Premierul Victor Ponta a legalizat cancerul

0 415

 

victor ponta

Guvernul Victor Ponta a adoptat la finele lunii august ordonanța de urgență care permite aleșilor locali ca timp de 45 de zile să-și schimbe partidul fără să-și piardă mandatul. Ordonanța a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 2 septembrie, dată la care a și început nebunia migrărilor politice.

Argumentul lui Ponta pentru fixarea termenului de 45 de zile a fost simplu: ”Deci, cât o să fie termenul: exact ca în legea lor, 45 de zile. 45 de zile exact cât a fost în legea PDL-PNL pot să fie independenți, pot să rămână unde sunt sau pot să-și respecte alegătorii”, a declarat premierul în ședința de guvern, potrivit Agerpres. Adică și ceilalți au făcut-o, așa că o vom face și noi. Noi, adică PSD, nu suntem diferiți de ceilalți, adică PDL-PNL, suntem la fel. Ponta le-a dat astfel dreptate celor care scandau la un moment dat în Piața Universității că ”PDL-PNL-PSD-PC-UNPR-UDMR=Aceeași mizerie”.

Ieri, președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a anunțat că 18 primari PDL au fost primiți în PSD. Adică fosta putere este acum din nou la putere. PSD a obținut deja majoritatea în Consiliul General al municipiului București, ajutat de trei consilieri care au plecat din PDL în timp ce șase consilieri locali au devenit independenți. Cine vrea la guvernare se înscrie pe listă, PSD e generos și îi primește pe toți cei care sunt dispuși să trădeze votul primit în iunie 2012 când au fost aleși.

În 2006, Victor Ponta afirma de la tribuna Parlamentului României că sprijină orice inițiativă legislativă care va pune capăt migrației politice, ”un cancer al politicii românești” (video aici). În 2014, premierul Victor Ponta a adoptat o ordonanță de urgență care a legiferat acest cancer, aleșii locali având la dispoziție 45 de zile pentru a negocia partidul spre care vor să plece. Și cum PSD e acum la guvernare și are controlul pârghiilor financiare este evident că foarte mulți aleși locali, dacă nu toți, se vor orienta spre PSD. De Dan Tanasa

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php