(RUSIA ATACĂ UCRAINA / LIVE TEXT / VIDEO / GALERIE FOTO) Procuratura din Donețk califică cele întâmplate ca terorism. Președintele interimar a emis un ultimatum

0 636

Ministrul afacerilor interne anunță că în această dimineață a început o operațiune anti-teroristă din Slaviansk.

 

(21:55) Operațiunea „anti-teroristă” va începe luni dimineață dacă separatiștii nu vor preda armele.

 

(21:40) Ianukovici a cerut ca armata să nu tragă în ucraineni.(20:10) Ministrul Avakov anunță că urmează a fi create departamente speciale în cadrul MAI unde vor putea fi încadrați civili dornici să asigure ordinea publică alături de structurile statului. Prima subdiviziune a fost creată deja în regiunea Lugansk, urmează și celelalte regiuni din sud-est. Ministrul anunță că pe site-ul MAI vor fi publicate în curând date de contact. „MAI este pregătit să atragă 12 000 în toată țară și să le ofere armament, echipament dar și ofițeri care să-i coordoneze”.(19:20) În localitatea Severodonețk, poliția rutiera a reținut o mașina în care se află un mini-aresenal de arme.(19:15) Locuitorii din Slaviansk afirmă că din nou se aud focuri de armă.(19:07) Turcia a trimis la intercepție 3 avioane F-16 după ce o aeronavă rusească de tip Il-20 a zburat 20 de mile marine paralele cu teritoriul Turciei venind dinspre România. (19:02) Ianukovici urmează să facă o declarație la ora 20:00 (ora Moscovei).

(18:54) Turcinov a emis un ultimatum pentru teroriști: să predea armele până dimineață. „Daca separatiștii nu se vor preda, va interveni armata”. „Consiliul de securitate a luat decizia să desfășoare o amplă acțiune anti-teroristă cu implicarea forțelor armate. Nu vom permite Rusie să repete scenariul din Crimeea în regiunile de est ale Ucrainei”.

(18:37) Procuratura din Donețk califică acțiunile din Slaviansk, Pravîi Liman, Kramotork și Enakievo ca fiind terorism.

(18:30) „Rezistența informațională” anunță că Slaviansk se află în jur de 600 de persoane extremiști. Pe lângă militarii din GRU a Forțelor Armate mai sunt și circa 500 de provocatori împartiti pe doua grupe. Prima grupa de 200 de persoane este condusa de cineva din anturajul unui oligarh. A doua grupa este condusă de autorități criminale necunoscute.”

 


(Slaviansk)(18:02) La Moscova are loc un miting care a început cu cuvintele „sunt ucrainena”.(17:00) La Harkov separatiștii cu bâte au coupat clădirea consiliului municipal.

(15:01) Liniște în Slaviansk. Presa locală scrie că forțele speciale anti-teroriste pregătesc a două fază a operațiunii.

(15:00) Mitingul din Harkov s-a terminat cu focuri de armă și răniți.(14:00) Luni va avea loc o întâlnire a miniștrilor de externe din statele Uniunii Europene, anunță MAE al Marii Britanii.


(13:20)
Lukașenko declară că este împotriva federalizării și este pentru o Ucraina unită.

(12:57) Consiliul orășănesc din localitatea Mariupol a fost ocupat de separatiști pro-ruși.(12:17) Ministrul afacerilor interne a Ucrainei, Avakov: „Slaviansk. Un ofițer SBU al Ucrainei a decedat. Este rănit conducătorul centrului anti-terorist al SBU și încă patru persoane. Nu se știe câți „separatiști” au decedat. Au folosit oameni civili ca scut… Are loc regruparea forțelor.”

 


(Baricade instalate de separatiști în orașul Slaviansk)

 

ds by Keep NowAd Option

 

 

 

(11:50) Evenimentele din Slaviansk în presa străină – poză Reuters, 13 aprilie.

 

 


(Adeptul federalizării (dreapta) discută cu un localnic din Kramotorsk)(11:49) Teroriștii ruși folosesc metode clasice. Femei trimise în prima linie pentru a provoca acțiuni separatiste (Slaviansk).
(11:36) Teroriștii din Slaviansk pretind că printre ei sunt persoane decedate. Toată dimineața în localitate s-au auzit focuri de armă. „Rezistența informațională” anunță că există trei răniți printre forțele de ordine și nu se cunosc a fi persoane decedate din rândul separatiștilor.(11:35) Conform jurnaliștilor clădirile ocupate ieri în Krasnîi Liman au fost eliberate și pe ele este afișat steagul Ucrainei.(11:25) Separatiștii ocupă în continuare două clădiri din Kramotorsk – consiliul municipal și conducerea afacerilor interne. Separatiștii au instalat un „bloc post” în apropiere de aerodromul local.

 

Ads by Keep NowAd Option
(11:21) Forțe de ordine ale Ucrainei se află în apropierea aeroportului din Lugansk.(11:20) Conform unor experți în securitate, o parte din militarii „pro-ruși” de ieri ar fi venit din cadrul MAI al Ceceniei.(11:15) „Rezistența informațională” anunță că persoanele înarmate de ieri din Slaviansk sunt din trupele de spetznaz al GRU din cadrul Forțelor Armate a Federație Ruse. Martorii afirmă că trupele ar fi folosit expresii specifice orașului St. Petersburg.

 

(11:11) MAI anunță că două post-uri create de separatiștii ruși au fost lichidate.

 

(11:04) Localitate Mariupol: Separitiștii ruși au pătruns în sediul la mai multe instituții media de opoziție și le-au cerut să-și schimbe politica editorială.(11:00) Separatiștii ruși au dat foc la baricade după ce s-a auzit că mai multe TAB-uri se îndreaptă în acea direcție.
(10:40) Ministrul afacerilor interne recomandă locuitorilor din Slaviansk să nu iasă din case și să nu stea în apropiere de geamuri. Acesta afirmă că separatiștii ruși trag spre trupele MAI fără a încerca să discute.

 

(Trupe speciale ale Ucrainei)
(10:14) Joe Biden, vice-președntele SUA va vizita Kievul pe data de 22 aprilie.(10:11) În Slaviansk continuă să aibă loc schimburi de focuri. Conform martorilor, desantul Ucrainean a reușit să distrugă un „bloc post” controlat de separatiști.(09:33) Jurnaliștii de la „Novosti Donbassa” afirmă că mai multe TAB-uri ale Ucraineni sunt în apropiere de oraș și că armata s-ar deplasa în acea direcție.
(Elicoptere rusești de tip Mi-24)

 

Ads by Keep NowAd Optio(09:20) Martorii de la fața locului anunță că se observă cum elicoptere necunoscute survolează spațiul aerian în timp ce se au schimburi de focuri.


sursa: Timpul.md
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php