Cati arginti ati luat, Iudelor de la amvon si de la catedra?!

0 760

votati pontaO natie in care credinta si stiinta se vand la taraba unui infractor aflat in functia vremelnica de Prim-Ministru si care isi cumpara sustinerea cu bani publici nu merita sa se numeasca popor, ci o adunatura de hamesiti care asteapta sa li se dea la patru ani o infima parte din ce li se fura zilnic.

00O natie in care de la amvoanele bisericii lui Hristos cel rastignit pentru mantuirea oamenilor se predica numele unui infractor care se vrea Presedinte nu este un popor crestin, ci o gloata de pomanagii dispusi sa voteze asa cum le spune cel imbracat  cu straie stralucitoare.

O natie in care cei care trebuie sa aiba grija de sufletele si mintile tinerelor vlastare sunt chiar cei care ii indobitocesc nu este popor crestin dreptcredincios, ci o adunatura mai analfabeta decat triburile amazoniene.

Cand vezi un asa-zis ierarh care poarta haine stralucitoare insa are sufletul negru de patima banilor si face politica de la amvon cu gandul la banii primiti sau care vor veni ca “donatie”, iti vine sa ii strigi: Iudă, cu cati arginti ai vandut Evanghelia lui Hristos si ai cumparat in locul ei carticica rosie de Partid? Cine te-a autorizat pe tine, Iudă de amvon , sa faci politica in loc sa predici invatatura si faptele lui Hristos cel mort si inviat pentru oameni?

22Asta te-au invatat la seminar si la facultate, asta ai vazut in manastirile pline cu calugari venerabili care au cunoscut lagarul si inchisoarea, asta ai inteles tu ca inseamna cautarea oii pierdute, sa primesti in plic de la Partid un asfel de discurs: “Sa dati dovada de iubire de neam si tara si de purtare de grija. Nu sunt demnitarii voievozi, nu mai avem capete incoronate si nici regi, dar sunt de-ai nostri si e bine sa le dam credit pentru ca fiecare a facut cat a putut, poate mai mult nu a putut, dar important e daca nu face bine sa nu faca rau. Siguri ca demnitarii sunt doua tabere si unii vor spune Votati-l pe al nostru si ceilalti Votati-l pe al nostru, iar noi va spunem Votati-l pe al nostru! Trebuie sa fie crestin, sa fie ortodox, sa se inchine, sa faca Sfanta Cruce” (sursa)?!

Dar tu, Iudă de amvon, cand iti faci Sfanta Cruce cu gandul la Candidat si la Partid, nu te temi ca te trasneste Hristos, cel care a scos afara din Templu vanzatorii si zarafii? Au a devenit Biserica Ortodoxa Romană casa de talhari si nu am aflat noi, cei pastoriti?

11Cati arginti luat-ai tu, Iudă, pentru Catedrală, pentru manastire, pentru biserica, pentru schit, pentru asezamintele lui Hristos cel nascut in iesle? Iti trebuie Catedrală, Iudă, ca sa iti lauzi nestiinta ta de carte si teologia ta invatată nu la Athos si Ierusalim, ci la Strasbourg si la Geneva? Iti trebuie manastire marită, Iudă, ai nevoie de bani si pupi talpa Cezarului? Vrei ctitorie lumeasca de ziduri si uiti de sufletele oamenilor, Iudă?

Au de asta te-a trimis Hristos in lume, in numele Caruia zici ca predici Evanghelia? Au de asta ai jurat tu saracie (haha!), feciorie si ascultare cand te-ai calugarit?  Te-a trimis Hristos in lume sa zidesti ziduri de beton, Iudă, sau te-a trimis sa aduci in casa Tatalui oaia cea ratacita? Te-a trimis Hristos in lume sa pupi talpile conducatorilor, sau sa stai drept, pazind Evanghelia Celui Rastignit?

33Iudă, liftă pagană, banii primiti de la Partid sunt bani furati de la vaduve, de la orfani, de la familii cu copil care nu isi pot plati chiria, de la taranii care au muncit de colectiv, de la capsunari care trimit banutii lor in tara, de la noi toti, care platim taxe catre Partid si Candidat, Iudă! Cum te bucuri la ei si cumperi icoane cu Maica Domnului din banii talharilor? Ce, crezi ca daca tu te rogi pentru iertarea pacatelor talharilor care se arata cu tine milostivi, Dumnezeu nu judeca? “Cel ce a sădit urechea, oare, nu aude? Cel ce a zidit ochiul, oare, nu priveşte” plansetele si rugaciunile celor napastuiti, Iudă cu haine stralucitoare?

Astia nu sunt bani curati, Iudă, sunt bani obtinuti cu pret de talharie la drumul mare, cum indraznesti sa cumperi cruci de aur si icoane de argint cu banii saracului?! Asa au facut marii duhovnici ai neamului: Cleopa, Serafim, Iustin, Petroniu, Galeriu, Arsenie, Paisie? Pe cati dintre acestia i-ai vazut cedand credinta lor in fata Partidului, Iudă care iei in desert Evanghelia?

44Si tu, Iudă de catedra, care iti descoperi “vocatia de dascal ” numai la alegeri, de ce te vinzi ca o tarfa la drumul mare? Cu cat iti cumpara Partidul constiinta ta de dascal, Iudă de catedra care inchizi ochii la distrugerea viitorului acestei natii? Cate “atentii” primesti tu, Iudă de catedra, ca sa lasi loazele sa ajunga doctori, avocati, medici, ingineri? De mici se invata cu furtul si cand ajung mari fura un doctorat, o tara si viitorul copiilor inca nenascuti! Tu esti vinovat, Iudă de catedra, ca tu ii inveti necinstea ca virtute si te acoperi cu scuza ca ai salariu mic. Cum mai indraznesti sa le vorbesti de Domnul Trandafir, cand tu esti Domnul Vucea, Iudă de catedra?

Nu banii sunt problema, Iudă de catedra, ci lipsa ta de constiinta! Iuda de amvon nu are credinta, Iuda de catedra nu are constiinta, si pe ambii ii cumpara Mamona cu un pumn de bani.

Ce credeti voi, Iudelor, ca nu veti plati pentru faptele voastre? Ca nu savarsiti crima daca nu dati in cap ? Nu e crima sa predici Partidul de la amvon sau sa pui nota nu pe merit, ci pe bani si pile?  Nu e crima sa iei banii saracilor si sa ii ingropi in ziduri care sunt uraciune lui Dumnezeu? Nu e crima sa faci propaganda in scoala sau sa ii inveti pe copii stramb, in loc sa in inveti drept?

Voi nu furati, Iudelor, ci faceti mai rau: voi ucideti credinta in Dumnezeu si in munca cinstita! Si pentru ce, Iudelor, pentru ce?! Pentru un pumn de ban furat de la noi si distribuit de Candidat? Cati bani va trebuie, Iudelor, ca sa va vindeti credinta si constiinta? Cati bani va trebuie, Iudelor, ca sa fiti mandre ca v-ati vandut scump!

Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala” (Matei 18, 6-7).

Iudelor, pentru voi a grait Hristos acestea!

Sursa: Politeia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php