Comunicat al Asociatiei Majadahonda

0 321

Dragi prieteni si camarazi,

Din Spania va anuntam ca un grup de romani si spanioli, fideli memoriei lui Ion Mota si Vasile Marin, ne-am organizat pentru a perpetua memoria lor si a multumi pentru sacrificiul suprem pe care l-au facut.

In Majadahonda, la cativa kilometri de Madrid, Ion Mota si Vasile Marin si-au dat viata, varsand sangele lor tanar pentru civilizatia crestina, pentru Spania eterna, pe care comunistii vroiau s-o distruga. Pe locul unde au cazut, cum bine stiti, s-a ridicat un frumos monument, pentru a aminti si a multumi generozitatea lor de a veni in Spania.

Acest grup de spanioli si romani, organizati in ASOCIATIA PENTRU CUSTODIEREA MONUMENTULUI LEGIONARILOR ROMANI CAZUTI LA MAJADAHONDA, am marcat urmatoarele obiective:

1 – Protejarea juridica a Monumentului, care este construit pe teren privat, proprietatea asociatiei.
2 – Convocarea si organizarea comemorarii anuale in ianuarie
3 – Reabilitarea si conservarea Monumentului, pentru a se mentine cu demnitatea pe care o merita camarazii nostri.

4 – Imprejmuirea terenului cu un zid de blocuri de ciment si plasa de sarma, pentru a impiedica accesul celor care vor sa-l murdareasca si sa-l distruga.
5 – A face cunoscuta Asociatia si activitatea sa tuturor celor interesati.

Cerem colaborarea tuturor celor care vor sa treaca un pas in fata. Obiectivul este marcat si compromisul inacceptabil. Pentru ca mare a fost jertfa lui Mota si Marin, departe de patrie, insa aproape de idealul pe care il slujeau.

Asociatia nu va permite niciodata ca terenul si Monumentul sa fie utilizate pentru scopuri diferite celor de a comemora si slavi memoria si sacrificiul martirilor nostri.

Asociatia isi exprima preocuparea fata de actiunile intreprinse in ultimul an de un grup de persoane, care nefiind membri ai asociatiei s-au prezentat ca reprezentanti ai acesteia, contactand diverse organisme, prezentand proiecte irealizabile, cu unicul scop de a obtine proprietatea terenului.

Suntem deasemenea profund surprinsi de atitudinea unor membri ai asociatiei care s-au alaturat acestor actiuni. Atitudinea acestora de a milita impotriva statutului si intereselor asociatiei vor avea ca unic efect excluderea lor din Asociatie.

In cateva saptamani asociatia va distribui un comunicat, facand cunoscute persoanele responsabile din Spania precum si modul in care pot fi contactate de cei ce doresc sa contribuie sub orice forma la perpetuarea memoriei lui Mota si Marin si la intretinerea Monumentului.

Asociatia a desemnat pe Dl. Ing. Sorin Olariu ca unic si legal reprezentant al Asociatiei in Romania. Persoanele care doresc sa se informeze, sau sa colaboreze si carora le multumim anticipat, se pot adresa dansului.

Primiti dragi prieteni si camarazi romani, mesajul nostru de adeziune si solidaritate, la aceasta Conferinta dedicata comemorarii a 50 de ani de la eliberarea fostilor detinuti politici.
Suferintele si sacrificiul lor, la fel ca sacrificiul lui Mota si Marin, au fost, sunt si vor fi un crez de generatie si formeaza garda eterna a eroilor care ne insotesc in lupta pentru marile idealuri de Credinta, Demnitate, Onoare si Patrie.

Traiasca Romania!
Arriba España!
Camil Abegg

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php