Între timp, Parlamentul se face din nou scut pentru „colegul” Ioan Adam

0 1.304

Cu agitaţia provocată de primul tur al prezidenţiabililor pe fundal, membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor au amânat luni, din nou, luarea unei decizii referitor la cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive în cazul deputatului PSD Ioan Adam, acuzat de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în dosarul retrocedărilor de păduri.

Data trecută deputaţii jurişti au motivat că nu au timp să citească dosarul trimis de DNA, acelaşi dosar în care sunt cercetaţi şi Victor Hrebenciuc, Ilie Sârbu şi directorul Romsilva, Adam Crăciunescu. Acum, problema a fost lipsa de cvorum.

Dacă deputatul Viorel Hrebenciuc este deja în arestul poliţiei după ce şi-a dat demisia din Parlament, Ioan Adam, el însuşi membru al Comisiei Juridice, este încă „la adăpost”.

Vot în Parlamentul României (Florin Esanu/Epoch Times)

Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2012, deputatul le-a solicitat judecătorilor Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţa, de la Tribunalul Covasna, să admită o cale extraordinară de atac, în favoarea lui Gheorghe Sturdza Paltin, naşul de cununie al deputatului. În 17 aprilie 2012, cei doi judecători au pronunţat hotărârea judecătorească prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru 43.227 de hectare teren forestier şi 50 de hectare de teren agricol în judeţul Bacău.

La scurt timp după decizia Tribunalului Covasna, Ioan Adam, împreună cu Paltin Gheorghe Sturdza, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Gheorghe Varga, Dan Costin Bengescu şi Viorel Hrebenciuc „a constituit şi coordonat un grup ce urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier dobândit prin hotărârea judecătorească menţionată”, au mai arătat procurorii.

Deputatul Ioan Adam şi Paltin Gheorghe Sturdza le-ar fi promis lui Călugăr, Varga, Dan Costin Bengescu şi Viorel Hrebenciuc bani sau alte foloase, iar aceştia din urmă ar fi promis că vor determina funcţionarii publici de la mai multe instituţii, printre care Comisia Judeţeană de Fond Funciar Bacău, Direcţia Silvică Bacău, Comisiilor locale de Fond Funciar Asău, Dofteana, Brusturoasa, Palanca, OCPI Bacău, ITRSV Suceava, să urgenteze îndeplinirea actelor ce intră în atribuţiile lor de serviciu sau să îndeplinească acte contrare acestor îndatoriri.

„În acest scop, în luna aprilie 2013, la iniţiativa lui Adam Ioan, Sturdza Paltin Gheorghe a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a întregii suprafeţe de teren forestier (43.277 ha) cu inculpatul Bengescu Dan Costin, precum şi un contract de mandat, prin care cumpărătorul se angaja să facă toate demersurile necesare în vederea punerii în posesie şi obţinerii titlului de proprietate. Preţul tranzacţiei a fost de 2.500 euro/hectar, de aproximativ 3 ori mai mic decât valoarea de piaţă, întrucât contractul masca în cuprinsul său şi cumpărarea de influenţă de la autorităţile din judeţul Bacău”, susţin procurorii DNA.

sursa: EpochTimes

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php