PROSTIE SAU COMPLOT? PSD NE SCOATE DIN NATO! Ministrul Apararii apararii doreste intensificarea cooperarii militare cu CHINA

0 315

china mao

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a declarat duminică, la Beijing, că între forțele armate române și cele chineze există o cooperare strânsă și de lungă durată, subliniind totodată că România dorește consolidarea cooperării militare cu China, informează agenția de stat Xinhua.

Vizita lui Mircea Dușa în Republica Populară Chineză, care se desfășoară în perioada 28 septembrie — 1 octombrie, are loc cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și China comunistă.

Ministrul român s-a întâlnit duminică cu vicepreședintele Comisiei Militare Centrale, generalul Xu Qiliang, care a afirmat că România este una dintre primele țări care au stabilit relații diplomatice cu China, transmite Agerpres. El a adăugat că Beijingul consideră România, stat membru NATO, un prieten de încredere și un partener în Europa Centrală și de Est.

China acordă o mare importanță dezvoltării relațiilor militare cu România, a mai afirmat Xu Qiliang, subliniind că țara sa dorește o consolidare a schimburilor și a cooperării cu România în scopul sporirii încrederii și a înțelegerii reciproce.

Pe durata vizitei, ministrul Duşa mai are programate întrevederi cu generalul Chang Wanchuan, membru al Comisiei Militare Centrale şi va vizita Comandamentul Diviziei 3, garnizoana Beijing, scrie ziarul Gândul.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, agenda oficială de discuţii cuprinde “subiecte precum cooperarea bilaterală între cele două armate şi învăţământul militar”.

China și România au stabilit relații diplomatice pe 5 octombrie 1949, la patru zile după proclamarea Republicii Populare Chineze, amintește Xinhua. Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php