Despre petrol, păduri și petarde media

0 339

george-soros-ocupati-romania

Comparativ cu cele 38 de milioane de euro pe care Statul Român, le alocă celor 18 culte religioase (angajament luat după secularizarea averilor mănăstirești -1863), Statul German alocă sume imense pentru susținerea cultelor religioase – sumă de 6 ori mai mare decât cea alocată de Statul român.

Situația din Germania:
1. Statul aloca o subventie anuala de 232 milioane de euro pentru biserici si cultele religioase.
2. Statul German aloca anual 650 milioane de euro care se dau pentru orelele de religie din şcoli și pentru infrastructura aferentă pregătirii teologilor.
3. Statul German îi scutește de impozit pe cetațenii germani cu o anumită sumă dacă aceștia hotărăsc să doneze această sumă bisericilor. Sumele care se strâng din astfel de donații care se deduc din impozite sunt de aproximativ 1,5 miliarde de euro.

4. Statul German strânge impozitul pe care fiecare cetățean german care se declară de o anumită confesiune trebuie să-l plătească bisericii de care aparține. Impozitul este între 8% si 10%.

În România, “banii tăiați de la biserici”, adică cele 38 de milioane de euro sunt nesemnificativi de exemplu față de cei 1 miliard de euro cât primește OMV pe an pentru petrolul extras în România, în contextul în care redevențele pentru exploatarea petrolului din România trebuiau renegociate din ianuarie 2014.

Economisirea banilor este o falsă problemă. Prejudiciul din dosarul în care sunt implicați R. Truică, „prințul” Paul și patronul unuia din cele mai imunde publicații anti-Biserică, Dan Andronic, depășește CU MULT suma anuală alocată în fiecare din anii anteriori cultelor pentru construcția/renovarea de lăcașe de cult.

 

În România se fură anual 4,5 milioane de metri cub de lemn pe an. Conform Greenpeace, defrișarea între 2000 și 2011 s-a accelerat dramatic, în perioada în care firmele austriece Egger, Kronospan și Schweighofer s-au instalat în România. Cel putin 50% din tăierile de păduri din România sunt ilegale, iar compania austriaca Schweighofer pare să fie destinatarul pentru lemnul astfel obținut. Doar Schweighofer a avut 465 milioane de euro câștig brut în 2013, din care 96,5 milioane câștig net.  În cele patru fabrici Schweighofer ajung camioanele cu lemne din Carpați, trunchiurile de copaci sunt cojite, tăiate și mărunțite în aceste fabrici, ajungând în Germania și Austria sub formă de peleți, parchet sau plăci laminate.

 

Jaful Țării noastre nu se produce prin finanțarea cultelor care înseamnă de fapt finanțarea activităților culturale ale unei părți dintre cetățenii statului. Jaful țării se produce prin corupția legalizată ce afectează resursele naturale, pădurile, aurul, energia, banii strânși pentru sănătate (peste 5 miliarde de euro anual).

 

Câte spitale s-ar putea construi din banii pierduți de România prin lemnul tăiat și prelucrat ilegal? Comparați cele 38 de milioane alocate cultelor religioase cu cele 1.000 de milioane profitul anual al OMV-ului și priviți al modelul Statului Norvegia care a știut să își apere interesele stabilind un sistem de redevențe care să apere interesul proprietarului lor de fapt – cetățeanul. Comparați cele 38 de milioane alocate cultelor religioase cu cele peste 5.000 de milioane de euro strânse anual de la populația României ca Asigurări de Sănătate pentru a avea Spitale decente. Amintiți-vă e scandalul Roșia Montană, cu câtă îndârjire a putut fi apărată de către politicieni o cauză potrivnică intereselor României. Amintiți-vă de Bechtel, Pungești sau de autostrada Sibiu-Deva!

 
În acest moment defrișările din Retezat sau Apuseni continuă, atenție la petardele media!
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php