Şi-a luat NATO drept azimut internaţionala socialistă?!

0 309

Pentru că iată-l pe viitorul Secretar General:

Jens Stoltenberg, a fost desemnat de cei 28 de ambasadori ai statelor membre NATO să ocupe, de la 01.10.14, funcţia de Secretar General al NATO.

– Stoltenberg a intrat în politică încă din anii ’80, el fiind în prezent liderul Partidului Muncitoresc norvegian.

– În deceniul în care a condus Guvernul de la Oslo, Stoltenberg s-a remarcat prin legăturile strânse cu Rusia vecină, amănunt care, conform presei norvegiene, a jucat un rol important în desemnarea sa ca secretar general al NATO, în contextul actualei crize ruso-ucrainene.

– A intrat în politică la începutul anilor ’80.

– În perioada 1985-1989 a condus organizaţia de tineret a Partidului Muncitoresc norvegian.

– A fost vice-preşedinte al organizaţiei de tineret a Internaţionalei socialiste între 1985-1989. 

– În perioada 1990-1992 a condus organizaţia din Oslo a formaţiunii politice, în 1992 fiind ales vice-preşedinte al partidului.

– Din 2002, Stoltenberg conduce Partidul Muncitoresc din Norvegia.

– A fost prim-ministru al Norvegiei în două rânduri.

– Din martie 2000 până în octombrie 2001 a condus un Guvern minoritar format de Partidul Muncitoresc.

– Revine la conducerea Guvernului în 2005, când formează un al doilea guvern în alianţă cu Partidul Socialist de stânga şi Partidul de centru.

– Un moment ”interesant” din viaţa lui Stoltenberg a fost în iulie 2011, când, premier fiind la acea vreme, lansează un apel la ”mai multă democraţie” şi ”mai multă toleranţă” faţă de extremismul de care a dat dovadă criminalul Anders Behring Breivik, cel care a ucis 77 de persoane într-un atac produs pe 22 iulie 2011 în… Norvegia!

Întrebări glumeţe, dar fireşti în acelaşi timp:

  • NATO, prin numirea acestui Secretar General, doreşte să aibe pe acest post un bun diplomat în relaţia cu Rusia cea tot mai sovietizantă sau are nevoie pe această funcţie de un idiot servil şi util, în relaţia cu aceeaşi Rusie?!

  • Dacă tot este nevoie ca în fruntea organismului ce garanta, cândva, lumii, o oarecare protecţie împotriva comunismului criminal, să se afle acum nişte filo-internaţionalişti, atunci de ce nu numeşte NATO ca Secretar General un ins recomandat direct de Putin?!

  • Va fi NATO, cea care a funcţionat ani de zile după principiul ”Si vis pacem, para bellum”, mai credibilă şi lumea mai liniştită de acum, atâta timp cât conducerea ei este reprezentată de toleranţi ai criminalităţii?!A apucat NATO pe drumul metamorfozării ei într-o instituţie a muncitorimii internaţionaliste, socialiste şi, apoi, urcând pe cele mai înalte culmi ale glorei(!), cine ştie poate chiar comuniste?! (dar nu – comuniste nu, pentru că acolo este sărăcie, este nivelare, acolo miliardele de euro bat la ochi – deci nu e bine!).  

  • A apucat NATO pe drumul metamorfozării ei într-o instituţie a muncitorimii internaţionaliste, socialiste şi, apoi, urcând pe cele mai înalte culmi ale glorei(!), cine ştie poate chiar comuniste?! (dar nu – comuniste nu, pentru că acolo este sărăcie, este nivelare, acolo miliardele de euro bat la ochi – deci nu e bine!).Cândva, NATO era un organism ce conştientiza perfect riscul pe care Uniunea Sovietică îl reprezenta prin simpla ei prezenţă şi funcţionare printre statele lumii. Acum ce face NATO, se sovietizează?! de Sorin Andrei

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php