Acţiunea „Români pentru români”

1 842

11259441_751604498316754_3128521005873433869_nvia Mihai Târnoveanu, Facebook

Va chem la o noua batalie pentru Drapelul National, pentru Mihai Eminescu, pentru rugaciunea ortodoxa! In Harghita si Covasna, unde ranile dor cel mai tare!

Nu avem partid si nici organizatie, iubim Romania fara „acte”, „filialele” noastre sunteti voi, cei care contribuiti in diverse feluri la Actiunea “Români pentru Români”. Nu veti primi nici insigne, tricouri, sepci, functii si nici locuri eligibile pe liste de parlamentari. Nu veti avea beneficii materiale de pe urma acestor actiuni, dimpotriva; in schimb veti avea un raspuns la intrebarea pe care copiii vostri ar putea sa v-o adreseze: „Ce ai facut tu pentru România?”.
Ce ati facut voi pentru tara? Ati mangaiat umerii stramosilor de pe Dealul din Doboi, atunci cand ati sarutat mana taranului roman din Harghita, mana dreapta ce se inchina ortodox pentru ca inima României sa bata in continuare, ati mers in Covasna, la Dobolii de Jos, din casa in casa de român, alinand suferinta celor de acolo, ati pasit in Dobarlau Vale si la Manastirea Marcus pentru a transmite mesajul vostru românesc si crestinesc. Aceste „vorbe” nu sunt metafore si nici figuri de stil, lacrima de fericire din ochii taranilor români care au primit mesajul vostru ar putea povesti mai bine decat mine cele intamplate pana acum. Acea lacrima am simtit-o la propriu. Astazi va chem la o noua batalie pentru Drapelul National, pentru Mihai Eminescu, pentru rugaciunea ortodoxa, in Harghita si Covasna, acolo unde este nevoie mai mult decat oricand de noi toti, pentru ca limba română sa fie vorbita in casele fratilor nostri, pentru ca românii sa-si dea copiii la scolile româneşti si pentru ca sa se roage lui Dumnezeu in limba româna. Sa ramana români. In tara lor, in România.
Nu umblam dupa cauze fanteziste, nu visam la lucruri extraordinare, vrem doar ca tot ceea ce este al nostru, al nostru sa ramana, vrem ca Harghita si Covasna sa nu figureze pe harta României ca o sfasietoare gaura de obuz. Aici sunt peste o suta de mii de români. Aici este linia intai a frontului românesc, acolo, in inima României.
De aceea am demarat din nou Actiunea „Români pentru Români”, propunandu-ne ca obiectiv premierea unui numar cat mai mare de elevi din Harghita si Covasna, cu prilejul serbarilor de sfarsit de an scolar. Concret, in vederea indeplinirii acestei misiuni, puteti trimite pe adresa mea cartile si drapelele. Daca va este mai usor, si ma refer in special la voi, cei din diaspora, puteti trimite orice suma in bani, in contul destinat actiunii, la fel ca la actiunile anterioare, urmand ca noi, organizatorii, sa achizitionam cele enuntate mai sus.
Prezenta românească in Harghita si Covasna trebuie sa se faca din ce in ce mai bine simtita, in diverse moduri, nu impotriva cuiva, ci Pentru România!
Adresa mea este: Dr. Mihai Tîrnoveanu, str. Liviu Cornel Babes, nr. 15, bl. 20, sc. C, apt. 1, Cod postal 500001, Brasov. Tel. 0722566606.
Conturile destinate actiunii sunt deschise la BRD, în lei şi în euro: Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele soției mele, TÎRNOVEANU ADRIANA.
Hristos sa va dea putere si fericire!

1 Comment
  1. […] Mihai Târnoveanu, via Buciumul […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php