Crin Antonescu: Nu înţeleg ce e cu scandalul legat de legea anti-extremism.

4 645

Unul dintre iniţiatorii legii anti-legionare, Crin Antonescu, a declarat ieri seara, la Realitatea Tv, după miezul nopţii, că nu înţelege ce e cu scandalul legat de legea anti-extremism, care a inclus sancţionarea gravă a manifestărilor “cu caracter legionar”, dar care nu pomeneşte nimic despre genocidul comunist. Crin Antonescu a declarat că în spiritul legii se pot studia şi publica în continuare opere precum cele ale lui Cioran, Eliade, Noica, Ţuţea şi a mai adăugat că personal îl admiră pe Ion Gavrilă Ogoranu.

Totuşi, directorul Institutului “Elie Wiesel”, Alexandru Florian, care a oferit asistenţă la redactarea legii, a avut o altă părere despre Ogoranu, despre Ţuţea, dar şi despre Mircea Vulcănescu. Despre acesta din urmă a menţionat că cei care îi fac un bust încalcă prezenta lege pentru că Vulcănescu, decorat şi de Mihai I, chiar dacă personal nu a comis vreo crimă sau nu a comandat o crimă, a luat parte la şedinţe ale Guvernului, în calitate de economist, unde nu s-a opus genocidului. Vulcănescu a fost condamnat pentru crime de război şi întemniţat la Aiud de către Tribunalul comuniştilor, care a condamnat abuziv între anii 40-50. Atunci, chiar şi elevii au fost condamnaţi la 20 de ani de temniţă ca fiind legionari deşi nu au săvârşit vreo crimiă. Chiar şi Ogoranu, cel mai apreciat luptător anticomunist de către americani, va fi de dispreţuit în ochii acestei legi, iar fundaţia care îi poartă numele ar putea să fie dizolvată pentru că Tribunalul poporului, al comuniştilor, l-a condamnat la moarte.

Crin Antonescu a mai afirmat că prin această lege nu se încearcă revalidarea drept izvor credibil a sentinţelor date de tribunalele comuniste.

Potrivit istoricului Marius Oprea, tribunalele de la Nürnberg nu au calificat Mișcarea Legionară ca fiind fascistă.

sursa: NapocaNews

4 Comments
 1. Raul says

  Prin „nu inteleg” , el vrea sa minimalizeze efectele legii, vrea sa evidențieze inteligenta lui, în comparație cu prostia noastră. El , marele Crin, nu înțelege, tocmai pentru ca nu-i vine sa creadă câtă valva se face pe subiectul ăsta. Și tocmai de aceea, imaginea lui de imaculat și „scarbit” de clasa politica românească , are de suferit. El, marele boem, care sta acasă pe banii soției europarlamentare, nu înțelege. …poate tocmai din cauza ca si-a dat seama ca s-a vândut pe un rahat, și acuma drege rahatul cu „nu inteleg”. Are o retorica de 2 lei vechi.

 2. dan says

  Daca NU intelege, ineamna ca se declara iresponsabil de ceea ce a propus!
  Daca este ESTE IRESPONSABIL – si eu cred ca este, deoarece se pare ca el insusi si-a impins sotia peste balcon – atunci legea trebuie retrasa!; ca fiind propusa de un IRESPONSABIL!

 3. nelupuiu23@yahoo.com says

  Spre deoserbire de MINCIUNĂ (care, se spune, că are picioare scurte ) CONFUZIA are, însă, picioare foarte lungi ! Chiar dacă MINCIUNA este nu doar o reflexie deformată în mod intenţionat a realităţii ci şi un fel de prostituţie spirituală practicată de minţile noastre, totuşi, CONFUZIA mi se pare a fi cu mult mai periculoasă pentru SOCIETATE , în ansamblu ei, pentru că este cea mai perfidă metodă, folosită de forţele MALEFICE, pentru a crea HAOS şi DEZBINARE pe termen lung ! Până la urmă, cred că e mult mai bine, să fie lăsat Bunul Simţ să se afirme în fiecare situaţie oricât de dificilă ar fi , decât să se promulge O LEGE CONFUZĂ ! Acest lucru , sper că-l înţelege şi domnul Crin Antonescu !

 4. nelupuiu23@yahoo.com says

  Am descoperit UN ADEVĂR ABSOLUT la RUMÂNII MEI, urmaşi genetici ai strămoşilor Geto-Daci, şi anume: Ei pot fi CREŞTINI pe veci, dar GOIYMI, NICIODATĂ !

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php