LA DESPĂRŢIREA DE UN PREOT MODEL. Părintele Bogdan Ciobotaru a trecut la Domnul…

6 1.182

Vestea a căzut ca un trăznet peste comunitatea creştină a parohiei Sf. Ioan Botezătorul-Ferentari, lăsând în inimile credincioşilor şi preoţilor conslujitori durere nealinată. Părintele Bogdan Ciobotaru, parohul bisericii Sf. Ioan Botezătorul-Ferentari, în a cărei parohie se află şi sediul Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu, ne-a părăsit fulgerător, în seara de 19 noiembrie. 

????????????????????????????????????

Suflet ales, dăruit întru totul slujirii lui Dumnezeu şi semenilor săi, părintele Bogdan s-a făcut îndrăgit de credincioşii parohiei prin puterea sa de dragoste, blândeţea şi omenia care îl însoţeau permanent, prin predicile sale atât de inspirate ce reuşeau să deschidă perspectiva veşniciei fără a face abstracţie de problemele de zi cu zi ale omului de rând, aducând în mod firesc cuvântul lui Dumnezeu în inima fiecărui credincios.

Trupul neînsufleţit al părintelui Bogdan Ciobotaru este depus în biserica Sf. Ioan Botezătorul-Ferentari. Slujba de înmormântare va avea loc duminică 22 noiembrie 2015, ora 12, după care va fi dus în localitatea Corbeni, Argeş, unde va fi înmormântat.

Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu transmite condoleanţe familiei îndoliate, preoţilor şi enoriaşilor parohiei Sf Ioan Botezătorul. Vom păstra întotdeauna în suflete icoana luminoasă şi blajină a părintelui Bogdan, care ne va fi exemplu şi nădejde pe drumurile vremelnice ale acestei lumi. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

___________________________________

Născut la 18 septembrie 1963 la Nămăeşti, comuna Valea Mare-Pravăţ, judeţul Argeş, a fost întotdeauna apropiat de Dumnezeu, urmând Seminarul Teologic din Bucureşti (1980 – 1985), Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti (1986 – 1990) şi masterul în mass-media şi comunicare socială la Facultatea de jurnalism din cadrul Universităţii “Hyperion” din Bucureşti.
A fost hirotonit în 1990 în parohia Cerbureni (Argeş). În 1998 devine preot la biserica Sf Ioan Botezătorul de pe Calea Ferentari, unde va deveni paroh, remarcându-se prin spirit gospodăresc şi un dar deosebit în păstorirea sufletelor enoriaşilor.
În 1999 devine inspector pentru activităţi cu tineretul şi presa la Centrul Eparhial, iar din 2003 este numit purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

 

6 Comments
 1. Talei Luminita says

  Dumnezeu sa-l odihneasca! :'(

  1. ioana negoiasa says

   TATAL ceresc a luat in ceruri un om de o bunatate deosebita , cu o minte rar intilnita , de o corectitudine care putine persoane intilnim in ziuz de astazi si multe , multe lucruri frumoase s ar fi spus despre SFINTIA SA : inimioara nu a mai putut lupta si nici bate!!! PARINTE BOGDAN va vom plinge si va vom pomeni pina la sfirsitul zilelor noastre.CU durere in suflet ,odihna vesnica, sincere regrete . D ZEU sa l ierte si sa l aseze in lumea celor drepti;

   1. Dal Zotto Maria says

    Dumnezeu sa va odihneasca in pace, parinte! Ati reusit sa ma apropiati din nou de Dumnezeu, ne-ati primit in Casa Domnului pe mine si pe sotul meu, ne-ati unit vietile in sfanta taina a cununiei. Si mai era atat de putin pana in februarie cand urma sa ne revedem! Pastrez cu drag mesajele dvs. cu ocazia sarbatorilor, mesaje care au fost un adevarat balsam pt sufletul meu. A fost asa, sa ma intorc in biserica unde am fost botezata si sa va cunoastem. Ati fost si veti ramane pt noi un mesager al lui Dumnezeu, un prieten, un om bun, un suflet cald care, cu un zambet, o povata, imi umpleati sufletul de liniste si speranta. Ne veti lipsi mult si la fiecare intoarcere in tara va voi simti aproape dar ceva imi va lipsi: zambetul cald cu care ne intampinati de fiecare data. Am pierdut o data cu plecarea dvs un prieten de nadeje, o persoana speciala, un duhovnic cu bratele mereu deschise. Dumnezeu sa va odihneasca in pace, parinte si de-acolo de sus trimiteti-mi un mesaj cand sufletul meu va avea nevoie asa cum faceati de fiecare data. „Doamne-ajuta” imi spuneati, iar eu plecam linistita spre casa. Sotul meu va va duce dorul, pt el ati fost un preot deosebit, un preot pe care l-a asteptat mult. „Un preot ortodox de exceptie” asa va cunosc prietenii catolici ai sotului meu, „un preot adevarat, un om bun, cinstit, un prieten”. Va multumim ca ne-ati primit in sufletul dvs si va vom pastra in inimile noastre. Dumnezeu, cel pe care l-ati slujit atat de frumos, atat de omeneste sa va astearna un loc linistit! Sarut-mana, parinte!

 2. victor visan says

  Dumnezeu sa il ierte. SINGURA PERSOANA CARE O PUTEAM NUMI :PREOT !! un bun simt deosebit ,um om de o calitate exceptionala !

 3. Viorel Olteanu says

  Parintele Bogdan a fost un preot deosebit care intotdeauna ardea ca o candela, trimitand caldura si lumina tuturor! Fitilul vietii lui s-a terminat insa candela sa a ramas plina cu untdelemnul faptelor bune, al dreptei credinte si al dragostei fata de Dumnezeu si fata de aproapele. De aceea, cu siguranta, atunci cand a plecat dintre noi a ascultat de chemarea: „Iata Mirele vine, iesiti intru intampinarea Lui!” A iesit din aceasta viata iar acum se bucura in Imparatia cerurilor ascultand de o alta chemare a Mantuitorului:” Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii!” Toti cei care l-am cunoscut stim ca merita…
  Dumnezeu cu sfintii sa-l odihneasca si vesnica sa-i fie pomenirea in veci!

 4. Sandu Iulia says

  Nicicand nu se va mai naste un asemenea OM ….

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php