Scandalul defrișărilor: Ion Iliescu a decorat firma austriacă Schweighofer

0 414

Conflictul izbucnit între palate pe tema codului silvic și a exportului de masă lemnoasă de firma austriacă Holzindustrie Schweighofer, continuă. După ce Victor Ponta s-a erijat într-un adversar al austriecilor, presa a descoperit că relația dintre PSD și exportatorul de masă lemnoasă nu a fost întotdeauna atât de tensionată, dimpotrivă.

ponta

Premierul a lăudat de numeroase ori aportul pe care îl aduc Holzindustrie Schweighofer economiei românești și faptul că aceștia sunt unii dintre marile companii străine care au făcut investiții în țara noastră alături de Dacia, Ford sau Daimler.

Mai mult, în decembrie 2004, fostul preşedinte Ion Iliescu i-a conferit lui Gerald Schweighofer, manager general al companiei Holzindustrie Schweighofer GmbH, Ordinul Naţional pentru Merit in grad de Cavaler. Ordinul a fost conferit „in semn de deosebita apreciere pentru contribuţiile personale avute la dezvoltarea unor importante domenii de activitate, pentru promovarea relaţiilor dintre Republica Austria si România”, se arata in decretul 1.036 din 2 decembrie 2004 privind conferirea unor ordine, semnat de Ion Iliescu, si publicat in Monitorul Oficial nr 1.191 din 14 decembrie 2004, scrie hotnews.ro.

via ZiuaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php