Respect, Aura Ion!

0 328

aurelia-IonAccidentul de avion din Munții Apuseni are câteva semne de întrebare la care autoritățile trebuie să ofere răspunsuri. Presa a tocat subiectul, insistând în special pe moartea pilotului Adrian Iovan, în special pentru că acesta este un personaj cu notorietate.

Articolele despre pilotul Adrian Iovan au zeci de mii de vizualizări pe site-urile de știri și în rețele sociale. Toată lumea vorbește acum despre moartea lui Adrian Iovan și vrea să afle de ce a murit cel mai cunoscut pilot al României.

De ce a zburat în condiții dificile? De ce era nevoit să zboare cu un avion vechi de 37 de ani, în condițiile în care Ministerul Sănătății ține în hangar o aeronavă nouă de un milion de euro? De ce a coborât atât de jos, încât s-a lovit de brazi? Era ceva defect la instrumentele de bord, astfel încât pilotul nu a putut afla înălțimea exactă? De ce nu au ajuns la fața locului, mai repede, echipele de salvare? Dacă ajungeau mai devreme echipele de salvare, ce se întâmpla?

Eu cred însă că în aceste momente trebuie să ne îndreptăm gândurile și către studenta Aurelia Ion, care este a doua victimă a acestui accident nefericit.

”Orice ai face e nesemnificativ, dar e foarte important să o faci!”, este principiul după care și-a ghidat viața. Și-a postat acest citat pe pagina personală de Facebook, o fereastră puțin deschisă către viața ei. O viață curmată mult prea repede, într-o dramă care ne aduce în față adevărații EROI, care nu apar niciodată la TV, în ziare tabloide sau pe site-urile cu știri mondene.

Sunt eroi pentru că găsesc în fiecare zi puterea să se sacrifice pe sine într-o lume tot mai egoistă, fără a cere nimic în schimb. Nu se laudă cu asta la TV, nu defilează în paginile ziarelor și nu-și zbiară viața pe rețele sociale.

Sunt eroi care cred în valorile de care România are acum atât de multă nevoie. Acceptă să lucreze pentru noi pe salarii de mizerie sau voluntarim, fără a se plânge măcar o secundă din cauza asta și mai ales fără ca noi să știm despre ei.

Acești oameni sunt cei care construiesc, în tăcere, un viitor mai bun pentru noi toți.

Sublocotenentul Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, în vârstă de 23 de ani, este a doua victimă a catastrofei aviatice din Munții Apuseni.

Părinții ei au fost, cu siguranță, foarte fericiți când au văzut că alege drumul voluntariatului și implicării, pe care pleacă prea puțini tineri acum. S-au bucurat, cu siguranță, să vadă că au reușit să-și educe copilul corect, în spirit de respect pentru valori pe care prea mulți le ignoră sau sfidează.

Acum au sufletele sfâșiate și sunt bântuiți de cea mai dureroasă întrebare a vieții lor: De ce tocmai ea, Doamne! Pentru că, uneori, Dumnezeu îi cheamă la el mai devreme pe cei mai buni dintre noi.

Aura Ion și-a pierdut viața la 23 de ani pentru că a dorit să ajute la salvarea altor vieți și a crezut în niște valori pe care mulți nu le pricep. Din acest motiv Aura Ion este, pentru mine, un EROU și spun: RESPECT! De Malin Bot – Evenimentul Zilei

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php