Ştefan Popa Popa’s cere BOR să-l canonizeze pe Arsenie Boca: „Nu se poate ca Ştefan cel Mare, vărsătorul de sânge nevinovat, să fie făcut sfânt. Iar cel mai mare sfânt din România, nu“

3 403
646x404Artistul Ştefan Popa Popa’s cere mai marilor Bisericii Ortodoxe Române să îl canonizeze pe părintele Arsenie Boca, pe care îl consideră cel mai mare sfânt al ortodoxiei.
Artistul timişorean Ştefan Popa Popa’s nu se va lăsa până Biserica Ortodoxă Română nu îl va recunoaşte ca sfânt pe Arsenie Boca. În opinia sa, Arsenie Boca este cel mai mare sfânt al ortodoxiei române. “Am stat mult pe la Asisi, locul unde este Sfântul Francisc, dar şi la Padova, oraşul lui Sfântul Anton. După părerea mea, şi ortodocşii au sfinţi foarte puternici. Au făcut minuni în timpul vieţii lor şi, mai ales, după ce ei nu au mai existat pe Pământ. Au continuat să lucreze de acolo de unde sunt, ajutând oamenii în cele mai grele situaţii de viaţă. Pentru mine, Arsenie Boca este un sfânt. Este un exemplu în peisajul ortodoxiei, fiind pe acelaş palier cu cei mai importanţi sfinţi din catolicism”, a declarat Ştefan Popa Popa’s.
Caricaturistul a trecut la catolicism în urmă cu cinci ani, având o relaţie strânsă cu Vaticanul. “Este o greşeală enormă, incomensurabilă, făcută de ortodoxia română, care refuză să-l canonizeze pe Arsenie Boca, după părerea mea, cel mai mare sfânt din România. Mi se pare penibilă poziţia Bisericii Ortodoxe Române faţă de Ştefan cel Mare, care conform cronicarului Grigore Ureche, a fost un mare vărsător de sânge nevinovat. Dar el a fost făcut sfânt, doar pentru că pe lângă vărsare de sânge nevinovat a construit şi ceva biserici. Şi Gigi Becali a construit biserici, dar nu cred că e sfânt”, a mai spus Popa’s.
(…) „Eu personal, cât mai trăiesc am să fiu un mare luptător pentru a determina feţele bisericeşti să îl canonizeze pe Arsenie Boca, acest mare sfânt. Rog câţi mai mulţi enoriaşi, ortodocşi sau de alte confesiuni, sp se alăture demersului meu, pentru a intra în normalitate”, a adăugat Ştefan Popa Popa’s. Artistul l-a primit în atelierul său pe unul dintre ucenicii lui Arsenie Boca. Acesta i-a povestit foarte multe lucruri ştiute sau mai puţin ştiute despre Arsenie Boca. “Este singurul caz de teleportare din România. Când i-a murit mama părintele era în închisoare. În ziua înmormântării el a dispărut din închisoare şi a fost văzut la peste 500 de kilometri, la înmormântare”, a povestit Popa’s.
„Picturile lui Boca au un stil special”
Artistul a analizat picturile făcute de Arsenie Boca şi spune despre ele că sunt realmente speciale. “Sunt de o expresivitate ieşită din comun, premoniţionale, fiind departe de tot ce înseamnă erminia (scheme prin care se stilizează personajele biblice) picturilor. Este un stil inconfundabil, special. Sunt foarte puţini pământeni care pot descifra această erminie. Acum lucrez la un portret cu Arsenie Boca mi-e e destul de greu să-i citesc în ochi. De regulă îmi este uşor. Sunt lucruri inexplicabile”, a mai declarat Ştefan Popa Popa’s.
Sursa: ADEVARUL
3 Comments
  1. Raul says

    Toată lumea își dorește canonizarea părintelui Arsenie Boca , însă a pune la îndoială sfințenia lui Stefan cel Mare , doar ca un cronicar a scris ceva în sensul ăsta, mi se pare hilar. După ce am văzut de unde e preluat articolul m-am lămurit. Adevărul fosta Scânteia. Am impresia ca își baga coada și pe aici securistii.

  2. Radu-Nationalistul Ortodox says

    Trebuie sa recunosc ca nu am auzit pana acum de acest domn,Stefan Popa.Insa,numai din aceasta declaratie imi pot da seama ca nu are o pregatire temeinica intr-ale Ortodoxiei.Poate si faptul ca,fiind de confesiune romano-catolica,il dezavantajeaza din start.Totusi,afirmatia potrivit careia Preacuviosul Arsenie Boca de la Prislop,Draganescu si Sambata de Sus este cel mai mare sfant al Ortodoxiei din toate timpurile mi se pare o greseala,atata timp cat avem sfinti precum Sf.Efrem Sirul,Sf.Antonie cel Mare,Sf.Simeon Noul Teolog,etc:Sfintii Parinti,cei care au definitivat credinta ortodoxa in cadrul celor 7 Sf.Sinoade Ecumenice(325-787).Astfel,socotesc ca niciun sfant modern,oricat ar fi de mare,nu se compara cu acesti adevarati talcuitori ai invataturii hristice,dupa care si-a ghidat existenta lumeasca si Sf.Arsenie Boca,care poate fi considerat,pe drept, ,,Cel mai mare sfant al Romaniei”,si nu al intregii Ortodoxii.
    Cat despre ,,varsatorul de sange nevinovat” ,dupa cronicarul Grigore Ureche(care,desi un cronicar valoros,ce ne releva multe lucruri interesante despre perioada aceea,a trait la 100 de ani dupa moartea lui Stefan cel Mare) si multe alte mituri concepute in perioada interbelica si popularizate cu precadere in anii 70′,prin romanele ,,Neamul Soimarestilor” de Mihail Sadoveanu(apogeul mistificarilor despre marele domnitor,avand ca tema dinastia Musatinilor din Moldova) si ,,Apus de Soare” de Barbu Stefanescu Delavrancea.Sf.Stefan cel Mare nu a avut decat un singur fiu ilegitim,recunoscut istoric:Petru Rares,el insusi domn al Moldovei.
    Mi-as dori ca acest domn sa patrunda in credinta stramoseasca mai adanc,pentru a-i intelege sensurile si pentru a o trai.Si poate,intr-o zi,va realiza ca pentru noi,romanii,Biserica Ortodoxa este nu mai mult nu mai putin de ,,mama neamului romanesc”(Mihai Eminescu)!
    TLC!
    Doamne Ajuta si Mantuire!

  3. George says

    Unii sunt mai sfinti ca altii? Cum sa pui urechea la acest individ numit Popa’s, care in timp ce cere canonizarea lui Arsenie Boca il denigreaza pe Stefan cel Mare si Sfant? si la finalul articolului sa pui „TLC!”. Voi de la Buciumul ati baut gaz in ultima vreme?

    P.S.: Dobrescu, ce meserie ai si cu ce te ocupi?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php