonstratii la inceputul anului 2000, in fata ambasadei Rusiei impreuna cu Nicador Zelea Codreanu and Co si moldovenii ne luau la goana ca aveam steaguri cu tricolorurul Romaniei, spunandu-ne ca ei nu demonstreaza ptr unirea cu tara mama Romania ci doar ptr” drepturile lor”. Ca si acum de altfel, avantajul material primeaza. O generatie ca cea din Romania anilor ’20 se mai naste o data la 1000 de ani!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php