Ruşine, domnule Florian!

6 693

images (1)SURSA: Radu Ulmeanu, Cotidianul

Scandalul uriaş stârnit în ţară de legea recent adoptată împotriva promovării cultului legionarilor, prin care se deschide cale liberă unor abuzuri de neimaginat, în condiţiile în care asemenea prevederi legale existau deja în legislaţia noastră, readuce în atenţie, din colţul prăfuit al istoriei unde zăceau până acum, atât esenţa legionarismului cu reprezentanţii săi – adevăraţi, sau pretinşi doar –, cât şi figurile celor care i se împotrivesc, recte Institutul „Elie Wiesel” din România şi pe şeful acestuia, Alexandru Florian. Ba chiar pe Elie Wiesel însuşi, cel care şi-a asumat sarcina de a-i vâna pe naziştii vinovaţi de holocaustul din timpul celui de al Doilea Război Mondial, despre care aflăm acum, iată, din unele comentarii ce bântuie internetul, că ar fi un impostor. Asta pentru că un fost deţinut din lagărul de la Auschwitz a declarat că insul nu e acel Wiesel aflat, alături de el, în lagăr. Au mai apărut între timp şi poze în care insul apare cu braţul gol pe locul care, la toţi deţinuţii adevăraţi, s-a păstrat tatuajul imposibil de şters cu seria şi numărul deţinuţilor din lagăr; la el nu se vede nimic.

Ipotezei că acest Elie Wiesel ar fi un impostor i se adaugă acum certitudinea că reprezentantul lui pe pământ românesc, în fruntea institutului ce-i poartă numele, e un impostor sadea. De ce? Domnul Alexandru Florian este fiul lui Radu Florian, cunoscut şi arhicunoscut pentru a fi propovăduit ani în şir marxism-leninismul la facultatea bucureşteană de filozofie, pe vremea regimului comunist. Am zice deci că propagarea ideologiei celui mai cumplit sistem de represiune şi omucidere în masă nu e cea mai onorabilă carte de vizită tocmai pentru un om care şi-a asumat lupta împotriva fascismului, o ramificaţie rasistă a comunismului de la care a preluat, pe cât s-a priceput şi-a putut, barbaria instituită de Stalin cu ani înainte. Căci dacă a existat un holocaust al evreilor (şi nimeni nu contestă faptul în sine), acesta a fost precedat în mod pilduitor şi aiuritor chiar de genocidul instaurat de Stalin, mai întâi în Ucraina, cu un număr de victime suspect de apropiat de acela al evreilor. Doar că Stalin nu s-a oprit aici, masacrând în continuare nu neapărat evrei, ci milioane de cetăţeni sovietici indiferent de etnie, din spaima paranoică de a nu pierde puterea. Estimările cercetătorilor s-au oprit la o cifră de aproximativ 20 de milioane. Nefiind vorba de evrei, wieselienii declară ritos că nu-i interesează fenomenul, ei dedicându-se exclusiv holocaustului în care „goii” nu au niciun loc, fiind treaba lor dacă se omoară sau nu între ei. Moralitatea atitudinii o puteţi desprinde şi singuri.

OK, s-ar putea zice, fiecare cu ale lui. Astfel că domnul mai sus pomenit, care şi-a ascuns cu grijă din CV faptele de vitejie de până prin anul 2000, apornit la luptă crâncenă cu legionarii şi cu Ion Antonescu, deşi acesta a îmblânzit, pe cât se putea atunci, soarta evreilor din România, şi chiar a evreilor din Ardealul ocupat de horthyşti. Iată ce spune WILHELM FILDERMAN, fost preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti în anii ’40, în această privinţă: „Subsemnatul Wilhelm Filderman, Doctor în Drept la Facultatea din Paris, fost Preşedinte al Uniunii Comunităţilor Evreieşti din România şi Preşedinte al Uniunii Evreilor Români, domiciliat actualmente în New York, USA, Hotel Alameda, Broadway at 71 St, declar următoarele: (…) În timpul perioadei de dominaţie hitleristă în Europa, eu am fost în legătură susţinută cu Mareşalul Antonescu. Acesta a făcut tot ce a putut pentru a îmblânzi soarta evreilor expuşi la persecuţia germanilor-nazişti (s.n.). Trebuie să subliniez că populaţia română nu este antisemită. Am fost martor al unor mişcătoare scene de solidaritate şi de ajutor între români şi evrei în momentele de grea încercare din timpul infernului nazist în Europa. Mareşalul Antonescu a rezistat cu succes presiunii naziste, care impunea măsuri dure împotriva evreilor. Aş aminti doar câteva exemple: Graţie intervenţiei energice a Mareşalului Antonescu, a fost oprită deportarea a mai mult de 20.000 de evrei din Bucovina; El a dat paşapoarte în alb, pentru a salva de teroarea nazistă evreii din Ungaria, a căror viaţă era în pericol; Graţie politicii sale, bunurile evreilor au fost puse sub un regim de administrare tranzitorie, care, făcându-le să pară pierdute, le-a asigurat conservarea în scopul restituirii la momentul oportun.”

O cu totul altă viziune are domnul Florian, de altfel ca şi suspectul de impostură Elie Wiesel, care, în vizită la Memorialul din Sighet, a dovedit o crasă ignoranţă în materie de istorie a propriei etnii, când a acuzat România pentru victimele holocaustului din acest orăşel aflat, în timpul războiului, sub ocupaţie maghiară. Alexandru Florian, demn reprezentant, prin tată cel puţin, al comuniştitor aduşi pe tancuri, cum se spune, de ocupanţii sovietici în august 1944, şi care, împreună cu comuniştii locali, au instituit cea mai cruntă teroare asupra poporului român odată cu preluarea prin fraudă a puterii, având în sarcină circa un milion de victime, morţi, schingiuiţi, suprimaţi în regim de exterminare în noile lagăre comuniste din România, găseşte cu cale să condamne şi să impună poporului român, din care dovedeşte acum prin chiar aceste măsuri demente şi arbitrare că nu face parte, restricţii în ceea ce priveşte însăşi istoria lui netrucată, trucând-o însă el însuşi.

Dau doar un singur exemplu al scandaloaselor măsuri care, pe lângă anii de puşcărie prevăzuţi de noua lege pentru cei ce se vor face vinovaţi de a-i încălca interdicţiile, vor urma. În ultimele zile, autorităţile slovace au găsit de cuviinţă să-şi exprime recunoştinţa faţă de sacrificiile armatei române care a luptat pe teritoriul lor pentru eliberarea lui de sub ocupaţia germană. Spre cinstirea memoriei poetului erou Ion Şiugariu, au dorit să dea numele lui podului pe care a căzut la datorie alături de alţi ostaşi români. În virtutea prevederilor noii legi, ambasada română le-a cerut însă imediat să nu care cumva să îndrăznească aşa ceva, având în vedere că poetul, doar în virtutea acestui statut de poet, ar fi trebuit să fie legionar. Isteţul cu pricina din ambasada noastră care a dovedit un atât de slugarnic exces de zel se cheamă Radu Coantă şi e secretarul ambasadei.

O veşnică ruşine să-i acopere numele! Ruşine de care va avea parte şi domnul Florian, ca şi Parlamentul care i-a pus în practică inepţiile.

 

6 Comments
 1. marian iliescu says

  Circa500.000 de israelieni dețin pașapoarte UE, de peste două ori mai mulți decât se estimase în anul 2000. Pe lângă aceștia, 500.000 de israelieni dețin pașapoarte rusești, americane sau ale altor state. Practic, unul din opt cetățeni israelieni mai deține o cetățenie, scrie Newsweek.-Cotidianul

 2. marian iliescu says

  Sa-si ia si a.f. cu fratele lui Pasapoarte israeliene si sa plece cu lege cu tot !!!

 3. marian iliescu says

  Circa500.000 de israelieni dețin pașapoarte UE, de peste două ori mai mulți decât se estimase în anul 2000. Pe lângă aceștia, 500.000 de israelieni dețin pașapoarte rusești, americane sau ale altor state. Practic, unul din opt cetățeni israelieni mai deține o cetățenie, scrie Newsweek.

  Fenomenul a luat amploare în ultimii ani. Artista Hadas Kedar, rudă îndepărtată a lui Theodor Herzl, părintele statului evreu, a ajuns să caute dovezi despre viața familiei ei în Ungaria, în anii 1920, certificate de naștere, diplome de studii, totul pentru a aplica pentru obținerea cetățeniei ungare la ambasada Ungariei la Tel Aviv. Hadas Kedar nu consideră că dorința ei este în contradicție cu principiile lui Herzl. ”Vorbele sale au fost răstălmăcite. Viziunea sa a fost confiscată de partidele de dreapta”. Ea spune că nu este de acord cu politica actualului guvern în teritoriile palestiniene și că susține crearea unui stat palestinian. Mai mult, îi este frică de amenințarea teroristă și de izbucnirea unui război generalizat în Orientul Mijlociu. ”Vreau să le ofer copiilor mei mai multe oportunități. Nu cred că lui Herzl i-ar fi plăcut să trăiască în Israelul de astăzi”, spune ea.

  ”Am o fantezie în care mă duc la fabrica de bere pe care a deținut-o familia mea în Budapesta, pe care au vândut-o foarte ieftin înainte să plece. Mă duc acolo cu noul meu pașaport și le spun: Am revenit. Am încercat să trăim în altă parte o vreme. Nu a mers. Haideți să o luăm din nou de la capăt”.

  Aceleasi temeri și opinii sunt împărtășite de zeci de mii de israelieni. Nu înseamnă că vor să se întoarcă cu toții în Europa. Mai degrabă încearcă să păstreze pașapoartele europene pentru zile negre. ”Nu aș spune că este sfârșitul sionismului, ci că avem de a face cu un alt fel de a fi israelian. Cred că fenomenul se datorează lipsei de securitate pe care o resimt israelienii cand se gândesc la viitorul tarii. Eu vorbesc despre cum statul Israel a fost creat pentru a ne elibera de fricile istorice, însă acestea sunt cu noi și aici”, spune Ofer Shelah, deputat al partidului de centru Yesh Atid, citat de Newsweek.

  Nu toți deținătorii de dublă cetățenie doresc să părăsească Israelul. Mai mult, în fiecare an vin în Israel la fel de multe persoane câte obțin a doua cetățenie. Cei care vin sunt în special din Franța, pe fondul amenințărilor teroriste, a antisemitismului și al atacurilor de la Charlie Hebdo.

  Cu militanții organizatiei Statul Islamic și aliații lor tot mai aproape de granițe (în Egipt și Siria), cu Hezbollahul tot mai amenințător și cu un Iran care a ajuns la un acord cu SUA, israelienii se simt tot mai nesiguri. ”Imediat ce începe un conflict in Gaza încep să primesc telefoane de la israelienii cu dublă cetățenie care mă întreabă dacă statul meu îi va evacua dacă va fi nevoie”, spune un diplomat european de la Tel Aviv. ”Spre deosebire de alte tari, securitatea și nu situația economica joacă un rol important pentru obținerea unui pașaport străin”, spune Yossi Harpaz, doctorand la Princeton.

  Există și alte motive pentru a pleca din Israel. Maya Herzberg, 28 de ani, dorește să obțină cetățenie poloneză nu pentru că i-ar fi frică să locuiască in Israel, ci pentru că dorește să studieze în Vest. ”Dacă Polonia nu era în UE nu făceam asta. Dar acum pașaportul îmi dă dreptul să merg oriunde în UE și mă gândesc să fac un master undeva în Europa de Vest”, spune ea. Cotidianul. Sunt deja 1 milion in tara de Jidani!!!Afara cu lacustele Rosii!!

 4. calin eugen says

  Cred ca Florian A.ar trebui declarant persoana non-grata si sa fie expulzat cat mai curand,iar „institutul” Elie Wiesel desfiintat.Doar asa speram revenirea la normalitate.

 5. IO../gerules says

  Eu cred ca aceasta Lege antiromaneasca a fost lansata de undeva dintr-un ungher nevazut al hipercontiintei,unde strajuesc aparatorii nemului dela poalele Carpatilor,de mii de ani.Numai astfel,prin aceasta Lege antilegionara este lovita in profunzime esenta neamului romanesc.Numai acum romanii simt lovitura,numai acum ei se scoala in picioare din pozitia pe burta,caci numai acum se unesc energiile supravietuirii natiei.Aceasta lege nu-si va avea efectul dorit de sacalii care au aruncat-o cu o „ura nempacata”impotriva poporului roman ci va fi un bumerang rascolitor al adormirii unei populatii drogate psihic,psihotronic si material(prin alimentatie),bumerang care se va intoarce cu o forta uriasa impotriva sacalilor care au intrat in Romania ca lighioanele,pe furis.

 6. barac de stana says

  hai s-o luam cu inceputul : il cheama feinstein nu florian si nu e domn e jidan si deci nu are nicio rusine fata de nimeni si de nimic – parintii lui L-au rastignit pe Dumnezeu Intrupat fara nicio jena si credeti ca o sa se rusineze el de voi? ha ha!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php