Averea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, verificată de inspectorii ANI în urma unei sesizări

0 355

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) verifică averea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, după ce a primit, în urmă cu două săptămâni, o sesizare în acest sens de la Asociaţia Parakletos, au declarat surse din cadrul ANI, pentru Mediafax.

Potrivit sursei citate, Agenţia Naţională de Integritate a înregistrat în urmă cu aproximativ două săptămâni sesizarea în care se solicită verificarea averii guvernatorului BNR.

Sesizarea ar fi fost trimisă de Asociaţia Parakletos, care susţine că Mugur Isărescu ar avea un credit la Volksbank, pe care l-ar fi trecut în declaraţia de avere din 2007, însă în declaraţiile ulterioare ar fi notat doar creditul de aproape 700.000 de lei, fără a mai menţiona numele băncii, potrivit relatărilor din presă.

La începutul lunii februarie, Mugur Isărescu a precizat că a uitat că a avut un credit la Volksbank România, pe care l-a stins anticipat în 2009.

Mugur Isărescu este guvernator al BNR din septembrie 1990 şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. Isărescu a fost prim-ministru al României în perioada decembrie 1999 – decembrie 2000.

sursa: Puterea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php