ÎNCĂLCAREA LIBERTĂŢII DE EXPRESIE ESTE INACCEPTABILĂ! Florin Dobrescu denunţă încercarea de intimidare a lui Ionuţ Ţene.

2 597

„Pentru ce am luptat în Decembrie 1989, pentru ce au murit oameni atunci? În primul rând pentru Libertate. Libertate de exprimare, libertate de asociere, libertate de conştiinţă. Mi se pare inacceptabilă orice formă de restrângere a libertăţii de exprimare. Orice formă de cenzurare a mass-mediei este odioasă, pentru că este un simptom al totalitarismului. Consider că acuzaţia de discriminare adusă de CNCD redactorului şef al publicaţiei Napoca News, dl Ionuţ Ţene, reprezintă o gravă încălcare a dreptului la liberă exprimare şi o formă de agresiune la adresa libertăţii presei”, a declarat Florin Dobrescu, fondator al publicaţiei Buciumul şi unul din colaboratorii permanenţi ai acesteia, ca reacţie la incriminarea redactorului-şef al ziarului Napoca News, care a fost citat de CNCD sub acuzaţia de discriminare.

El a adăugat: „Întâmplător, nu împărtăşesc unele din opiniile promovate de Ionuţ Ţene în editorialele sale. Dar asta nu înseamnă că nu îi respect aceste opinii. Şi în nici un caz nu pot asista impasibil la cenzurarea sa. Mă voi lupta mereu pentru dreptul fiecărui jurnalist de a scrie liber. Domnul Ţene nu este funcţionar public, nu este politician, este jurnalist. CNCD ar trebui să trateze cu mai multă prudenţă activitatea jurnalistică, pentru a nu risca să devină o nouă inchiziţie culturală. Să nu uităm că de la astfel de excese ideologice au pornit toate formele de dictatură care au sfârşit prin a captura şi arde cărţi: şi nazismul şi comunismul.”

Redăm mai jos Comunicatul Napoca News:

Devine evidConsiliulDiscriminariient că preşedintele sas Klaus Iohannis nu suportă critica. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a sesizat faţă de editorialele semnate de Ionuţ Ţene şi publicate de portalul NapocaNews.ro, considerate critici ce l-ar discrimina pe preşedintele Klaus Iohannis.

Publicistul Ionuţ Ţene a fos citat (azi, 23 februarie a.c., nota red.) de Istvan Haller, directorul CNCD, să fie prezent la începutul lunii martie, la sediul instituţiei pentru declaraţii privind o eventuală discriminare religioasă sau etnică a preşedintelui Klaus Iohannis.

La 25 de ani de la revoluţia din Decembrie 1989 asistăm la o cenzurare instituţională a libertăţii presei din România şi a politicii editoriale a unei publicaţii la fel ca în anii 50, adică la o evidentă dictatură a minorităţii, când bolşevicii judecau intelectualii români că îşi afirmau identitatea naţională şi religioasă ortodoxă sau greco-catolică.

Sursa: NAPOCANEWS

2 Comments
  1. mosu says

    Cu tot respectu imi permit sa citez ceva scris de domnul Pavel Corut in anul 1992-citat-Faza intaia a scenariului bubul se afla in derulare.Obiectivele principale de atins:lichidarea completa a credintei si moralei strabune,urmata de animalizarea treptata a natiunii,sfaramarea totala a structurilor informative de aparare ale statului roman,subordonarea intregului aparat de stat,inclusiv a fortelor armate si de ordine ,acapararea economiei nationale,achizitionarea majoritatii mijloacelor de informare in masa,in scopul controlarii cat mai complete a opiniei publice interne si externe-Dincolo de frontiere-1993.Parca a avut o premonitie sau informatii despre ce s-a planificat pentru Romania.

  2. mosu says

    Concluzie-si domnul Tene ii o mica buturuga in fata actiunilor inscrise in planul bubul emis in 1992.ati observat atacurile asupra domnului tene-inclusiv ca-i oltean.Alogenii nu stiu ca termenul de oltean,moldovean etc,pentru romani,ii un apelativ de simpatie nu de hula.Ce nu a preconizat domnul Corut is urmatoarele-serviciile nu au fost distruse,ele au trecut in tabara neprietena poporului roman,armata a fost distrusa ,economia a fost data la fier vechi-vorba lui rroman,presa ii -emblematicMMaruta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php