REVOLTĂTOR! Jandarmeria – continuatoarea Securităţii. Ogoranu – considerat terorist, iar partizanii – bandiţi, jefuitori şi asasini.

5 1.469

Este incredibil că, în anul 2016, pe site-ul unei instituţii a statului român sunt promovate ad-literam tezele fostei Securităţi cu privire la mişcarea de rezistenţă anticomunistă dintre 1948 şi 1962. Fără ruşine, realizatorii site-ului oficial al Jandarmeriei Bacău prezintă istoria trupelor de Securitate din acest judeţ – în a căror continuitate se află actuala instituţie a ordinii publice – în acelaşi mod triumfalist în care o făcea propaganda defunctului regim comunist.

Astfel, imbecilii angajaţi ai Jandarmeriei, realizatori ai acestui site, au preluat cu copy-paste tot arsenalul de invective al fostului regim totalitar. Militanţii Rezistenţei anticomuniste, care se ştie că au fost sprijiniţi de SUA, Franţa, Marea Britanie şi în general de NATO, sunt prezentaţi ca bandiţi, terorişti care terorizau populaţia, comiteau jafuri şi atrocităţi. Forţele de rezistenţă sunt prezentate drept „grupări teroriste care semănau neîncredere şi nesiguranţă în noua putere, atacau sedii ale unor instituţii publice, jefuiau, schingiuiau şi asasinau oameni nevinovaţi, sechestrau persoane…” Evident, reprimarea acestor „bandiţi” de către trupele de Securitate este prezentată ca mari fapte de vitejie, iar securiştii morţi în confruntări ca eroi. Mai mult decât atât, Ion Gavrilă Ogoranu este calificat drept terorist (fără ghilimele!), ca să nu mai vorbim de faptul că nici măcar nu i se scrie numele corect, fiind transformat în Ogoreanu… Tot terorişti sunt consideraţi şi astăzi de Jandarmerie partizanii Motrescu şi Ilioiu.

Iată o probă de science-fiction desprinsă din puţul gândirii vaşnicelor cadre al Jandarmeriei, ale căror creiere – dacă vor fi existând – au fost spălate iremediabil de propaganda măreţei „societăţi socialiste multilateral dezvoltate”.

„Timp de peste un deceniu şi cu deosebire în perioada anilor 1949-1958 trupele de securitate au acţionat alături de organele de securitate şi miliţie, adesea în condiţii deosebit de grele şi cu pierderi de vieţi omeneşti împotriva unor grupări teroriste care semănau neîncredere şi nesiguranţă în noua putere, atacau sedii ale unor instituţii publice, jefuiau, schingiuiau şi asasinau oameni nevinovaţi, sechestrau persoane de la care apoi prin violenţă, căutau să obţină informaţii despre activitatea organelor de stat şi despre mişcarea trupelor în zonă. în anul 1954, Batalionul 3 Securitate Tg.Ocna a participat la acţiuni de căutare şi capturare a grupării autointitulată „Rezistenţa Naţională”, din munţii Făgăraş condusă de teroristul Gavrilă Ogoreanu, care în ziua de 20.08.1954, au împuşcat mortal un soldat dintr-o unitate de securitate din Bucureşti.”
„În acţiunea de scotocirea terenului împădurit, de pe versantul nordic al Munţilor Făgăraş, la data de 21.08.1954, Batalionul securitate TG.OCNA ,a luat contact cu gruparea respectivă, reuşind să-l captureze rănit, în urma unor schimburi de focuri, pe teroristul „Ilioiu”, care era cercetaşul grupării. În prima jumătate a anului 1955, Batalionul 33 Securitate Tg.Ocna, a participat la acţiunile desfăşurate de R.6 Sec., pentru descoperirea şi capturarea grupului terorist înarmat, format din 4 indivizi, condus de teroristul „Vasile Motrescu” ce acţiona în munţii Obcina Mare, judeţul Rădăuţi, care în dimineaţa de 18 ianuarie 1955, a împuşcat mortal trei ostaşi ai trupelor de securitate.”

Tot ce se poate spune după halucinanta lectură de pe site-ul Jandarmeriei Bacău este: RUŞINE, TOVARĂŞI! RUŞINE!

Florin Dobrescu

jandarmerie bacau rusine preia tezele securitatii ref la rezistenta - Copy

5 Comments
 1. gavrilă ogoranu says

  …se răsucesc băieții în morminte,….ori poate chiar în hohote de râs, de se cutremură pământul și cerurile!

 2. IO../gerules says

  Mareata”societate socialista multilateral dezvoltata”nu cuprindea in sanul ei prea multi cominternisti,astia au cam fost matrasiti de Ceusescu,ea cuprindea toata tara Romaniei,care a muncit din greu ca romanului sa i se dea demnitatea pe care o merita,sa i se dea comfortul vietii zilnice,care ajunsese sa depaseasca multe state din Europa;Anglia,Franta si chiar si Germania in unele privinte.Nu aceasta societate i-a condamnat pe legionarii acerlor ani,pionieri ai noii societati umane bazate exclusiv pe legile lasate de Dumnezeu la creerea omului pe planeta Pamant.Societatea socialista multilateral dezvoltata i-a eliberat pe legionari din inchisorile cominternistilor,inchisori create de acestia chiar pe pamantul sfant al patriei legionarilor,pentru care ei legionarii si-au predat viata si moartea in miniule lui Isus,ca arme impotriva cotropitorilor tarii.Acesti cotropitori,ca orice lighioane,s-au intors din nou la ros,la rontaind din Romamania.Ceausescu a trebuit sa dea aceasta denumire starii de fapt a Romaniei acelor timpuri,obligat de conjunctura internationala a celor vremi.Ceausescu nu trebue condamnat in totalitate ci doar cu referire partiala,ca oricare om cu bune si rele.Dar pe total el reprezinta eroul natiunii romanesti care poate sta alatutri de martirii neamului.Detractorii realizarilor lui impreuna cu poporul roman il numesc”dictatorul,criminalu”Nu e locul potrivit sa-l analizam acum pe Ceausescu,dar denumirile de Epoca de Aur,si Societatea socialista multilateral dezvoltata,privite de pe pozitia in care se afla Romania si romanii acum in 2016 sant pe deplin justificate.Atunci,in acea perioada,romanii aveau locuri de munca,si un trai decent,nu existau boschetari si cocalari si mai stiu eu ce stari jignotoare pentru populatie,indiferent de nationalitatea ei;asistenta medicala era gratuita-spitale,dispensare,uitati de cercetare medicala,fabrici de medicamente sanatoase nu ucigatoare ca in ziua de azi venite din strainataturi;scoli gratuite,pana la universitati si academii,unde romanii excelau in fata lumii.Atunci nu s-a putut sa li se dea legionarilor prea multa importanta datorita zbirilor lumii,care sant,de fapt aceiasi ca si stazi,Ceusescu i-a infruntat partial ,dar pana la urma cu ajutorul poporului roman,care l-a tradat,el a fost invins si ucis banditeste.Romanii deabia acum isi dau seama de greseala pe care au facut-o,lasanuse manipulati de profesionstii lumii in loviturile de stat si in lovituri criminale si jefuitoare impotriva natiunilor si manipularea lor continua,incat ei nici astazi nu realizeaza exact in ce stare se gasesc ei si tara lor.

 3. Remus says

  O sfidare adusa memoriei acelor eroi.
  Ar trebui deschis un proces pentru calomnie, dezinformare etc. impotriva Jandarmeriei Bacau, asa cum face IEW impotriva a tot ce este simbol national sau crestin, trecut legionar…

 4. Dan says

  Revoltator !! Nu se poate deschide o actiune in justitie ? ca prea e de tot!

 5. IO../gerules says

  Care justitie domle ca justitia e a lor nu a adevarului.ASTIA DIN VARF TREBUE JUDECATI DE CATRE MASELE POPULARE ajunse in stare de iobagie si sclavie pe intreg mapamondul si schimbati ca pe niste masele stricate si care put si otravesc intreg organismul uman facand loc malformatilor fizice si spirituale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php