Marșul pentru Basarabia – 12 octombrie 2014, București

0 430

,,Solidaritate cu Basarabia” este mesajul pe care îl vor transmite participanții la o amplă manifestație, care va avea loc în București, duminică de la ora 14:00. Bucureștenii se vor întâlni pe Șoseaua Kiseleff, de unde vor porni în marș pentru a cere Unirea cu Republica Moldova, văzută de organizatori ca singura soluție pentru cetățenii de peste Prut în actualul context geopolitic.

Participanții vor fi vopsiți pe obraz și vor primi brățări și drapele în culorile comune celor două state: tricolorul albastru-galben-roșu. La finalul manifestației va fi emis un apel către candidații la alegerile din luna noiembrie în care se cer acțiuni grabnice pentru Unire și compatibilizarea sistemelor administrative.

,,Suntem martorii unei agresiuni nedisimulate a Rusiei în spațiul ex-sovietic. Singura șansă a Basarabiei de a evita soarta Ucrainei este unirea cu România. Cerem factorilor decizionali din ambele state accelerarea proceselor de integrare a Republicii Moldova în România”, a declarat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizatoarea manifestației.
afis

 

Mai mulți, mai uniți, mai puternici!
E al treilea an în care ieșim în luna octombrie în stradă. Prin aceste manifestații, prin campaniile de informare BASARABIA e ROMÂNIA, prin strângerea de semnături și multe alte acțiuni, am reușit să punem subiectul pe agenda publică. Suntem din ce în ce mai mulți, pentru că UNIREA face PUTEREA!

Sub semnul tricolorului
Drapelul ambelor state românești este albastru-galben-roșu. De aceea, marșul de anul acesta are ca motiv central tricolorul, iar toți participanții vor primi panglici tricolore, vor fi vopsiți pe față de către colege noastre de peste Prut sau vor flutura un steag: pentru Basarabia!

Vino și tu!

Indiferent de unde ești: bucureștenii reprezintă marea masă a manifestanților dar fără cei din teritoriu nu vom putea face să fie la fel de frumos.

Oamenii din județe pot să se organizeze prin intermediul evenimentului de pe facebook sau pot contacta coordonatorii de filiale: http://actiunea2012.ro/filiale

Cei din Republica Moldova care doresc să vină, o pot face alături de Tinerii Moldovei care au pregătit o excursie prin București cu ocazia evenimentului: http://tinerii.md/mars-pentru-basarabia/

Promovare online

Eveniment pe Facebook: https://www.facebook.com/events/706449949423781/

mars_basarabia_12octombrie_unire_manifestatie

 

VIDEO – Mesajul din Basarabia pentru români

sursa: Actiunea 2012

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php