Epidemie de psihoza, na!

6 517

vaccin-seringueAm văzut azi un articol pe minunatele cuprinderi ale internetului, că așa fac de obicei. Mi-a sărit muștarul, că așa pățesc de obicei. Și ca să nu fac mai urât, am scris –iar!- un articol. Citiți de aici și vă minunați:

Dr. Christa Todea-Gross: „Vaccinurile: prevenţia care îmbolnăveşte şi uneori chiar ucide”

 1. Medicina este statistică. Acceptați odată chestia asta, ca să depășim fobiile medievale. Câte vaccinuri se fac real într-un județ din România? Și câți copii se îmbolnăvesc pe bune? Se ia în calcul populația generală când prezentăm teorii nedemonstrate real (și s-ar putea demonstra extrem de simplu, cu o simplă urmărie a copiilor)? Nu putem face medicina prin exemple, ele au nevoie de o confirmare statistică. Pentru că exemplele nu sunt relevante. Dacă un copil dezvoltă autism după vaccinare, cum poți ști că nu l-ar fi dezvoltat în absența vaccinului? Teoria asta nu are metodă de studiu.
 2. Articolul ăsta prezintă complicații post-vaccinale, la loc de cinste fiind bolile autoimune. Alea-s fix genetice, în mare parte. Ia faceți la toți părinții ăștia speriați de vaccinare niște teste de ADN, o mapare de genom, una alta, și vedeți cum stă treaba și științific.
 3. Discutând despre principiul vaccinării: „De două secole, noi încercăm să reprogramăm un mecanism perfect, dar nu reuşim, fiindcă este imposibil.” Nu reprogramează nimeni nimic. Vaccinul folosește fix mecanismele (că-s mai multe) naturale ale recunoașterii de non-self (adică de chestii din afara corpului) pe bază de combinații de molecule proteice de membrană. Chestie care, spre deosebire de atavismul ăsta demagogic, chiar sunt demonstrate și statistic și empiric. Face fix ce face sistemul imun. Tanti asta vorbește lemne.
 4. Afirmațiile ei sunt lipsite de confirmare științifică. „Un medic din Occident afirma că un vaccin administrat unui sugar echivalează cu treizeci de vaccinuri administrate unui adult în decurs de o zi… Un adult nu ar putea suporta o asemenea agresiune, dar un sugar trebuie s-o facă! Consecinţele le vedem…”. Unde afirma asta? Ce dovezi avea? Cum a determinat? Se aplică la nivel mare? Uite, un medic din Triaj, Brașov, afirmă că e bine să mănânci pământ. Din pământ ne tragem, de ce să ne complicăm cu alte alimente? Efectele exceselor noastre le vedem. Care e problema cu afirmația asta hiperbolizată? De ce nu acceptăm și asta ca teorie? Păi că știm că nu e real. De ce? Pentru că ne punem întrebări. De ce aici ne suspendăm raționalitatea? Asta se întâmplă în tot articolul. Nici o afirmație nu e măcar cu trimitere la vreun studiu real, în afară de cartea scrisă de dna. doctor. Păi, să am pardon, nu așa funcționează știința în 2014.
 5. În decurs de 30 de ani, toţi copiii vor suferi de o boală alergică. Nu toți, dar mulți. Da, bolile alergice au o prevalență în creștere masivă. E de la vaccinuri? Eu cred că nu, dar părerea mea e irelevantă cât timp nu am ceva real pe care să discut. E mișto să iei ceva concret și pe urmă să faci un salt cu prăjina direct la concluzie. Cum se leagă cele două? Măcar e documentat fenomenul alergiei post-vaccinale, așa, ca lumea? Vezi pct. 1 pentru indicații.
 6. „Deja putem vorbi la ora actuală de o epidemie de autism în România în rândul copiilor, iar o mare parte din cazurile de sindrom ADHD nu sunt diagnosticate.” Doamna doctor, vă anunț cu respect că epidemie înseamnă răspândirea unei boli contagioase, prin contaminare. Asta e definiția. Asta o folosim noi, ăștia care avem treabă cu medicina. Autismul nu e contagios, și nici măcar nu e boală. Habar n-are nimeni de pe planetă la data scrierii acestor rânduri ce naiba e autismul. Cert e că nu e contagios. Deci epidemia de autism nu există. Cuvântul epidemie acolo e aruncat la derută, fiindcă e un termen cunoscut de targetul acestui articol. Că altfel, nimeni care a terminat o școală de medicină nu l-ar folosi fără să se expună ridicolului.
 7. „- Relataţi-ne, vă rog, câteva din cazurile întâlnite în activitatea dumneavoastră în care copiii au avut de suferit de pe urma vaccinurilor…” Eu am avut un caz, pregăteam un pacient pentru operație vara asta. Omului îi căzuse un porc în cap. Florin Craciun vă poate confirma, era de față. Lăsați vaccinurile, avem o epidemie de porci care cad în cap la oameni. Cazurile sunt fix irelevante. Statistici, tati, că nu facem știință impresionând cititorii. Facem știință pe bune studiind fenomene, cam aia e știința așa cum o știu eu. „…mi se va spune că nu pot dovedi legătura dintre vaccin şi aceste boli. Ea poate fi însă dovedită prin proba terapeutică, şi anume prin aplicarea unui tratament (încă necunoscut în ţară, dar care se aplică în Occident încă din anul 1990) care ameliorează net aceste boli şi uneori le vindecă (aşa cum am precizat şi în carte, la capitolul 3).” Păi zi-ne și nouă cum se numește, să nu murim proști. Sau trebuie întâi să luăm cartea, nu putem afla adevărul și așa, în afara cărții?
 8. Ăsta e cel mai important. Pot să trec peste tot ce am scris mai sus, că până la urmă, ipotezele astea nedemonstrate au valoare cam cât filosofia de la bodegile de la mine din cartier. Băi pseudo-cercetătorilor care descoperiți voi și scrieți cărți, băi savanților care reinventați voi apa caldă, băi semidocților care dezbateți detaliile unei științe căreia nu-i știți nici măcar terminologia, voi îmi faceți mie religia de rușine! Păi Ortodoxia asta a promovat, mă, școala, n-a ținut-o așa într-o lesă a utilității ideologice, s-o scoată la plimbare în parc ca să se dea mare. Ortodoxia nu și-a asumat niciodată un limbaj aparent științific, să sperie lumea. Ortodoxia n-a vândut cărți de învățătură, așa, pe carisma autorului. Râde lumea de noi când ne aude cu d-astea, mă. Vă mirați de ce fug tinerii de Biserică. Păi uite d-asta, că v-ați trezit voi să le explicați de ce sunt ei proști și voi deștepți. Ce treabă avea mizeria asta cu familia ortodoxă? Sau cu Familia Ortodoxă? Absolut nici una. Amestecați teologia cu medicina așa, ca să vă demonstrați voi argumentele și să fiți interdisciplinari. Păi dacă vă vedea un ateu deștept, unul d-ăla rău de gură, cum e Richard Dawkins de exemplu, vă nimicea și pe voi, și dădea niște palme morale (evident greșite, că nu suntem toți tâmpiți) și religiei. Oricum de abia așteaptă. Bine că le dați material, tată. Și pe urmă vă dați cu capul de pereți când vă fac ăștia de 16 ani medievali și retrograzi. Păi sunteți! Sunteți, fiindcă luați din știință doar ce vă convine, în loc să studiați niște chestii pe bune. Sunteți, fiindcă apelați la temeri intrinseci ale oamenilor sub masca unei așa-zise cunoașteri științifice.
  Auzi, tanti Todea-Gross? Dacă la matale copiii ăia fac epidemie de autism, eu și cu niște oameni citavi la cap am pus de o epidemie de psihoză prin articole, pe aici. Să vezi ce fain o să fie.
6 Comments
 1. Raul says

  Va respect opinia, dar nu sunt de acord cu ea 🙂
  In primul rand , revista Familia Ortodoxa, este una dintre putinele reviste ortodoxe care nu sunt aservite vreunei sfere de influenta…Dimportiva, se fac mari presiuni pentru desfiintarea ei.
  In alta ordine de idei mi se pare amuzant ca tocmai adeptii teoriei evolutioniste vin cu tot felul de solutii miraculoase ( vaccinuri ) care sa ajute organismul impotriva bolilor. Partial sunt de acord, sunt necesare , dar nu imperative.
  Referitor la ADHD, este o realitate crunta a ceea ce se intampla in lume si, in prezent si in Romania . Tot mai multi copii sunt diagnosticati cu afectiunea respectiva, si…le sunt prescrise , cu pumnul, medicamente si vaccinuri :))
  Va povestesc din ograda mea…baiatul cel mare ( am 3 baieti , viitori legionari ) a fost diagnosticat cu ADHD, prescrise medicamente fara numar, sedinte de consiliere psihologica, bla bla-uri, nu am facut nimic din toate astea 🙂
  Cu ajutorul duhovnicului ( in primul rand) restrictionarea TV-ului si jocurilor pe PC, si regulament mai strict, si-a revenit complet, rezultatele scolare fiind f bune ( e al5lea in clasa ca medie generala)
  Despre autism…stiu 3 cazuri ale unor apropiati a caror copii au dezvoltat autism dupa…vaccin.
  Ar mai fi de scris dar…nu acum 🙂

  1. TAnon says

   Foarte bine ca nu ai facut nimic din toate prostiile alea. ADHD/ADD sau nu stiu ce prostii sunt, in mare parte, bazaconii si diagnostice gresite. Copii, si mai ales baietii, sunt plini de energie si asta e absolut normal. Ei nu pot intelege prea bine la varsta aia de ce au nevoie de educatie si nu este interesant pentru ei, mai ales cand lipseste ceea ce in engleza se numeste „instant gratification”. Au nevoie de disciplina sa invete sa se poata controla si mai putine surse care distrag atentia si provoaca semi-dependente (TV, PC, Smarphone etc), nu de tranchilizante si anti-psihotice. Prea multi parinti care ar vrea sa li se educe copii singuri, fara sa depuna vreun efort.

   In legatura cu subiectul articolului (daca vaccinurile pot cauza ADHD, autism, etc) nu ma pot pronunta deoarece nu sunt in cunostinta de cauza.

 2. Horia Marchean says

  Vă rog să recitiți punctul 1. Îmi pare rău de existența acestor cazuri, dar medicina este în primul rând statistică. Adepții luptei împotriva vaccinării nu văd,, în esență, pădurea de copaci, din punct de vedere statistic. De asemenea, nu există demonstrația legăturii vaccin – autism/ADHD nici măcar teoretic. Nu voi discuta scheme de tratament, sau modul în care Dvs. alegeți să le urmați.
  Sunt tot mai convins de inutilitatea discursului meu.
  Dacă mai interesează pe cineva, îmi ofer gratuit cursurile de imunologie, la cerere.

 3. Q says

  In opinia mea, articolul din Familia Ortodoxa pune la indoiala buna credinta din industria vaccinurilor, subliniand primatul maximizarii profiturilor si indiferenta fata de starea de sanatate a populatiei. Cred ca acesta este firul principal, enuntat chiar de la inceput.

  Din pacate lucrurile stau chiar asa, industria medicamentului fiind in primul rand subordonata intereselor de marketing (in special vanzari si profit) si abia in cele din urma intereselor sanatatii pacientilor. Medicii au devenit astazi oameni de vanzari recompensati de producatori. Cred ca aceasta este epidemia cea rea…

 4. Mihaela Scanteie says

  Exista intr-adevar un val anti-vaccinare sa spun asa, care din pacate este foarte raspandit.
  Am citit articolul la care faci referire Horia, desigur am continuat „investigatia” pe cont propriu si am aflat urmatoarele: „studiul” conform caruia vaccinurile ar cauza autismul a fost o frauda, dr care l-a conceput nu mai e dr si e la inchisoare acum, alaturat link-ul (e de pe CNN, http://edition.cnn.com/2011/HEALTH/01/05/autism.vaccines/ ): fara a fi medic de meserie ma mira la fel de mult usurinta cu care aceasta dna doctor spune extrem de multe lucruri si aduce foarte multe acuze fara a aduce o singura dovada-dansa este om de stiinta nu poate afirma lucruri de genul „un medic din Occident” fara a da nume, a face referire la o lucrare, la un studiu al acestui „medic din Occident”; nu se face referire deloc la modul de administrare al vaccinurilor ceea ce consider ca este important sau nu se ridica intrebari privitoare la transportul vaccinurilor, la locul unde se depoziteaza s.a.m.d, lucruri care cred ca au mai mare legatura cu eventuala aparitie a unor efecte adverse decat administrarea propriu-zisa a vaccinului; „copiii nu ar trebui vaccinati deloc” este o afirmatie iresponsabila- se stie clar efectul benefic al vaccinurilor in preventia unor boli, fata de „efectul” pe care il vom vedea de abia peste cativa ani la copiii ai caror parinti au refuzat vaccinarea.Si in incheiere cu referire la punctul 8 din articol si mai ales la cateva comentarii o sa citez din Nicolae Steinhardt „”Dumnezeu iubește nevinovăția, nu imbecilitatea””, daca am reusi sa ne ocupam intr-adevar de lucrurile acestea detasat, fara a le amesteca, cu siguranta am trage concluziile potrivite, avand insa in spate o documentare serioasa, nu un interviu extrem de slab ca cel al d-nei dr.

 5. sarmis says

  In primul rand v-as intreba cine a scris articolul de fata postat pe Buciumul pentru ca io nu vad niciun autor?

  In al doilea rand, si eu sunt foarte sceptic in privinta vaccinurilor, le vad ca pe un „program” care trebuie inoculat oamenilor de mici pentru a le inhiba sau anihila anumite capacitati (extra)senzoriale.

  In al treilea rand, din cate stiu doamna Todea-Gross a fost data afara din Colegiul Medicilor pentru afirmatiile astea ale dansei. Nu stiu cat de studiate sunt teoriile dansei, pentru ca inca nu i-am citit nici cartea, dar tare imi miroase, in cazurile de genul asta, ca oamenii sunt indepartati pentru ca spun adevarul si deranjeaza astfel sistemul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php