Parlamentul provoacă Strada

1 335

O vorbă românească spune că prostul dacă nu e şi fudul, nu e prost destul. Tot aşa şi Parlamentul penalilor, care a reuşit să irite populaţia cu neruşinarea de care a dat dovadă la votul prin care Şova a fost salvat de arest. 35 de senatori ai alianţei de stânga, inclusiv cei ai lui Călin Popescu Tăriceanu, au făcut ambasadele străine să tresalte de uimire la vederea tupeului obraznic al parlamentarilor. Ei au făcut un pact cu infractorul şi ar trebui judecaţi ca atare.

Aşa ceva nu s-a mai văzut într-o ţară europeană. Penalii sunt chiar fuduli de ceea ce au reuşit, comentariile care au urmat fiind jenante. În schimb, iritarea populaţiei, acrită de nevoi şi de nepăsarea celor cocoţaţi în vârful statului, nu a atins cotele aşteptate. Doar câteva sute de oameni au reacţionat prompt şi au ieşit în stradă. Asta demonstrază că o parte a generaţiei Facebook este inactivă în lumea reală, nu are capacitate de reacţie rapidă. Apoi, este problema preşedintelui Iohannis, care a luat atitudine doar împins de la spate, nu convins de situaţie. Luaţi de proşti, sfidaţi şi umiliţi de aleşi, oamenii informaţi şi conectaţi la evenimente au început mobilizarea. Pe Facebook se fac propuneri şi scenarii pentru ca protestele să fie bine auzite, dar să aibă şi efect. Cele mai multe îl vizează pe Victor Ponta, cel care a tergiversat cât a putut noul Cod Electoral şi este considerat creierul din spatele farsei din Parlament. Nici măcar dizolvarea Parlamentului nu este o soluţie, în acest moment, pentru că s-ar vota un alt legislativ pe aceleaşi norme, cu tot atâţia parlamentari şi tot în dispreţul alegătorilor. Victor Ponta va continua să stea în faţa televizorului şi să își „consume” popcornul rămas din noiembrie anul trecut dacă strada nu-şi va arăta nemulţumirea.

de Gabriela Dinescu Puterea

1 Comment
  1. Raul says

    Praf în ochi și cu generația Facebook. Stau prea bine în fata monitorului ca sa iiasă în strada. Așa am patit-o și cu marsurile împotriva poluării la Sebeș. Pe net erau cu miile, la protest câteva sute, majoritatea fără Facebook. Cu ăsta nu faci treaba :)))

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php