Un deputat propune abrogarea legii antilegionare

3 646

Deputatul Bogdan Diaconu a depus la Parlament un proiect de lege prin care propune abrogarea Ordonanţei de urgenţă 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război, republicată, informează Agerpres.

În expunerea de motive, Diaconu arată că această ordonanţă răspunde unei necesităţi publice puternice manifestate în ultima perioadă de conservare şi apărare a valorilor naţionale pe nedrept puse la index prin legea a cărei abrogare o solicită.

„Mai ales după modificarea ei, prin Legea 217/2015, OUG 31/2002 a devenit un instrument de luptă împotriva martirilor comunismului, acuzaţi, la fel ca pe vremea tribunalelor staliniste, de a fi legionari doar pentru a putea fi interzişi. Nume de referinţă ale culturii române au căzut astfel din nou sub lovitura unei legi totalitare, care a oripilat opinia publică şi care a născut revolta unor intelectuali contemporani remarcabili. De fapt, OUG 31/2002, cu modificările şi completările ulterioare, republicată, a devenit un act de distrugere a istoriei şi culturii române. Până şi Răscoala de la 1907 a ajuns să fie acuzată de antisemitism, aşadar, conform actualei legi, nu mai avem voie să deplângem uciderea ţăranilor înfometaţi care au pornit să îşi caute dreptatea„, se arată în expunerea de motive.

Iniţiatorul a adăugat că susţinătorii actualei legi au dispus ca numele de Petre Ţuţea să nu mai fie permis pentru a denumi străzi, „iar aberaţiile de acest fel vor continua”, în schimb, Nyiro Jozsef figurează fără probleme ca denumire de şcoli în România, iar monumentele criminalilor de război horthyşti, cum ar fi Wass Albert, „tronează nederanjate de nimeni în Transilvania”, care a suferit ocupaţia şi crimele politicii maghiare din Al Doilea Război Mondial.

„În aceste condiţii, este clar că legea a cărei abrogare o propunem, în ciuda bunelor intenţii pe care şi le declară, urmăreşte doar distrugerea culturii române, în timp ce tolerează cu nonşalanţă adevăraţii criminali din istoria recentă a României. În plus, felul în care Legea 217/2015 a modificat OUG 31/2002 vine să anihileze aspiraţiile naţionale de suveranitate tot mai fireşti astăzi, pe fondul eşecurilor tot mai stridente ale proiectului european, prin aruncarea în derizoriu şi chiar în zona interdicţiei a eforturilor culturale din perioada modernă a României. De fapt, prin această lege ni se impune de facto acceptarea şi asumarea tuturor ororilor şi injustiţiei din perioada comunistă cu care nu putem fi de acord astăzi ca stat democratic”, mai spune iniţiatorul.

sursa: Evz.ro

3 Comments
 1. marian iliescu says

  Circa500.000 de israelieni dețin pașapoarte UE, de peste două ori mai mulți decât se estimase în anul 2000. Pe lângă aceștia, 500.000 de israelieni dețin pașapoarte rusești, americane sau ale altor state. Practic, unul din opt cetățeni israelieni mai deține o cetățenie, scrie Newsweek.-Cotidianul
  Sa-ia si a.f. pasaport spre tara Israel cu tot cu lege!!!

 2. marieta says

  apeciaza cineva atitudinea acestui parlamentar ?
  Desteapta-te romane !

 3. cristian neagoe mateescu says

  NIHIL SINE DEO.TLC!Durerea mare este ca in continuare „slujitorii lui antichrist”,guverneaza si controleaza destinul poporului roman,remedilu nu poate fi decat unul singur INDEMNUL LUI RADU GYR.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php