Primul atac ISIS pe teritoriul Rusiei. Jihadiştii şi-au asumat atentatul din Derbent

0 404

Jihadiștii organizaţiei teroriste ISIS (Statul Islamic) şi-au asumat atentatul din Derbent (Daghestan), declarând că au atacat o reuniune a membrilor forţelor de securitate, anunţă compania SITE Intelligence Group, care monitorizează activitățile organizațiilor teroriste.

Putin-ISIS-586x319

„Soldații Califatului au reuşit să atace un grup de ofițeri ruși în Derbent, în sudul Daghestanului, ucigând un ofițer și rănind pe alţii” – anunţă SITE, care citează o declaraţie a ISIS. Organizația subliniază că mesajul ISIS a venit la câteva ore după atacul din Daghestan.

Atentatul din Derbent a fost primul de pe teritoriul Rusiei care a fost revendicat de gruparea terorista ISIS, titrează Independent.md.

Anterior, mass media rusă a raportat că înainte de miezul nopții de 29 decembrie, dintr-o zonă împădurită a fost deschis focul asupra unui grup de vizitatori ai cetății antice Naryn-Kala din Derbent, sudul Daghestanului. În urma atacului a fost ucisa o persoană – un angajat al departamentului de frontieră al FSB din Daghestan, iar alte 11 au fost rănite. Potrivit datelor preliminare, focul a fost deschis din trei puncte diferite.

Atacul a fost pus la cale de membrii grupării „Sud” – Rajap Ismailov, Nariman Bashir și Abutdin Khanmagomedov, au declarat unele surse apropiate de anchetatori.Insurgența islamistă în Caucaz e virală.

via NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php