O sută de ofițeri chinezi, toți împotriva unei Cruci smerite

0 437

Crucile de pe bisericile ortodoxe au fost declarate „structuri ilegale”. În doar o lună au fost înlăturate peste 300 de cruci, majoritatea din oraşul Wenzhou, supranumit „Ierusalimul Chinei” – acolo unde creştinii au format o fortăreaţă umană, pentru a păzi bisericile ortodoxe.

Screen-Shot-2014-04-28-at-8.59.55-PM

Oficial republică comunistă laică, China este cunoscută drept ţara în care budismul şi shintoismul sunt la ele acasă. În urma relaţiilor comerciale şi diplomatice cu Rusia, creştinismul ortodox a prins rădăcini, în secolul al XXI-lea existând aproximativ o sută de biserici ortodoxe, în care se închină 10.000 de credincioşi.

Situaţia paşnică a fost tulburată de către o hotărâre a Partidului Comunist Chinez. Prevederea este legată de eliminarea simbolurilor creştine din spaţiul public. În acest sens, crucile de pe bisericile ortodoxe au fost declarate „structuri ilegale”. În doar o lună au fost înlăturate peste 300 de cruci, majoritatea din oraşul Wenzhou, supranumit „Ierusalimul Chinei” – acolo unde creştinii au format o fortăreaţă umană, pentru a păzi bisericile ortodoxe.

La început de martie 2016, în orașul Zhejiang a sosit o hotărâre pentru biserica creștină – Crucea să fie înlăturată de pe turnul bisericii. Comunitatea s-a împotrivit, consecința fiind tăierea racordurilor de apă și energie electrică. Dacă nici așa Crucea nu a fost înlăturată, pe 4 martie 2016, o sută de ofițeri de poliție au înconjurat biserica, înlăturând Sfânta Cruce în văzul creștinilor înlăcrimați.

sursa: Doxologia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php