Scrieri de odinioara-Din Rugaciunea rostita la Islaz-1848 a preotului Radu Sapca (Popa Sapca)

0 498

biblia_romana_verset_67_rugaciune1“Doamne! Fiul tau unic a fost trimis de tine ca sa jertfeasca pentru mantuirea oamenilor. In iubirea ta el ajunse anatema, pentru ca sa sfinteasca munca saracului. Ajunse prada mortii pentru ca sa dea viata si libertate oamenilor. Tu esti acelasi Dumnezeu; biruinta si libertatea sunt in mainile tale; izbaveste si mantuie pe tot omul care sufera; ridica si insufleteste pe acest popor care moare; Scapa-l de abuzurile care se fac cu asezamintele si chiar cu virtutile sale; izbaveste-l de abuzul clacii, de ticaloasa iobagie, pe care n-au cunoscut-o parintii nostri, de podvada drumurilor si al soselelor, de aceste munci ale faraonilor, de orice prigonire, de orice silnicie si de toata nedreptatea. Reda-i timpul si locul cu care tu ai inzestrat pe om; fa-l sa se bucure de roadele muncii sale.

Mangaie Doamne, pe acest popor zdrobit de suferinta, scoala-te si fa stiut lumii ca esti Dumnezeul celor harnici si al carui om se apropie de tine prin munca, singura rugaciune pe care Tu o binecuvintezi si o asculti. Arata ca esti tatal sarmanilor, al orfanilor si al vaduvelor, mangaietorul celor asupriti. Noi numai numele Tau il chemam si nu cerem ca lege decit numai Evanghelia ta. Fiul Tau a fagaduit celor asupriti dreptate, celor flaminzi paine, celor deznadajduiti, mangaiere. Reda copiilor Tai bunurile si painea lor, dupa dreptatea Ta. Duhul Tau de mangaiere si dreptate sa le lumineze sufletele.

Bucurandu-ne de lumina Ta, de iubirea Ta, de dreptatea Ta si de puterea Ta, te vom slavi de trei ori Sfinte; caci ale Tale sunt stapanirea si puterea si slava, ale Tatalui si Fiului si Sfintului Duh, acum si pururea si-n vecii vecilor. AMIN!

Cu dragoste pentru toata faptura, -in inercarea de a repune in valoare aceasta nestemata duhovniceasca-, al dvs Pr. Andrei

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php