Bombardierul Tupolev 160, trecerea la ora Europei Centrale şi arma secretă a Chinei

0 525

Sancţiunile impuse Rusiei l-au mîhnit într-atît pe Dmitri Rogozin, însărcinatul cu industria apărării, încît a lansat pe Twitter prima declaraţie de război virtuală din istoria omenirii: „Ei bine, domnilor din România, în curând vă vom explica totul – cine sunteţi şi ce credem despre voi.” S-a referit, probabil, la domnii instruiţi în Rusia, cei care s-au jucat de-a teroriştii în timpul loviturii de stat din 1989. Altfel, s-ar afla pe contrasens şi ar putea fi tamponat din plin. „La solicitarea SUA, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Data viitoare voi zbura la bordul TU-160”, a scris, în limba engleză, Dmitri Rogozin pe contul său Twitter. Vicepremierul rus este cunoscut pentru modul de adresabilitate provocator sau jignitor. Dacă face pană şi mai pierde şi autobuzul e în stare să meargă cu Bombardierul la cumpărături! Din greşeală, o fi căzut în cap din leagăn şi înţelept ar fi să nu i se mai dea atenţie. Cîinele care latră nu muşcă! Cu gîndul la Stalin, care făcea ce pohtea în Europa, l-a luat gura pe dinainte. Guralivii nu sînt de temut. Vorbele ameninţătoare le ascund micimea şi incapacitatea. Să ne temem de cei care tac şi fac. Nu vă speriaţi de Rogozin! Se crede Titi-durul, dar e un fel de Zgonea al nostru (coleg cu Mihai Viteazul, potrivit declaraţiei sale), care, potrivit unor martori oculari, ar fi mîncat, de faţă cu însuşi premierul Chinei, o colecţie de sculpturi în boabe de orez din perioada dinastiei Ming, a cărei valoare este estimată la patru milioane de euro.

La bordul bombardierul strategic rus să fie îmbarcat tezaurul românesc şi descărcat la Bucureşti

 

Tupolev 160 este cel mai mare şi puternic avion supersonic  de luptă construit vreodată. Atinge 2200 de kilometri la oră şi poate transporta la bord pînă la 12 focoase nucleare sau 12 tone de bombe. Este mai lung decît jumătate dintr-un teren de fotbal şi înalt cît un bloc de 4 etaje. Ceea ce înseamnă că, politicienii noştri n-ar trebui să mai scurme cu nuiaua pe cer. Chiar dacă sîntem şi noi, acolo, în N.A.T.O., nu e indicat să ne băgăm într-un război care nu e al nostru. La dotarea rudimentară pe care o avem, nu e nevoie să treacă vreun militar rus graniţa ca să ne sufle în vînt! Ar fi mult mai util ambelor părţi ca, la bordul bombardierul strategic rus să fie îmbarcat tezaurul românesc şi descărcat la Bucureşti. Dacă vom continua să dăm întîietate ilegalităţilor, manipulărilor externe, abuzurilor de interpretare şi demagogiei, vom rătăci cu beţie în, deocamdată, „pacea rece” impusă omenirii, sub ochiul vigilent al dictatorilor capitalişti, care îşi succed lor înşişi într-o piaţă liberă şi vizibilă a competiţiei militare.

Klaus Iohanis cere trecerea la ora Europei Centrale

 

Viaţa noastră se va îmbunătăţi radical doar dacă trecem la ora Europei centrale! Domnul Klaus Iohanis se dovedeşte fi un geniu prin propunerea sa de schimbare a orei României şi trecerea la Ora Europei Centrale, folosită de Germania, Italia, Spania, Franţa, Polonia, Cehia, Ungaria, Belgia şi Olanda. Acesta a motivat că va fi un manifest simbolic prin care transmitem că împărtăşim toate valorile Europei de Vest şi urmărim sporirea eficienţei pe plan economic şi social. Afirmă Iohanis: „România trebuie să se alinieze la ritmul Europei, atât politic, economic, social, cât şi simbolic…o astfel de măsură ar avea o contribuţie şi în plan social, la crearea sentimentului de apartenenţă la o Europă Unită”. L-aţi subestimat cumva? Pe 25 mai îi invită pe români la vot să îşi exprime dorinţa de a trece la noua oră. Genial, spuneam! Prima sa grijă e să schimbe fusul orar al României, pe motiv că vom părea mai integraţi în Europa. Nu ceasul Europei centrale va pune în mişcare societatea românească, deşi Iohanis invocă un proiect de lege prin care România să treacă la ora Europei Centrale. Dacă e pe-aşa, domnule Iohanis, hai, dovediţi că apreciaţi valorile europene şi iniţiaţi un proiect de lege prin care românii să aibă aceleaşi salarii ca în restul Europei. Ce-ar fi să îndreptaţi voi diferenţa de salarizare dintre România şi statele enunţate mai sus? Aşa ceva nu v-a răsărit în gînd? Cum, Doamne Sfinte, cînd voi, care vă milogiţi de votul nostru, nu mai puteţi de bine!

China şi-a dotat armata cu un batalion de maimuţe „macaci”

 

Şi totuşi, dacă noi sîntem pe bune cu americanii, de ce să nu facem cu schimbul? Un an trecem la ora Europei centrale, un an la ora Washington-ului? Vedeţi dacă au mintea odihnită, stomacul şi buzunarul plin! Nu mai sînt probleme de rezolvat în Ţară, deşi românilor nu le ajung banii de pîine şi ar fi mai bine să trecem la ora Chinei, avînd în vedere că se configurează a fi prima putere economică a lumii. Nu degeaba China şi-a dotat armata cu un batalion de maimuţe „macaci”, antrenat pentru a menţine siguranţa trupelor, acestea fiind noua armă secretă a forţelor aeriene din cadrul Armatei chineze pentru Eliberarea Poporului, potrivit postului C.N.N.. Cum Al Treilea Război Mondial mai are de aşteptat, dat fiind faptul că Vladimir Putin a schimbat tonul în criza din Ucraina, lansînd loc dialogului, bun înţeles, fără să renunţe la ţelurile supreme, vă sugerez domnule Iohanis, mai întîi, o reparaţie a nivelului de salarizare şi de trai al românilor, implicit o reparaţie morală, apoi om mai vedea ce facem cu fusul orar. Nici acesta nu poate fi învîrtit potrivit pohtelor. O, da! Vin alegerile pentru Parlamentul European, celelalte alegeri sînt aproape, dar ştiu că românii s-au trezit din amorţire şi au constatat, în sfîrşit, că, sînt partide bătrîne şi partide în faşă cu un potenţial de nocivitate extrem, ale căror reprezentanţi ar trebui să-şi depună candidaturile în mod direct la Rahova şi la Jilava.

de Maria Diana Popescu  Revista Agero Stuttgart

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php