Mii de români au participat la Marea Adunare Tricoloră

1 365

Peste 2500 de români de pe ambele maluri ale Prutului au participat la Marea Adunare Tricoloră de la Chișinău.

Marea Adunare Tricolora

În ciuda vremii mohorâte, unioniștii au ieșit în stradă duminică pentru a adresa mesaje în fața ambasadelor statelor europene și SUA. Marșul început din Piața Marii Adunări Naționale încheie manifestațiile dedicate zilei de 27 martie 1918 – ziua Unirii Basarabiei cu România.

,,Yes, we can”, ,,We have a dream” și ,,United States of Romania” au scris participanții la eveniment pe bannerele afișate în fața ambasadei SUA din Chișinău. De asemenea, ,,EU integration through Reunification”, ,,Wir sind ein Volk” și ,,Keep calm and unite” au fost mesajele afișate în fața reprezentanței Uniunii Europene, a Germaniei și a Marii Britanii. La sediul fiecărei ambasade a fost lăsată o scrisoare deschisă prin care s-a cerut recunoașterea dreptului populației din Republica Moldova de integrare în spațiul european prin unirea cu România. ,,Considerăm că este și în interesul țării dvs. ca Republica Moldova să se unească cu România în contextul în care pericolul izbucnirii unui conflict în zonă este mare, iar statul român ar putea aduce stabilitatea mult dorită la Dunăre și Nistru pentru NATO și UE”, se menționează în declarație.

Marea Adunare Tricolora

Un jurământ de credință adresat României a fost făcut de unioniști la sediul ambasadei României în Republica Moldova.

Coloana plină de steaguri tricoloare s-a format după ce în piață s-au întins hore, s-au cântat piese patriotice românești și s-au rostit discursuri.

,,Vrem curățenie la Chișinău. Valurile de arestări pentru acte de corupție ale mai multor persoane publice din România, miniștri, foști premieri, directori de instituții, reprezintă un exemplu pe care populația îl așteaptă implementat și în Republica Moldova”, a declarat în PMAN Elena Podoleanu, de la Acțiunea 2012.

Reprezentantul Mișcării Civice Tinerii Moldovei, Anatol Ursu, a precizat că ,,Politicienii nu se mai bucură de o imagine credibilă în rândul populației Republicii Moldova, astfel încât este datoria societății să înainteze aliaților săi naturali cererea de recunoaștere a singurei soluții viabile: Unirea cu România”.

Organizatorii au anunțat că manifestațiile pentru Unire vor continua pe 16 mai și pe 28 iunie.

Marea Adunare Tricolora

sursa: InfoPrut

1 Comment
  1. D Paval says

    TRAIASCA ROMANIA MARE!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php