Ion Iliescu, audiat în secret la Parchetul Militar

3 824

Iata ca, atunci cand practic nimeni nu se mai astepta la asa ceva, procurorii militari sunt pe cale sa stearga una dintre cele mai mari pete ramase de doua decenii si jumatate pe obrazul Justitiei din Romania. Este vorba despre rezolvarea, fie si una partiala, a unora dintre marile mistere a evenimentelor din decembrie 1989. Si, mai important decat orice, de identificarea si tragerea la raspundere a unora dintre pricipalii raspunzatori pentru moartea a peste o mie de oameni.

ION ILIESCU FANE 252 Ion Iliescu, audiat in mare secret la Parchetul Militar!

In timp ce DNA face ravagii zilnic cu dosarele pe care le finalizeaza pe banda rulanta, iar DIICOT a inceput sa-si revina din corzile unde fusese aruncat de o conducere cel putin ezitanta, la randul lor procurorii militari lucreaza din greu, dar mai ales in mare secret, la „bomba” pe care o vor detona in 2015. Mai ales ca in primele zile ale anului viitor vor fi audiate alte nume grele care au detinut pozitii cheie in desfasurarea Revolutiei. Pana atunci insa, dupa cum reiese din informatiile incendiare intrate in posesia noastra, fostul presedinte Ion Iliescu ar fi fost audiat cateva ore bune, dupa ce a fost adus „incognito” in fata procurorilor Parchetului Militar.

Pe usa din spate

PETRE ROMAN FANE 1 Ion Iliescu, audiat in mare secret la Parchetul Militar!

Exista o cutuma ca, atunci cand procurorii care lucreaza la un dosar mai sensibil si vor sa pastreze secretul absolut asupra audierilor efectuate, pentru a nu afecta mersul ulterior al anchetei, sa-i aduca pe martori sau pe inculpati sa dea cu subsemnatul pe usa din spate a sediilor unde isi desfasoara activitatea. La propriu. Iar aceeasi metoda pare sa fi fost folosita, dupa cum sustin sursele noastre, si de catre procurorii Parchetului Militar, care nu cu multa vreme in urma l-au audiat, pe parcursul mai multor ore, pe fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu. Nimeni altul decat cel considerat liderul Revolutiei, dar totodata si unul dintre principalii vinovati de baia de sange in care au sfarsit demonstratiile pasnice ale tinerilor revolutionari.

Urmeaza Petre Roman

Iar audierea lui Ion Iliescu nu poate decat sa accelereze mersul anchetei, mai ales ca este vorba despre personajul cheie al tuturor evenimente dramatice petrecute atunci, omul care stie foarte bine ce si cum s-a intamplat.

morti2 Ion Iliescu, audiat in mare secret la Parchetul Militar!

Iar cum de aceasta data procurorii par decisi sa nu mai scape dosarul mamut al Revolutiei printre degete, se pare ca audierea fostului presedinte al Romaniei va fi urmata, in cel mai scurt timp posibil, de cea a ex-premierului Petre Roman. Politicianul care a aparut din „spuma marii” in decembrie 1989, devenind peste noapte, cel putin pentru opinia publica internationala, drept adevaratul lider al Revolutiei romane. Iar daca si fostul premier va fi audiat, lucrurile se ingroasa deja tot mai mult pentru nenumarati alti colaboratori ai cuplului Iliescu – Roman, chiar daca intre timp unii dintre acestia s-au retras din prim-planul vietii publice. Altii insa continua sa exercite o puternica influenta asupra clasei politice si a mediului de afaceri.

Ultimatum cu prelungiri

Traian Basescu nu s-a sfiit sa declare, in repetate randuri, ca la incheierea mandatelor sale in fruntea tarii nu isi mai doreste decat ca Justitia sa faca lumina si in dosarul Revolutiei. Mai mult, el chiar a dat un ultimatum de un an pentru rezolvarea acestor dosare. Ce-i drept, acest termen a trecut, dar iata ca, fie si in prelungiri, procurorii militari trag tare sa recupereze timpul trecut. Iar daca ampla ancheta redeschisa in urma cu ceva vreme va continua in acelasi ritm fortat, cu siguranta ca 2015 va putea fi anul in care imposibilul se va produce si dosarele Revolutiie vor fi, in sfarsit, trimise in instanta. Cu inculpati care au influentat la cel mai inalt nivel societatea romaneasca in ultimii 25 de ani.

Sursa: enational.ro

 

3 Comments
  1. Moraru says

    Fiecare ce seamana aia culege.

  2. Q says

    Criminalul Iliescu nu va plati in aceasta lume. Colaborationistii nu platesc niciodata in fata ocupantului pentru tradarea conationalilor. Singura pedeapsa pentru criminalul Iliescu va fi doar vesnicia din iad. Oarecum suficient…

  3. Iacobini A. says

    ii vine si randul lui neulander

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php