ULTIMA ORA! JOI 11 IUNIE ORA 11 SE REIA DEZBATEREA IN COMISIA JURIDICA A CAMEREI DEPUTATILOR! SEMNEAZĂ ŞI TU! Petiţia publică împotriva unei legi criminale.

60 2.390

sfintii-aiudului-detaliu

 

ULTIMA ORA! JOI 11 IUNIE ORA 11 SE REIA DEZBATEREA IN COMISIA JURIDICA A CAMEREI DEPUTATILOR!

http://www.cdep.ro/co/sedinte.ordinezi?ids=12221

 

Va rog sa semnati acum si sa insemnati si pe altii sa semneze o petitie online impotriva proiectului de lege antilegionara (in fapt, o lege contra celei mai mari parti din elita intelectuala interbelica, a eroilor, martirilor si sfintilor nostri din perioada comunista, a istoriei si culturii noastre).

Prin noua lege, nu vom mai putea vorbi decit in termeni denigratori de Nae Ionescu, Paulescu, Simion Mehedinti, Eliade, Noica, Cioran, Radu Gyr, George Manu, Nichifor Crainic etc. etc. Operele acestora vor fi puse la index. Nici unul dintre stralucitii nostri carturari interbelici, dintre fostii detinuti poltici sau luptatorii in rezistenta armata anticomunista, care au fost membri in Miscarea Legionara sau Fratiile de Cruce, nu vor mai putea fi omagiati (prin statui, nume de strazi si de institutii, articole, carti, simpozioane si conferinte, filme etc). Nici unul dintre sfintii inchisorilor, incepind cu Valeriu Gafencu, care au apartinut ML sau FDC nu vor mai fi recunoscuti ca atare in mod public, cinstiti si canonizati.

Puteti vedea continutul si stadiul legii (adoptata in Senat, in lucru la Camera Deputatilor) aici: http://parlament.openpolitics.ro/politici/propuneri/89ecc3f5-abeb-4d51-a3e0-fe55aa8bbe77
Doamne, ajuta!
60 Comments
 1. Paraschiv Nicolae Emanuel says

  sunt impotriva acestei legii

  1. Iacob Dumitru says

   Sa respectam valorile Neamului romanesc!

 2. Adrian Pacuraru says

  A venit timpul sa ne recunoastem valorile.

 3. CIOCIRLAN ELENA says

  Sunt împotriva acestei legi criminale.

 4. Ionut says

  Am semnat. Sper să fie de folos!

 5. melinescu doru says

  Legea asta este o mizerie la adresa Sfintilor Martiri ai comunismului. nu trebuie sa fim de accord cu ea.

 6. Moraru says

  Trebuie sa semnam petitia, nu de alta, dar indiferenta e tot una cu lepadarea de Hristos

 7. Moraru says

  Cum au suferit acesti Arhangheli in puscariile ciumei comuniste, e datoria fiecaruia care-si zice crestin, sa semneze petitia, altfel e lepadare de Hristos.

 8. Lili Paul says

  Sunt impotriva legii!

 9. ROSCOLODICU MIHAI says

  E O LEGE TAMPITA CUM SUNT SI CEI CE NE CONDUC !

 10. Razvan Ghiurcoi says

  prezent!

 11. Gabriel Nicu says

  Suntem satui de falsificarea istoriei!

 12. Ion Olaru says

  Semnez petitia, pentru ca sunt impotriva acestei legi criminale impotriva Neamului Romanesc!

 13. barbaresso emanuel dan says

  semnez pt a se face dreptate istorica unor valori unor ideei unei identitati nationale unor martiri ai neamului romanesc unor patrioti romani jos comunismul si urmasi lor infilttrati in toate sferele si structurile societatii romanesti traiasca romania mare de la tisa la bug

 14. Calinescu Crina says

  Sunt impotriva acestei legi.

 15. Merches Vasile says

  TRAIASCA LEGIUNIA,JOS MAFIA POLITICA ACTUALA !!!

 16. sanda hoffmann says

  nu sunt de acord cu aceasta lege

 17. Adrian says

  Cu o clasă politică care umple pușcăriile României din cauza corupției, a mișeliior de tot felul, nimic nu mă mai miră. Mi-e pur și simplu scârbă de aceste jigodii ordinare fără credință în Dumnezeu, lături ale societății cocoțate acolo sus prin manipulare, infinită nesimțire. O clasă politică care PUTE !

 18. Valeria says

  Semnat !

 19. Viorel says

  Doamne ajuta! Cunosc adevarul relatat de cei care au trait realitatea acelor vremuri. Multi au platit cu viata pentru convingeri si pentru credinta. E timpul sa se faca lumina.

 20. lane.trefot says

  Ridicati-va cu toti impotriva acestei legi antinationale,ilegale ,criminale,de distrugera a valorii si promovare a nonvalorii morale

 21. Andi says

  ** Romani uniti-va in spiritul romanesc ortodox !! ca altfel o sa fiti sclavi si nenorociti in veci, o sa ne planga de mila pana si musulmanii

 22. vlad says

  Proiectul de lege in speta este un proiect antiromanesc.

 23. ilie grigore says

  nu sunt de acord

 24. cezar says

  Legile in Romania sunt facute doar de niste analfabeti si de curvele care le fute hodorogii de prin Parlament, la cimitir cu ei nu in fruntea tarii. Fosile incompetente care au distrus tara.

 25. numerita savadau numele says

  Uitati-va ce au facut legionarii si veti vedea ca doar au murdarit valorile crestine. Nu conteaza cati oameni buni in diverse i-au sustinut. Conteaza faptele. Cititi Biblia!

 26. rotaru iulian says

  traim inca in comunism. se adevereste inca o data ca s a varsat sange in zadar in decembrie 89. avem parlamentari care nu ne reprezinta. Din pacate.Trebuie punct si de la capat. Prea merg toate pe dos.apar tot timpul legi de constrangere sau de impunere asupra cetateanului de rand, e ceva putred in Danemarca.

  1. Murphy says

   in ’89 s-a murit pentru libertate si meritocratie, nu pentru inlocuirea comunismului cu fascismul sau (cum s-a intamplat) cu neoliberalismul.

 27. Alex Manta says

  Daca ei vor fi in afara legii atunci sa fie scoși in afara legii, Marx, Engels, Ana Pauker etc

 28. mircea iosef says

  Lege profund antinationala…umilitoare la adresa romanilor ! Jos tradatorii din fruntea tarii !

 29. Murphy says

  sunt in favoarea acestei legi si impotriva derbedeilor in camasi verzi, a xenofobiei cu bale si a ortodoxismului taliban promovat de ei.

 30. doru says

  Este razboiul final se vede clar ca incurcam itele terrei.Toti sunt catolici si bag de seama ca si rusii.Au fost un popor brav azi nu mai exista .Sunt condusi de sionisti si de bolsevici.E normal sa se intample asa scrie in scriptura toate sunt fortate de porul ales.Tehnic guvernul mondial functioneaza perfect .Noi ii incurcam.Nu pot sa fiu de acord cu aberatii dar nici nu putem sa-i lasam sa-si faca de cap.E momentul sa se actioneze

 31. POENAR IOAN says

  nu

 32. Nea Makri says

  Daca nu ne respectam trecutul, cum ne vom respecta viitorul?
  Daca nu ne respectam parintii, cum ne vom respecta copiii?
  Putem trai intr-o lume fara respect?
  Putem trai intr-o lume din care il alungam pe Dumnezeu?

 33. stoica says

  Legionarismul este singura doctrina politica crestina care ar schimba din temelii sistemul de valori nationale.
  Doctrina Legionara este unica in lume , este scala unde se modeleaza eroii natiunii romane .
  Ei stiu ca legionarii sunt un pericol in calea jafului si tradarii la care se dedau aceasta clasa politica mizerabila.

 34. DOBRE AUREL says

  Sunt total impotriva acestei legi si sunt indignat de ce se intampla in parlamentul Romaniei! Am vazut interventia in parlament a lui Serban Suru si apoi discutia din hol cu acel deputat sau senator liberal care spunea ca bunicul lui (primar liberal) a fost ucis de legionari>Eu i-as fi spus asta:,,faptul ca bunicul lui a fost ucis de legionari iar el este parlamentar,denota faptul ca si azi Romania este condusa de nemernici…”

 35. Das Reich says

  LISTA INCOMPLETÃ A CELOR EXECUTATI DE LEGIONARI :
  Generalul Gabriel Marinescu, istoric, critic literar, documentarist, dramaturg, poet, enciclopedist, memorialist, ministru, parlamentar, prim-ministru, profesor universitar și academician NICOLAE IORGA, Generalul Gheorghe Argeseanu, Maior Iosif Dinulescu, Maior Alexandru Popescu, Maior Scarlat Riosianu, Capitanul Blebea, Victor Iamandi, Radu Pascu, Moruzof, Niky Stefanescu, Vasile Parisianu, Pavel Patriciu, Panova Ion, Bonea Niculescu, Otto Reiner, L. Constantinescu, P. Malenschi, N. Graman, Iuliu Horvath, Victor Horvath, Petre Gheorghiu, C-tin Popescu, Miron Tudor, C. Boulet, Marin Georgescu,Mihail Vârfureanu, etc … VRETI SA MAI CONTINUI CU ASASINATELE SI FAPTELE „EROICE” ale legionarilor ?

  „Legionarismul este singura doctrina politica crestina” … =)) penibil !! Doctrina politica crestina cu asasinate ? AM TRAIT S-O AUD SI P-ASTA !!! SI APROPO AM O INTREBARE : VREAU UN SINGUR EXEMPLU CU UN SINGUR LUCRU BUN FACUT DE LEGIONARI CAT AU FOST LA GUVERNARE !!! IN REST LEGIONARISMUL = NAZISM = FASCISM, sub alta forma !!! NUMAI BINE !!

 36. Petru jipa says

  Să-l reneg pe tata,
  Sa reneg istoria,
  Este prea mult
  Și-un rug!

  1. Costel Munteanu says

   La fel ca Brancoveanu,murim dar nu ne predam!

 37. mihai olariu says

  Mars javrelor la groapa istoriei!

 38. Onofrei Alexandru says

  pt.das reich mai multe lucruri bune de la Ajutorul Legionar http://www.miscarea.org/a/?s=AJUTORUL+LEGIONAR; plus directorul radioului , cel mai bine platit om din Romania la acel moment , compozitorul Ion Manzatu, si-a redus substantial salariul si a cerut tuturor celor ce aveau salarii indecent de mari la acea vreme sa o faca , lucru pe care l-a si obtinut, plus ministrii legionari veniti din provincie stateau la MANSARDA, Casei Cantacuzino, exemplu de modestie: vi-i inchipuiti pe parlamentarii nostri de astazi sau ministri facand asa ceva. Periculos exemplu de sacrificiu, austeritate si moralitate, asa ceva trebuie INTERZIS PRIN LEGE NU-I ASA? Poate deveni molipsitor…si mai sunt multe altele…buget excedentar cu cateva miliarde conform statisticii oficiale dupa doar 4 luni de guvernare, fapt recunoscut chiar pe Wikipedia, desi faptul este pus intr-o lumina derizorie negativa.

  p.s. cat despre asasinate oare cate mii de legionari au fost asasinati in mod barbar fara sa aiba nicio vina sau fara sa fie judecati, caci autorii acelor acte de raspuns la violentele si persecutiile autoritaitilor si le asumasera si se predasera demult , cate mii de legionari au ispasit pacatele altora pe vremea comunismului, cati sfinti a dat Miscarea Legionara, dintre care unul Valeriu Gafencu recunoscut chiar de un evreu crestinat Nicolae Steinhardt in cartea sa Jurnalul Fericirii , cati intelectuali de valoare au facut parte din Miscare, intre care cel mai de seama a fost Mircea Eliade , reputat istoric al religiilor catedra de istoria religiilor de la Chicago purtandu-i si in prezent numele http://miscarea-legionara.info/?page_id=43, cati preoti cu har ca parintele Ilie Lacatusu gasiti neputreziti, sau parintele Calciu, prigonit de regimul ceausist pentru curajul sau de a spune adevarul despre daramarea bisericilor in plin regim ateist, ajuns atat de renumit incat a fost primit si de presedintele american Reagan. Cred ca as putea continua mult si bine dar voua ponegritorii memoriei martirilor legionari si prieteni cu bolsevicii si cu slugile iudei din parlament ,care vor sa voteze aceasta lege si sa-si pateze numele ca tradatori de neam, nu v-ar ajunge nimic atat de adanciti sunteti in ura voastra. Dumnezeu sa va lumineze!

 39. Onofrei Alexandru says

  Voi ati fi in stare sa-i judecati si pe Vlad Tepes, Stefan cel Mare si Sfant , Mihai Viteazul, Avram Iancu s.a.m.d dupa contextul istoric de azi, si corecti politic cum sunteti i-ati scoate din eroi ai neamului ce sunt, criminali…Dumnezeu sa va lumineze!

 40. Mascas Gabriel says

  Criminalii Tradatorii de tara si Vanzatorii acestei tari trebuie macelariti in strada cat mai curand! Cand dracu ne trezim Romanilor??????????????????

 41. Virgil says

  Si cei ce ne fac legile, sunt papusile unor forte oculte suprastatale. Problema este ca se inoculeaza dobitocirea inb randul romanului de rand. Atata timp cat despre silicoanele lui Dragusanu (si ale altora) se aloca „dezbateri” TV impresionante iar despre un asemenea subiect, -niet- atunci exista o problema mare ptr. viitor.

 42. Gaby Frasin says

  „Semnatura dumneavoastra a fost inregistrata cu succes! Va multumim!”
  O smnatura calda de la un comunist rece! Ce va uitati asa? Interesul national e pe primul loc. :p

 43. Gabriel Apreutesei says

  Trebuie sa facem exact asa cum vrea poporul!!!

 44. VOVA NEDELCU says

  Sunt impotriva acestei legi

 45. Pamfiloiu Liviu says

  Sunt contra Legii deoarece este împotriva unui simbol al luptei pentru țară, împotriva multor martiri români.

 46. cristina catrina says

  Romanii nu isi cunosc ISTORIA REALA…. Nu au invatat despre legionari decat ca erau criminali. Daca au fost intre ei ucigasi,ganditi-va la iuda iscarioteanul,ce prieteni desavarsiti a avut!

  1. lucia olosutean says

   Copiii acestei tari trebuie sa-si cunoasca istoria adevarata ,nu cea fabricata de politicieni !
   Istoria noastra s-a scris cu sange !

 47. lucian ravaru says

  Cine a comandat o asemenea lege aberanta,nu este romaneasca.

 48. Radu Iacoboaie says

  Doamne ajută! Unde trebuie să semnez?

 49. Dumitru Robu says

  Bunul Dumnezeu sa ne ajute sa facem
  cunoscut adevarul.

 50. Catalin says

  Eu sunt pentru reglementarea exceselor discursive si politice de acest fel. Fascismul (inclusiv legionarismul) si comunismul au provocat suferinte enorme, milioane si miloane de victime, au spalat pe creier alte milioane. Pentru asta militati voi? Mai baieti, mai ganditi putin. Gânditul nu doare!

 51. Adrian says

  Ptr. CataIin : Dacă „spălarea pe creier” înseamnă să-ți iubești și să-ți aperi Țara, Neamul, Credința, până la jertfa de sine, așa cum au făcut-o foarte mulți legionari, atunci….
  Iar în ceea ce privește gânditul, mă gândesc ce bine ar fi dacă ați citi mai mult despre ceea ce a însemnat legionarismul în istoria recentă a României, cu bune și cu rele.
  Dacă ați fi de bună cuviință ați ști care este linia politică a legionarilor în prezent, dacă ați fi citit ani de zile articolele publicate în Buciumul, dacă…. și iar dacă.
  Mă gândesc d-le Catalin câte „creiere a spălat „părintele Iustin Pârvu, sau Părintele Arsenie Papacioc, vedeți cum ați alunecat în zona ridicolului ?

 52. marian iliescu says

  senat

 53. marian iliescu says

  semnat

 54. Biziche Marin says

  Sînt impotriva acestei Legi Anti Constitutionale

 55. Dan Paval says

  Miscarea Legionara „trebuie sa dispara” pentru ca este cel mai nealterat SUFLET ROMANESC!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php