DEZBATERE. 13-15 IUNIE 1990. Trei zile de război civil.

2 1.350

10397981_788322637858865_2364558112450845660_nDezbatere istorică pe tema evenimentelor din 13-15 Iunie 1990 – cauze, desfăşurare, repercursiuni juridice şi politice, drame umane. Unde sunt vinovaţii? Situaţia anchetelor penale nefinalizate nici după 24 de ani.

Participă: istoricul Radu Ciuceanu, alături de Dan Cristian Popescu şi alţi participanţi la evenimente.

Organizatori: Federaţia Română a Foştilor Deţinuţi Politici – Luptători Anticomunişti, Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu, Organizaţia de Tineret a PNŢCD.

Să nu uităm acele zile însângerate. Să nu uităm morţii căzuţi atunci pentru Libertate. Să fim conştienţi că România nu-şi va reveni din marasm până când nu se va face dreptate celor ce strigă şi azi din morminte, părinţilor nemângâiaţi şi celor umiliţi.

________________________________

Autorităţile au declarat că în zilele de 13-15 iunie 1990 au fost ucise 6 persoane, dintre care 4 împuşcate, peste 1000 rănite şi alte sute arestate. Sursele neoficiale atestă însă peste 100 de morţi şi mii de răniţi. Sute de cetăţeni au fost deţinuţi ilegal, zile la rând, la Măgurele, într-o cazarmă a fostei Securităţi. În săptămânile următoare, în cimitirul Străuleşti 2 au fost înumate zeci de cadavre, dintre care multe neidentificate. Autorităţile statului român nu au infirmat niciodată aceste cifre şi nu le-au putut combate prin argumente. Ministerul de Interne, SRI, Ministerul Apărării Naţionale nu şi-au asumat niciodată
răspunderea atrocităţilor din acele zile. Nici un oficial nu a fost găsit vinovat pentru morţii şi răniţii din 13-15 iunie 1990.
I Untitledon Iliescu a fost preşedinte al României timp de 10 ani (1990-1996; 2000-2004). Prin obstrucţii şi tertipuri ale autorităţilor, atât el cât şi ceilalţi coordonatori ai represiunii din 13-15 iunie
1990, au rămas nepedepsiţi, anchetele penale nefiind încheiate nici în ziua de azi.
AU TRECUT 24 DE ANI…

Glorie eternă tuturor luptătorilor anticomunişti.

– FUNDAŢIA ION GAVRILĂ OGORANU –

– FEDERAŢIA ROMÂNĂ A FOŞTILOR DEŢINUŢI
POLITICI LUPTĂTORI ANTICOMUNIŞTI –

2 Comments
 1. moraru gheorghe says

  Doamne ajuta camarazi.
  In primul rand im cer scuze si iertare domnului Dobrescu pentru comentariile izvorate din frica de a sta vertical in lupta cu gandurile care ma vor ingenunchiat in lupta cu pacatul, aceste comentarii au adus se poate un deserviciu camarazilor.
  Va rog sa ma iertati.
  Acest lucru m-a determinat sa-l fac prin citirea cartii eroului Dumitru Bordeianu-Marturisiri din mlastina disperarii.
  Cu Rusia nu se poate concepe nimic, NICI UN FEL DE PRAGMATISM, Aacest pragmatism ar insemna sa calcam pe jertfa camarazilor nostri si intrarea in neantul istoriei, pana nu-si cer public iertare pentru crimele facute de ei.
  Iar ce a fost in 13,15 iunie, pot afirma ca a fost lupta dintre un posibil viitor onest al Romaniei prin tinerii care au vrut sa schimbe minciuna camarilei Ilisciene, si oculta masonica care a acaparat conducerea tarii de dupa 1989.
  Rezultatul social il cunoastem, dar cel sufletesc au castigat cei care nu au fost ingenunchiati de hidra comunista-masonica.
  SA STAM BINE, SA STAM CU FRICA SA LUAM AMINTE!

 2. Adrian says

  Ion Ilici Iliescu este un criminal cu mâinile pătate de sângele celor asasinați după 22 Decembrie 1989, Iunie 1990.
  Este răspunzător pentru distrugerea sistematică a României.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php