Vladimir Tismăneanu, moralizatorul de serviciu

2 768

Vladimir Tismăneanu publică un nou text pretențios și moralizator în care face pe democratul și inclusivistul și ne dă lecții de toleranță etnică:

Lansarea volumului "Marele soc din finalul unui secol trecut. Ion Iliescu in dialog cu Vladimir Tismaneanu", prezentata de prof. univ. dr. Vasile Secares, Ioan Mircea Pascu si Adrian Severin.In imagine, Vladimir Tismaneanu si Ion Iliescu.

Da, recunosc, scriu de pe pozitia unei etici a convingerii. De pilda, a convingerii că un om egal un om. A convingerii că doar solidaritatea noastra generică, asa cum frumos scrie aici pe “Contributors” politologul Marius Stan, inspirat in chip creator de Hannah Arendt, ne poate feri de prăbușirea intr-o barbarie a egoismului atroce, opusul de fapt al valorilor creștine pe care profeții responsabilității pretind a le apăra. Să le cerem sa nu fie ipocriți? Ar fi prea mult. Ei știu ce știm si noi, dar preferă să agite spectrul unei Europe islamizate, in care catedralele vor deveni moschei și alte asemenea viziuni terifiante. (Contributors)

Toți europenii care se opun invaziei islamice sînt niște „egoiști atroce care agită spectrul unei Europe islamizate, in care catedralele vor deveni moschei și alte asemenea viziuni terifiante”.

Noroc cu elitiștii democrați, din care face parte și Vladimir Tismăneanu, care știu mai bine decît prostimea că invazia islamică a Europei  este de fapt o binefacere. Europenii vor fi expuși unei noi culturi din care vor avea ocazia să învețe lucruri noi care îi vor îmbogăți spiritual ca de exemplu:

  • Poligamia este încurajată, dacă nu ai măcar vreo trei neveste nu ești bărbat adevărat
  • Dacă îți plac copilele de 9-10 ani, le poți lua de nevastă chiar dacă tu ai trecut de 50 de ani
  • Este normal să-ți controlezi nevasta în cele mai mici detalii. Aceasta nu se va putea deplasa niciunde fără să o însoțești, va trebui să se acopere în cearceafuri negre din vîrful capului și pînă în pămînt și nu va avea voie să conducă mașina
  • Dacă vezi că cineva desenează o caricatură a lui Mahomed ai dreptul să-l omori, vei deveni erou peste noapte

Acestea sînt doar cîteva din valorile culturale pe care Vladimir Tismăneanu ne spune că e OK să le îmbrățișăm.

de Tudor Marincu RostOnline

2 Comments
  1. calin eugen says

    Acolo unde este Vladimir Tismaneanu trebuia pus un roman,fost detinut politic.

  2. sarmis says

    La unul dintre puncte nu aveti dreptate, domnule autor, pentru ca nu cred ca ne-ar conveni, cu exceptia unor tismaneni (nu tasmanieni), florieni si a altor neconationali cu noi, ca Iisus Hristos sa fie caricaturizat saptamani, luni la rand de niste „catavenci” de-ai lor doar de dragul bascaliei. Chiar daca or fi mai inapoiati, mai neemancipati sau cum vrem sa le zicem, nu ne da nimeni dreptul de a ne lua cand avem noi chef de credinta unora doar ca suntem noi mai superiori. N’est ce pas?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php