Dacă Rusia intervine în Ucraina sau Transnistria, NATO ar putea oferi Georgiei și Republicii Moldova o perspectivă de aderare

0 301

Dacă Federația Rusă intervine în Ucraina continentală, sau în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, NATO ar putea oferi Georgiei și Republicii Moldova o perspectiva de aderare.

Declarația aparține asociatului senior pe probleme transatlantice la German Marhsall Fund, Berlin, Constanze Stelzenmüller, exprimată într-un comentariu pentru carnegieeurope.eu.

„NATO ar putea extinde posibilitatea de aderare pentru Republica Moldova și Georgia, lucru deocamdată imposibil pentru Ucraina. Dar dacă Rusia va interveni în Ucraina continentală, sau în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, Alianța ar putea oferi Georgiei și Republicii Moldova o perspectiva de aderare”, a declarat Stelzenmüller.

Potrivit expertului, NATO trebuie să sprijine Ucraina, Georgia, și Republica Moldova – țări care caută o asociere mai strânsă cu Occidentul. De exemplu exercițiile militare comune ar fi utile și ar trebui să fie efectuate; însă furnizarea de arme către aceste țări nu este posibilă acum.

sursa: carnegieeurope.eu/unimedia via Timpul.md

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php