S-A ÎNTÂMPLAT PE 2 MARTIE…

2 436
liviu cornel babesÎn 1989, Cornel Babeş – electrician și un pictor braşovean – s-a autoincendiat în timp ce cobora pe pârtia de schi Bradu din Poiana Braşov în semn de protest față de regimul comunist din România. El a lansat în urma lui o pancartă cu mesajul: „Stop Mörder! Brașov = Auschwitz”. Era în mod special o referire la represaliile cunoscute de participanţii la ampla revoltă anticomunistă din 15 noiembrie 1987, dintre care unii fuseseră lichidaţi în mod subtil de regim. Gestul său extrem de protest a fost reflectat amplu de presa internaţională, dar în România regimul lui Ceauşescu a ăstrat o tăcere de mormânt.

Prin Legea nr. 93 din 3 iunie 1997, Liviu Cornel Babeș a fost declarat erou-martir, iar o stradă din Brașov îi poartă numele.
Autoritățile nu i-au ridicat nici pînă astăzi vreun monument. În ziua de 2 martie 2007, a fost dezvelită o placă de bronz comemorativă pe soclu, în curtea Bisericii din Poiana Brașov.
Dumnezeu să-l odihnească!

2 Comments
  1. Ionut says

    Martiri necunoscu’i, dar cu ajutorul d-voastr[ afl[m li noi de ei.

  2. Ionut says

    Scuze pentru diacritice!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php