Doar refugiați creștini în Europa!

0 637

Mulți români au plecat în ultimii 25 de ani în țări străine pentru o pîine mai albă și înțeleg mai bine decît oricine dramele refugiaților din Irak, Siria sau Afganistan care încearcă în prezent să ajungă în Europa. Primele pagini ale ziarelor sînt pline de drame ale acestor refugiați. Oricărui om cu suflet i se rupe inima cînd citește despre copii sufocați în camioane frigorifice sau vede imagini cu ei înecați în mare.

Majoritatea fug din calea războiului civil purtat de ISIS împotriva guvernelor de la Damasc și Bagdad.

În Bagdad, capitala Irakului, guvernul este șiit, una din cele două ramuri principale ale Islamului. În Damasc, capitala Siriei, puterea este deținută de secta alawită, o ramură minoritară a Islamului, înrudită a șiitilor.

Dușmanul comun este ISIS care sînt suniți, cealaltă ramură principală a Islamului.

În zona de conflict o mare putere regională șiită este Iranul, principala diferență fiind că iranienii sînt persani în timp ce refugiații care încearcă să părăsească zona sînt arabi. Majoritatea sînt musulmani șiiti plus creștini și iazidis.

Ca să simplificăm: Arabii șiiți, suniți moderați, creștini și iazidis fug din calea barbarismelor suniților din ISIS. Să zicem că religia este cea mai importantă pentru toți. Geografic avem Iranul șiit, Turcia și Arabia Saudită sunită la o aruncătură de piatră plus Europa creștină ceva mai departe. Logic mi s-ar părea ca refugiații să se împartă astfel:

  • șiitii se vor îndrepta spre Iran
  • suniții moderați se vor îndrepta spre Turcia sau Arabia Saudită
  • creștinii și iazidis spre Europa

Faptul că realitatea este alta și că toți se îndreaptă spre Europa ne arată că religia nu este foarte importantă pentru refugiații musulmani. În cazul acesta soluția mea este foarte simplă: vrei să te stabilești în Europa creștină? OK! Ai trei luni să studiezi Biblia, să te pui la punct cu religia creștină și să te botezi împreună cu toată familia. Te-a chemat Mohamed pîna acum? Avem o mulțime de nume creștine care încep cu M din care poți alege: Mihai, Marcu, Marius, Matei, Marcel, etc. Imediat ce ai călcat pe pămînt european gata cu măștile și rochiile pînă la pămînt pe care le poartă femeile, gata cu închinatul la Mecca, gata cu chemarile la rugăciune din minarete.

Nu-ți convine? Stînga împrejur! Ai de ales dintre Turcia, Iran și Arabia Saudită.

de Tudor Marincu RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php